30. 10. 2013 | Ladislav Vácha

Do akce jde jen mladší dorost. Naváže na cenný skalp silné Jihlavy?

Prapor havlíčkobrodské mládeže bude držet tento týden jen mladší dorost, který čekají další dvě extraligová kola. Starší dorostenecká kategorie i juniorka si od zápasového vytížení na chvíli odpočinou, protože až do 15. listopadu mají přestávku. Už ve čtvrtek se soubor pod taktovkou zkušeného trenérského tandemu Milan Chalupa - Milan Kraučuk představí v rámci prestižního derby Vysočiny od 18:00 na ledě Žďáru nad Sázavou, v neděli potom zajíždí do království perníku, kde vyzve od 12:30 své vrstevníky z Pardubic. Proti oběma soupeřům se mladým Rebelům podařilo v předchozích vzájemných střetnutích zvítězit. Naváží na tříbodové úspěchy i tentokrát?

Mladší dorost

SKLH Žďár nad Sázavou - HC Rebel Havlíčkův Brod

12. kolo, čtvrtek 31.10.2013 od 18:00

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Rebel Havlíčkův Brod

13. kolo, neděle 3.11.2013 od 12:30

Situace u Rebelů
Havlíčkobrodští mladíci si v posledních zápasech počínají jako na houpačce. Po domácí nepovedené bitvě s Mladou Boleslaví, jíž i přes zlepšený výkon v závěrečném dějství podlehli těsně 3:4, si spravili chuť na kluzišti Českých Budějovic, odkud si po stejném výsledku přivezli plný bodový zisk. Po neúspěšném výjezdu do hájemství Komety Brno (4:7) dokázali mladí bojovníci z Kotliny zaskočit tehdejšího lídra tabulky z Jihlavy, kterého před svými fanoušky porazili 4:2. „Strašně si ceníme výkonu celého mužstva, že to kluci zvládli a nezbláznili se. Byl to výborný výkon odzadu až po předek. Hráli jsme velice obětavě a zarputile,“ pochvaloval si výkon svého mužstva trenér Milan Chalupa.

Představení soupeře – SKLH Žďár nad Sázavou
Mladé Plameny jsou v probíhající sezoně nováčkem nejvyšší tuzemské soutěže, ale na ledě od nich žádný začátečnický respekt rozhodně nečekejte. Z úvodních pěti kol se Žďár nad Sázavou radoval hned čtyřikrát za tři body, když nestačil právě na Havlíčkův Brod, odkud se vracel s prázdnou po těsné prohře 2:3. V poslední době se hokejisté z Vysočiny spíše trápili, za což mohl především těžký los, který Žďárským přisoudil tři nejtěžší možné soupeře v řadě. V domácím prostředí podlehli brněnské Kometě (3:4pp), neuspěli ani v Liberci (1:6) a se sklopenými hlavami opouštěli led i po derby s Jihlavou (doma 1:3). V minulém kole už jim to ale vyšlo, když vyloupili domov Slavie Praha (4:2).

Představení soupeře – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice
Východočeši zatím prožívají hodně nepovedený soutěžní ročník. Od 2. kola, kdy překvapivě zvítězili v Brně nad místní Kometou (4:3sn), museli skousnout hned šest nepříjemných porážek bez bodového zisku, přičemž žádnou kořist si nepřivezli po vyrovnané bitvě ani z Havlíčkova Brodu (4:5). Dlouhý půst ukončili Pardubičtí až v Mladé Boleslavi, kde se jim nepovedla penaltová loterie (2:3sn). Vítězné radosti se perníkaři dočkali až v Českých Budějovicích, kde triumfovali 5:2. V předešlém kole s museli v odvetě sklonit před Kometou (1:2) a stále jim patří poslední místo tabulky.

Tabulka

                              Zápasy        Skóre      Body  
1. Liberec                       11           41:21      25
2. Jihlava                       11           35:20      24
3. Kometa Brno                   11           36:28      21
4. Hradec Králové                11           34:25      20
5. Žďár nad Sázavou              11           35:28      19
6. Slavia Praha                  11           29:36      15
7. Havlíčkův Brod                11           33:41      15
8. Mladá Boleslav                11           25:43      11
9. České Budějovice              11           27:40       9
10. Pardubice                    11           25:38       6  

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu