20. 10. 2013 | Ladislav Vácha

Juniorka nedokázala v domácím prostředí překvapit Velké Popovice

Mladí Rebelové chtěli v domácím prostředí prodloužit svou vítěznou sérii po triumfech nad Strakonicemi, Berounem a Krkonošemi už na čtyři zápasy, jenže do Kotliny přijel hodně silný soupeř, jímž byly Velké Popovice. Druhý tým tabulky naplňoval úlohu papírového favorita už v úvodní dvacetiminutovce, jíž ovládl poměrem 3:1. Svůj dvoubrankový náskok udržel a po dvou třetinách vedl 4:2. V závěrečném dějství sice Havlíčkův brod snížil, ale branka nebyla uznána pro vysokou hůl, a utkání tak definitivně rozhodl pátou trefou hostů Martin Vacek.

Velké Popovice získaly dvoubrankový náskok

Havlíčkův Brod měl už po minutě a půl výhodu přesilové hry, jenže k otevření gólového účtu zápasu ji nedokázal využít. Ba naopak, udeřilo právě na havlíčkobrodské straně. V 6. minutě kombinovala v útočném pásmu dvojice Jan Tumpach - Adam Freisler, z čehož těžil Tomáš Hynek, jehož rána z pravého kruhu zapadla za záda Čeňka Nováka, který neměl úplně čisté svědomí, když pozdě zareagoval svou lapačkou. Velkopopovická radost netrvala dlouho, protože brzy platil v Kotlině opět nerozhodný stav. Kotouč putoval po ose David Kozlík - Martin Hynek - Ondřej Hlídek, přičemž posledně jmenovaný potvrdil roli kanonýra, když propálil gólmana Uhlíka. Rozjetý brankostroj nebral konců a vzápětí vnesl znovu euforii do řad hostů. Krásnou individuální akci předvedl Filip Vilímek, který z kruhu ještě ztroskotal na brankáři Novákovi, ale po objetí brány z druhé strany útočného pásma skóroval přesně k přední tyčce. Mladí Rebelové potom sice ustáli oslabení, ale Středočeši si vytvořili velký tlak, při němž nahrávku Lukáše Buriana z kruhu napálil David Žáček jen do Čeňka Nováka, ale z dorážky už se nemýlil. Při vyloučení velkopopovického Ladislava Holady si pomohl obranným háčkem havlíčkobrodský David Vala a Martin Vacek jel trestné střílení, při němž mezírku mezi Novákovými betony nenašel. Parta z Kotliny potom zasypala velkopopovickou bránu sérií nebezpečných střel, jenže těm chyběla větší přesnost.

Hosté udrželi výši svého vedení

Mladí bojovníci z Kotliny vlétli do prostřední části s velkou chutí a pořádně zaměstnali brankáře Uhlíka, který předvedl sérii fantastických zákroků proti trojici Martin Hynek - Dominik Skotar - Dominik Kittler. Zanedlouho se hrálo 4 na 4 a znovu to byl David Vala, kdo musel zatáhnout za záchrannou brzdu, a bylo z toho další trestné střílení. Filip Vilímek si ale počínal mnohem lépe než jeho spoluhráč, když si položil brankáře Nováka na led a nekompromisně zavěsil. Na lavici hanby potom usedl hostující Martin Vacek a Havlíčkův Brod se přesnou trefou vrátil do hry o body. Martin Hynek našel krásnou nahrávkou před brankovištěm nepokrytého Víta Křesťana, který už si věděl rady. Rebelové si potom vypracovali vyložené šance, jenže Adam Uhlík v soupeřově brankovišti doslova čaroval. Mohutný tlak havlíčkobrodských mladíků pokračoval při přesilovce 5 na 3, ale ani tentokrát nedopadl na úrodnou půdu, když David Kozlík ani Dominik Skotar v dobrých pozicích neuspěli.

Středočeši definitivně rozhodli o svém vítězství

V závěrečném dějství dosáhli Rebelové svého, když konečně propasírovali puk do Uhlíkovy sítě. Branku ale nakonec hlavní sudí Homola neuznal, protože jí bylo dosaženo vysokou holí. Hosté přečkali chvíli poté i další dvouminutový trest a v plném počtu vstřelili hodně důležitý gól. V 53. minutě Filip Vilímek zazvonil svou střelou na tyčku, ale kotouč vzápětí posunul na Martina Vacka, který z mírného úhlu na pravé straně prostřelil Čeňka Nováka. Hosté měli utkání jednoznačně pod kontrolou a došli si pro všechny tři body za vítězství 5:2.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Brebera 0 0 0 0 0
Ondřej Hlídek 1 0 1 0 0
Martin Hynek 0 2 2 0 0
Dominik Kittler 0 0 0 0 0
David Kozlík 0 1 1 0 14
David Krajhanzl 0 0 0 0 0
Vít Křesťan 1 0 1 0 0
Tomáš Ludvík 0 0 0 0 0
Václav Pecen 0 1 1 0 12
Dominik Skotar 0 0 0 0 2
David Vala 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Čeněk Novák 60 5 5 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

10. kolo, neděle 20.10.2013 od 12:00
2:5
(1:3, 1:1, 0:1 )
Havl. Brod - Vel. Popovice
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 8. Hlídek (M. Hynek, Kozlík), 24. Křesťan (Hynek, Pecen) – 6. T. Hynek (Freisler, Tumpach), 10. Vilímek (Prokopec), 15. Žáček (Burian), 23. Vilímek, 53. Vacek (Vilímek). Rozhodčí: Martin Homola – Viktor Novák, David Potůček. Vyloučení: 5:7, navíc Pecen, Kozlík (oba HBR) a Vacek (VPO) OT 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: -. Střely na branku: -. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:5.

Sestavy

Havl. Brod

Novák – Pecen, Motl, Křesťan, D. Vala – Hlídek, Ludvík, Brebera, Kozlík, Krajhanzl, Skotar, Kittler, M. Hynek (C).

Vel. Popovice

Uhlík (Červ) – Holada, Burian, Bureš, Mrva, Krčma, Žáček, Janáč – Vilímek, Vacek (C), Bursík, Tumpach, Prokopec, Morava, Honc, T. Hynek, Freisler, Čásenský.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu