26. 9. 2013 | Ladislav Vácha, Martin Voltr

Mladší dorost utrpěl v Hradci Králové vysokou porážku

Zápas v Hradci Králové nezačal pro havlíčkobrodské barvy dobře, když už ve 4. minutě vedli domácí po dvou slepených brankách. Davida Marka nahradil v brankovišti Rebelů jeho kolega Miroslav Hanák, ale ani on nedokázal střelecké smršti Královských lvů dlouho odolat. Po čtyřiceti minutách bylo o osudu utkání rozhodnuto, protože na tabuli svítil stav 6:0. Východočeši své vedení v závěrečném dějství ještě navýšili, ale o bleskovou odpověď se postaral Lukáš Beran, který vstřelil čestnou branku svého týmu. Svěřence trenérského tandemu Chalupa – Kraučuk tak po dvou vítězstvích potkalo na hradeckém ledě kruté vystřízlivění.

Úvod napověděl o průběhu zápasu

První střídání nebyla od obou mužstev špatná, ale už ve třetí minutě se začal psát osud úvodní třetiny, který byl nakonec jednoznačný. Hradec skóroval ze své první střely na branku! Štěpán Matějček vyslal střelu z velkého úhlu, a ta prošla mezi betony Davida Marka až do brány. Jen pár sekund nato navíc z dorážky trefil odkrytou klec Martin Hejna a v čase 3:16 už platil stav 2:0!

Rebelové na situaci okamžitě zareagovali střídáním brankářů, Marka nahradíl Miroslav Hanák. Domácímu celku to ale chuť v žádném případě nesebralo. Hradec byl u všech puků jako první a i druhého gólmana usilovně zaměstnával. Ojedinělá šance Havlíčkova Brodu přišla z rychlého brejku, kdy ale Veverkovi chytil dobrou možnost Tomáš Vomáčka.

Královští lvi byli lepší i ve vlastním oslabení, kdy jim jen těsně nevyšla kombinace Pavlíka s Kynčlem. V dalším průběhu hry navíc domácí dostali také možnost vlastní dvojnásobné přesilovky v délce 53 sekund. Ve výhodném poměru hráčů sice usilovně tlačili, ale skóre už nezměnili.

Za sedm minut čtyři góly v síti Rebelů

Mladíci z Vysočiny mohli mít při vstupu do druhé části víru v obrat, ale na hřišti tomu vůbec nic nenasvědčovalo. Naopak, brzy se začala světelná tabule zase víc a víc přiklánět na stranu Hradeckých. Ve 25. minutě si Dominik Matouš ve středním pásmu nadherně přiťukl s Martinem Štohanzlem a po svém nájezdu trefil místo u bližší tyče. Dvě minuty nato pak Hradec využil přesilovku, když na levé straně přiťukl Pavlík Štěpánu Matějčkovi jenž trochu se štěstím skóroval naopak k tyčce druhé – 4:0.

A to nebylo ze zlého snu Rebelů všechno. Ani se nenadáli, než na modré čáře sebral puk Martin Hejna a dalekonosnou, ale přesnou střelou pod lapačku překvapil Miroslava Hanáka. Skvělá sedmiminutovka domácích pak byla korunována únikem kapitána Radovana Pavlíka, jenž v přečíslení zvolil vlastní střelu, na níž neměl Hanák nárok. Na čtyři góly stačilo domácím pouhých sedm minut – 6:0!

Také Hradečtí ve 32. minutě dali šanci druhému brankáři, Tomáše Vomáčku nahradil Michael Weiss. A nelze říci, že by se do konce druhé části úplně nudil. Zajímavou prověrkou pro něj bylo přečíslení soupeře dva na jednoho, v němž hradecký gólman vykopl puk z hokejky Vojtěcha Holendy. Na územní převaze domácího celku se ale i tak nic nezměnilo.

Klidnější závěr a čestný úspěch hostů

V poslední části už bylo na ledě znát, že o vítězi je dávno rozhodnuto. Hra se zklidnila, hradečtí trenéři navíc dali hodně prostoru čtvrté formaci, která hrála i oslabení. Na Michaela Weisse chodily především střely z úctyhodné vzdálenosti, ovšem ve 48. minutě musel nulu na domácím kontě zadržet proti nebezpečně dorážející dvojici Donda – Holenda.

Drtivých hradeckých pasáží už bylo pomálu, ale ta, která přišla mezi 52. a 53. minutou, stála za to. Sérii několika parádních kombinací zakončila přihrávka Patrika Hidveghyho na střed Radovanu Pavlíkovi, jenž už snadno rozvlnil síť – 7:0.

Hradec Králové ale nakonec čistý štít neudržel. Rebelové za chvíli předvedli dobrou přesilovou hru, v níž dostal puk na pravém kruhu Lukáš Beran a střelou skrz chumel hráčů snížil na 7:1. To ale byla jediná radost hokejistů z Vysočiny v jinak naprosto jednoznačném zápase.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benák 0 1 1 -2 0
Lukáš Beran 1 0 1 -2 0
David Donda 0 0 0 -2 0
Adam Fixa 0 0 0 -1 0
Vojtěch Holenda 0 0 0 -1 0
Patrik Hrabaň 0 0 0 -2 2
Jiří Jílek 0 0 0 -2 0
Slavomír Kadleček 0 0 0 -2 2
Jiří Kopic 0 0 0 -3 6
Tomáš Lachman 0 0 0 -2 0
David Michálek 0 0 0 -2 0
Michal Němec 0 0 0 -2 0
Jan Petržílek 0 0 0 -2 0
Josef Pilný 0 0 0 -1 0
Jiří Přibyl 0 0 0 -1 0
Jakub Rubner 0 0 0 -2 0
Vojtěch Veverka 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Miroslav Hanák 56 40 5 35 87,50 0 0
David Marek 4 8 2 6 75,00 0 0

Ohlasy k utkání

5. kolo, čtvrtek 26.9.2013 od 12:30
7:1
(2:0, 4:0, 1:1)
Hr. Králové - Havl. Brod
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 3. Matějček (Hidveghy, Pavlík), 4. Hejna (Maršík), 25. D. Matouš (Štohanzl), 27. Matějček (Pavlík), 28. Hejna (Moník), 32. Pavlík, 53. Pavlík (Hidveghy, Matějček) – 54. Beran (Benák). Rozhodčí: Veselý – Pechánek, Antalík. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: -. Střely na branku: -. Průběh utkání: 7:0, 7:1.

Sestavy

Hr. Králové

Vomáčka (od 32. Weiss) – Hroudný, Kynčl, Muška, Šalda, Fanderlik, Brádler, Pohl, Šimůnek – Hejna, Pavlík, Hidveghy – D. Matouš, Matějček, Moník – Dvořák, Štohanzl, Jirásek – Pažourek, M. Matouš, Maršík.

Havl. Brod

Marek (od 4. Hanák) – Benák, Hrabaň, Kopic, Němec, Rubner, Lachman – Fixa, Přibyl, Michálek – Beran, Veverka, Donda – Holenda, Pilný, Jílek – Petržílek, Kadleček.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu