25. 9. 2013 | Ladislav Vácha, Richard Wagner

Jan Hammerbauer: Děláme individuální chyby, a proto prohráváme

Havlíčkův Brod - Kadaňský tým se vrací z Vysočiny s nepořízenou. Celek vedený Karlem Soudkem vedl po první třetině nejtěsnějším rozdílem. Pak se ale domácí hokejisté vzchopili a díky třem zásahům skóre otočili. Na počátku závěrečného dějství vzkřísil naděje Severočechů na bodový zisk Jan Hammerbauer. Ten svou parádní střelou překonal brodského strážce svatyně a snížil na rozdíl jediného gólu. „Hned jsem to dal na branku a gólmanovi to tam pod rukou propadlo,“ popsal svůj moment slávy. Nicméně Rebelové pak v závěru díky své druhé lajně upevnili své vedení. (Foto: piratichomutov.cz, skkadan.cz)

Jak byste zhodnotil dnešní zápas?
Dnes jsme hráli často v oslabení, což se nám vymstilo. Hodně jsme faulovali, málo jsme dohrávali souboje a propadávali jsme v nich.

Povedlo se vám vstřelit branku. Jak byste ji popsal?
U modré čáry jsme tam vybojovali puk a Toňák (Karel Ton – pozn. red.) to hodil hned na mě na střed. Já jsem nic nevymýšlel, hned jsem to dal na branku a gólmanovi to tam pod rukou propadlo.

Měli jste teď hodně těžký los. Hráli jste s Mladou Boleslaví, Olomoucí a Českými Budějovicemi. Jeli jste sem s tím, že vás konečně čeká soupeř, proti kterému byste mohli něco uhrát?
Dnes jsme chtěli vyhrát za tři body. Je to špatné, na los se nemůžeme vymlouvat.

Na ledě bylo dnes vidět hodně takových zákeřných situací, dokonce i několikrát tekla krev. Čím to podle vás bylo, že bylo utkání tak vyostřené?
Asi tím, že šlo o tři body. Jak tam tekla ta krev, tak to bylo nechtěné. To si myslím, že Chary (Jiří Charousek – pozn. red.) nechtěl. Nemyslím si, že to bylo nějak extra vyhrocené. Hrál jsem už i vyhrocenější zápasy.

Příští kolo hrajete doma s Třebíčí. Co je potřeba do něj zlepšit?
Určitě souboje, dohrávání hráčů a nepropadat na puku. Děláme individuální chyby, a proto prohráváme.

Do Kadaně jste přišel z Chomutova. Jak to s vámi v současné době vypadá?
Nevím. To není na mě, ale na někom jiném. Určitě bych se chtěl dostat do Chomutova. Prioritou je pro mě tady vyhrávat. To se nám nedaří, což je špatné a mrzí mě to.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu