18. 10. 2013 | Ladislav Vácha, Richard Wagner

Juniorka předvedla skvělý obrat a po samostatných nájezdech udolala Krkonoše

Havlíčkobrodská juniorka chtěla v domácím prostředí proti Krkonoším prodloužit svou vítěznou minisérii, když postupně zdolala Strakonice i Beroun. Po bezbrankové první třetině šli do vedení hosté, kteří svůj náskok chvíli před druhou sirénou ještě navýšili. V závěrečném dějství si mladí Rebelové vytvořili územní převahu a za svou útočnou aktivitu byli odměněni snížením z hole Tomáše Ludvíka. A v Kotlině bylo zanedlouho ještě veseleji, když se o vyrovnání postaral Ondřej Hlídek. O vítězi tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy, v nichž vystřelil Rebelům bonusový bod Martin Hynek.

Úvodní dvacetiminutovka moc hokejové parády nepřinesla

Začátek utkání se odvíjel ve vyrovnaném duchu. Hra měla rychlý spád, protože se přerušovalo jen minimálně. Havlíčkův Brod mohl profitovat z přesilové hry, jenže paradoxně málem inkasoval. Lukáš Vencl se dostal do samostatného úniku, ale jeho blafák brankář Novák skvěle zneškodnil. Zanedlouho putoval na lavici hanby i havlíčkobrodský obránce David Vala, ale hosté ho z ní vstřelenou brankou předčasně nevyhnali. Fanoušci v ochozech Kotliny sledovali bojovný hokej s minimem šancí, hra se rozhýbala až v úplném závěru úvodní dvacetiminutovky. Při vyloučení brodského Martina Kříže se na konci hezké kombinace ocitl zakončující Martin Kozák, ale jeho rána z mezikruží, jež směřovala do horního růžku brány, skončila v mrštné Novákově lapačce.

Krkonoše se dostaly do dvoubrankového vedení

V úvodu prostřední části vstřelili hosté důležitou branku, když v průběhu 23. minuty Roman Janoušek vytáhl Čeňka Nováka ven z brankoviště a předložil přesný pas Dominiku Marksovi, který už měl snadnou úlohu uklidit kotouč do prázdné brány. Mladí hokejisté z Krkonoš se potom prezentovali nedisciplinovaností, ale havlíčkobrodská družina toho využít k vyrovnání nedokázala. Své umění musel naplno předvést i brankář Abrahám, který lapačkou vychytal Dominika Skotara, jenž střílel z bezprostřední blízkosti. Zhruba v půlce zápasu pobavila diváky bitka, jež se strhla ve středovém kruhu. Na sklonku šestatřicáté minuty se provinil proti pravidlům Tomáš Ludvík a mladíci z Krakonošova revíru nekompromisně trestali. Projektil Martina Kozáka od modré čáry ještě brankář Novák zlikvidoval, ale proti pohotové dorážce Davida Smékala už byl krátký.

Havlíčkův Brod smazal své manko

Do závěrečného dějství naskočili svěřenci trenérského tandemu Dvořák - Zmrhal s jasným cílem - smazat dvoubrankový náskok svého soupeře. V 50. minutě k tomu nevykročil Tomáš Ludvík, který se protlačil až před branku a zblízka ztroskotal na lapačce brankáře Abraháma. Dlouho smutnit ale nemusel, protože už za půl minuty dorážel po vyražené střele Davida Valy a rozjásal svůj tým. Vzápětí přišel důležitý okamžik, když gólman Novák zneškodnil nebezpečné rány Davida Dufka i Davida Smékala. V 52. minutě znovu zvedali mladí Rebelové ruce nad hlavu, když se v nepřehledné skrumáži před bránou rychle zorientoval Ondřej Hlídek a u bližší tyčky poslal kotouč za Abrahámova záda. Tentýž hráč mohl na konci utkání třetí třetiny rozhodnout o havlíčkobrodském vítězství, ale zblízka ve vyložené pozici minul.

Samostatné nájezdy

Havlíčkův Brod dokonal mohutný obrat při penaltové loterii, když bonusový bod vystřelil Martin Hynek.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Brebera 0 0 0 0 0
Ondřej Hlídek 1 0 1 0 0
Martin Hynek 1 0 1 0 0
Martin Jelínek 0 0 0 0 0
Dominik Kittler 0 0 0 0 0
David Krajhanzl 0 1 1 0 0
Martin Kříž 0 0 0 0 2
Tomáš Ludvík 1 0 1 0 2
Václav Pecen 0 0 0 0 4
Dominik Skotar 0 0 0 0 0
David Vala 0 1 1 0 4

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Čeněk Novák 61 2 2 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

9. kolo, pátek 18.10.2013 od 18:00
3:2sn
(0:0, 0:2, 2:0)
Havl. Brod - Krkonoše
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 50. Ludvík (D. Vala, Krajhanzl), 52. Hlídek, rozh. náj. Hynek – 23. Marks (Janoušek, Dufek), 38. Smékal (Kozák, Krsek). Rozhodčí: Lukáš Rampír – Zdeněk Paulík, Ondřej Polák. Vyloučení: 6:10. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 30. Střely na branku: -. Průběh utkání: 0:2, 3:2.

Sestavy

Havl. Brod

Novák – Pecen, Motl, Kříž, D. Vala – Hlídek, Ludvík, Brebera, Jelínek, Krajhanzl, Skotar, Kittler, Hynek.

Krkonoše

Abrahám (Čáp) – Havel, Kadavý, Souček, Dufek, Kozák, Janoušek, Vacek, Tatar, Smékal, Vencl, Marks, Krsek.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu