12. 10. 2013 | Richard Wagner

Těsná prohra osmáků s Letci

Havlíčkův Brod - Osmičky si do tabulky další body nezapsaly. Proti jednomu z nejlepších celků soutěže, letňanským Letcům, však sehrály velmi vyrovnanou partii. O vítězi nebylo do poslední vteřiny rozhodnuto ani náhodou. Bravurním výkonem se blýskla zejména první formace Havlíčkova Brodu. U všech tří branek byl Tomáš Vala, jenž zaznamenal hattrick. Dva body pak putují na konto Michala Teplého a Richarda Cachnína.

V úvodní dvacetiminutovce byli lepším celkem hosté z Prahy. Ti se ale trápili v koncovce. Střeleckou letargii prolomil až v šestnácté minutě David Kalina. Ještě před první sirénou bylo s domácími ještě hůře. To vypálil na pravém kruhu Jakub Mařík a jeho dělovka skončila přesně v levém rohu Arbelovského branky.
Do prostředního dějství pak naskočila lépe parta z Kotliny, která byla za svou snahu odměněna brankou. Tomáš Vala dokázal dostat z dorážky kotouč za Davida Karafiáta. Hrál se svižný hokej a Letci získali svůj dvoubrankový náskok zpět. Ve zmatcích před Dominikem Arbelovským se nejlépe zorientoval Milan Antoš ml., syn hokejového experta a zároveň trenéra Letňan. Strhující podívaná pokračovala a Tomáš Vala byl při brejku v oslabení přidržen a dostal možnost trestného střílení, které bezpečnou kličkou na forehand zakončenou střelou nad beton proměnil. Gólové hody nebraly konce a za pražský výběr se znovu trefil Jakub Mařík. Uběhlo pouhých dvanáct vteřin a z brejku na druhé straně skóroval Tomáš Vala.
Do poslední třetiny nastoupily Letňany s novou akvizicí v brance. Místo mezi tyčemi zaujal šikovný brankář Hugo Haas, jenž pod střechou Kotliny přebíral v březnu ocenění za nejlepšího gólmana Memoriálu Martina Čecha. Tento tah ukázal se jako klíčový, jelikož se blýskl fantastickým výkonem a svého soupeře dováděl k šílenství. Domácí zkusili v posledních minutách power-play, ale neproměnili ji. Naopak sami mohli inkasovat, skvělým obranným zákrokem se blýskl Ondřej Hart.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Adam 0 0 0 0 0
Patrik Brdičko 0 0 0 0 0
Richard Cachnín ml. 0 2 2 0 2
Ondřej Hart 0 0 0 0 4
Tomáš Kohout 0 0 0 0 0
Jiří Marek 0 0 0 0 2
Lukáš Pokorný 0 0 0 0 0
Valentýn Smolko 0 0 0 0 0
Marek Tecl 0 0 0 0 2
Michal Teplý 0 2 2 0 0
Tomáš Vala 3 0 3 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Dominik Arbelovský 58 4 4 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

7. kolo, sobota 12.10.2013 od  
3:4
(0:2, 3:2, 0:0)
Havl. Brod - Letňany
8. třída

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 25. Vala (Cachnín, Teplý), 34. Vala (TS), 37. Vala (Cachnín) - 16. Kalina (Červenka), 20. Mařík (Kalina), 30. Antoš (Sklenář), 37. Mařík (Sklenář). Rozhodčí: Milan Parýzek - Jan Blaha, Jaroslav Přibyl. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 40. Střely na branku: -. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4.

Sestavy

Havl. Brod

Arbelovský (Juřicová) - Tecl, Adam, Marek, Hart, Cachnín, Teplý, Brdičko, Vala "C", Kohout, Pokorný, Smolko

Letňany

Karafiát (41. Haas) - Antoš, Homola, Červenka, Mařík, Sklenář, Kalina, Čobanov, Jelínek, Lisa, Duchoň, Pinkas, Krammer, Klikora

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu