30. 9. 2013 | Richard Wagner

Bohumil Jank: Jsem rád za každý zápas

Rebelové uvítali ve svých řadách posilu, která má zkušenosti i s KHL. Řeč je o Bohumilu Jankovi, jenž ve třinácti zápasech za Lev Poprad zaznamenal dokonce i asistenci. Mladý talentovaný obránce se divákům představil v utkání s Medvědy. Pro beka, který letos začínal v extraligovém Mountfieldu Hradec Králové, byla dnešní cesta do Kotliny trochu narychlo. „Dozvěděl jsem se to včera odpoledne, nebo spíš k večeru. Zavolal mi manažer Hradce, že se mám dnes ráno přesunout sem, jít na rozbruslení a pak na zápas,“ popsal okolnosti svého příchodu.

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Vy jste tady nový. Jak se zrodil váš přestup do Havlíčkova Brodu? Kdy jste se dozvěděl, že sem půjdete?
Dozvěděl jsem se to včera odpoledne, nebo spíš k večeru. Zavolal mi manažer Hradce, že se mám dnes ráno přesunout sem, jít na rozbruslení a pak na zápas. Takže takhle se to sešlo.

Vy jste měl v letní přípravě takové trochu hektické cestování mezi Hradcem a Českými Budějovicemi. Jak jste se cítil, když tam byla jistá nejistota toho, kde budete hrát?
To je samozřejmě úděl každého hokejisty. Nikdo nemá jisté místo v kádru, ani v tom týmu, ve kterém je. Neprošel jsem tím druhým sítem, které bylo v Hradci. Přesunul jsem se do Českých Budějovic, kde jsem byl asi tři týdny. Potom jsem šel výměnou za Romana Vráblíka zpátky do Hradce a čekal jsem tam na svoji příležitost.

Dnes za sebou máte první zápas v novém týmu. Jak se vám tedy hrálo?
Mně se hrálo perfektně, hlavně ty první dvě třetiny. Ta třetí třetina už nebyla z mojí strany taková, jaká by měla být. Udělal jsem dvě individuální chyby, které nemůžu dělat a nesmím. Bylo to taky trochu tím tlakem. Prohrávali jsme, takže jsme až moc chtěli. Tohle se musí zlepšit.

Když jste přicházel do Havlíčkova Brodu, pomohlo vám, že jste zde někoho znal? Jak vůbec probíhalo vaše začlenění do kádru?
Já jsem ráno přijel, přišel jsem sem do šatny, kluci mě usadili. Znám tady Ádu Stacha (vloni hrál ve Finsku, v Brodě je na pětidenní zkoušce), Dvořku, se kterými jsem hrál v nároďáku. Kluci mě přijali úplně výborně. Řekli mi, co a jak, jak budeme hrát přesilovku, jak budeme hrát v útočném a obranném pásmu, takže to bylo úplně bez problémů.

Nastoupil jste v první formaci s Tomášem Kolafou. Jak se vám s ním spolupracovalo?
Naprosto výborně. My jsme se potkali již v Hradci, to samý i s Vágičem (Martin Vágner - pozn. red.). Vím, jak hraje. je to pravák, takže jsme si vyhověli. Řekli jsme si, co jeden od druhého chce, abychom o sobě taky věděli. Myslím si, že to klapalo.

Pokud zde zůstanete, chtěl byste si zde v průběhu sezony asi zase vybojovat místo v hradeckém kádru, že?
Trenér Draisaitl nás tam teď točil. Já jsem odehrál první tři zápasy, další tři odehrál Martin Pláněk. Ten poslední zápas v Pardubicích hrál Martin Pláněk, takže nevím, co má v úmyslu. Každopádně teď si musím zase sbalit věci a musím jet zase do Hradce na zítřejší trénink. Na středu se uvidí, co a jak. Jestli mě pošlou zpátky, nebo ne. Každopádně musím někde hrát a mít nějaké ty zápasy. Já jsem za každý zápas strašně rád a tím bych chtěl poděkovat trenérům, hráčům a vedení, že mi umožnili tady hrát.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu