25. 9. 2013 | Ladislav Vácha

Mladší dorost pokračuje ve východočeské misi, jede do Hradce Králové

Mladší dorostenci se v poslední době vezou na vítězné vlně. Dvakrát za sebou se představili na svém ledě a domácí prostředí v obou případech maximálně využili, když vybojovali plný bodový zisk. Nyní je čeká druhý díl východočeské mise, po triumfu nad Pardubicemi míří pod Bílou věž, kde se střetnou s Hradcem Králové. „Je potřeba, abychom bruslili alespoň tak, jako v první půlce zápasu proti Pardubicím. Lépe jsme zakončovali a v obraně také lépe rozehrávali,“ má jasno brodský kapitán David Michálek. Zápas začíná ve čtvrtek 26. září ve 12:30, naši kolegové z redakce mountfieldhk.cz pro vás připraví tradiční on-line přenos na serveru onlajny.com.

Představení soupeřů

Havlíčkův Brod zahájil nový extraligový ročník dobrým výkonem proti papírovému favoritovi, jímž byla Kometa Brno. Z Kotliny si sice Moravané odvezli všechny body za triumf 2:0, ale trenérský tandem Chalupa - Kraučuk mohl být s počínáním svých svěřenců spokojený. Následoval zápas, na který by mladí Rebelové nejradši zapomněli, protože v Jihlavě prohráli vysoko 1:5. Vzápětí si ale spravili chuť v domácím prostředí, kde těsně zdolali Žďár nad Sázavou i Pardubice. V tabulce mají na kontě 6 bodů a patří jim 8. místo.

Hradec Králové prožil přesně opačný scénář, než jakým si prošli Rebelové. Do extraligy vlétl jako utržený ze řetězu, když v domácím prostředí přejel trápící se Mladou Boleslav 7:2 a po jednoznačném výsledku 4:0 vyloupil České Budějovice. Vzápětí mladí Východočeši nestačili doma na Kometu (1:2) a s prázdnou se vraceli i z Jihlavy (1:3). Ve startovním poli v současné době drží 4. příčku se ziskem šesti bodů, před Rebely jsou zásluhou lepšího skóre.

Minulé kolo

HC Rebel Havlíčkův Brod - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 5:4

Branky a nahrávky: 13. Vlach (Hrabaň), 22. Michálek (Lachman), 23. Beran (Veverka), 33. Michalička (Michálek), 36. Michalička (Němec) – 32. Machač (Bor), 40. Bureš (Kubišta, Machač), 43. Syrovec (Kubišta, Králíček), 51. Králíček (Žouželka). Rozhodčí: Zdeněk Paulík – Arnošt Ryšavý, Vlastimil Ryšavý. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Třetiny: 1:0, 4:2, 0:2. Střely na branku: 27:58. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:4.

Havlíčkův Brod: Marek (Hanák) – Rubner, Benák, M. Němec, Kopic, Lachman, Hrabaň – Fixa, Pilný, Veverka, Petržílek, Vlach, Beran, Michalička, Přibyl, Michálek (C), Chymo, Jílek, Kadleček, Donda, Holenda.

HC Dukla Jihlava - Králoští lvi Hradec Králové 3:1

Branky a nahrávky: 6. Oščádal (Mejzlík), 6. Najman (Kousal), 38. Najman (Pražák) – 39. Pavlík (D. Matouš). Rozhodčí: Doležal – Červenka, Vokurka. Vyloučení: 5:5, navíc Pavlík (HKR) 10 min. OT. Bez využití. Diváci: 63. Třetiny: 2:0, 1:1, 0:0. Střely na branku: 22:31. Průběh utkání: 0:3, 1:3.

Hradec Králové: Weiss – Kynčl, Hroudný, Šalda, Muška, Brádler, Fanderlik, Šimůnek, Pohl – Hidveghy, Pavlík, Hejna – Moník, Matějček, D. Matouš – Štohanzl, Dvořák, Jirásek – Maršík, M. Matouš, Pažourek.

Velký podíl na posledním triumfu Rebelů měl kapitán David Michálek.

Tabulka

                              Zápasy        Skóre      Body  
1. Krkonoše                   4           12:7       10
2. Žďár nad Sázavou              4           15:8        9
3. Jihlava                       4           11:6        9
4. Hradec Králové                4           13:7        6
5. Liberec                       4           12:11       6
6. Slavia Praha                  4           14:15       6
7. České Budějovice              4           11:12       6
8. Havlíčkův Brod                4            9:13       6
9. Pardubice                     4           11:15       2
10. Mladá Boleslav               4            8:22       0  

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu