27. 12. 2010 | Ondřej Kalát

Rád bych ve Slavii zůstal co nejdéle, říká střelec Třetina. Proti Plzni dostane další šanci

Těžko budete v českých vodách hledat hokejovější jméno. Miroslav Třetina si nejvyšší soutěž zahrál poprvé ve třiceti letech za Slavii a ve svém druhém zápase hned vstřelil svůj premiérový gól. „Když dostanete na ledě prostor, máte více šancí dát gól. Je to hezký pocit,“ usmíval se Třetina bezprostředně po zápase, ve kterém slávisté nakonec udolali Karlovy Vary 3:2.

V první polovině utkání jste na ledě jasně dominovali. Od 30. minuty začaly být Karlovy Vary čím dál tím více nebezpečné. Čím to bylo?

Já si myslím, že když tým prohrává 0:3, tak to většinou hodně otevře. Vary napadaly ve dvou až ve třech hráčích a tím nás dostávaly pod tlak. My jsme se snažili hrát dobře od zadu. Soupeře dostala do hry přesilovka 5 na 3. Kdyby nepřišla, tak jsme to podle mě v klidu dohráli.

Váš první extraligový gól asi nebyl úplně jednoduchý, jak se možná zdálo na první pohled. Puk jste trefoval pod nohama.

Dá se to tak říct. Tomáš Svoboda to ale načasoval perfektně. Já jsem určitě chtěl vystřelit o něco výš, ale naštěstí to Mensatorovi jenom škrtlo lapačku. Bylo to do protipohybu a směr byl dobrý. (usmívá se)

V závěru snížila Energie na 2:3 sporným gólem. Jaká byla v tu chvíli atmosféra na střídačce?

Bylo to minutu před koncem, což není moc příjemné. Vary potom měly ještě několik šancí, ale díky Koprovi (Miroslav Kopřiva) jsme to ubránili.

Jaký je to pro vás pocit, nastoupit ve třiceti letech do extraligy?

Je to paráda. Mně se v první lize poslední dobou docela dařilo, tak jsem tak trochu čekal na nějakou šanci a jsem rád, že přišla. (usmívá se) Samozřejmě když dostanete více prostoru na ledě, tak máte možnost dát i gól a je to hezky pocit.

Je to velký rozdíl oproti prvoligovým zápasům za Havlíčkův Brod?

Největší rozdíl je v rychlosti. Když hráč dostane puk, tak by už měl vědět, co s ním má udělat, protože je u něj hned další protihráč. První liga je taková zblázněná, tady se to hraje zkušeněji.

Jaká je v současné chvíli dohoda mezi Slavií a Havlíčkovým Brodem ohledně vašeho působení?

Původně jsem měl hrát jenom proti Karlovým Varům a za Havlíčkův Brod nastoupit v pondělí proti Ústí nad Labem. Ale jelikož máme v Brodě už první osmičku jistou, tak se trenéři dohodli a pustili mě i na zápas proti Plzni. Potom se uvidí. Rád bych ve Slavii zůstal co nejdéle.

Jak osobně odhadujete své další působení ve Slavii?

Je tu teď několik zraněných hráčů, kteří normálně patří mezi základní stavební kameny týmu. Já jsem tu od toho, abych je nějakým způsobem nahradil a předvedl to nejlepší, co umím.

Dva dny po Vánocích jste se musel opět vrátit do hokejové reality. Stihne si hokejista vůbec užít trochu svátečního klidu?

My máme v Brodě trenéra, který nám moc volna nedá. 22. a 23. prosince jsem trénoval v Brodě a 25. byl trénink na Slavii, takže jsem měl volno pouze jeden den. Na Slavii se trénovalo hodně z ostra, takže jsem z toho nevypadl. Delší pauza by byla spíše nepříjemná.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu