30. 12. 2010 | Tomáš Čekal

Na samotný střet si nevzpomínám, říká mladý reprezentant Šenkeřík

Utkání mistrovství světa hráčů do dvaceti let mezi Kanadou a Českou republikou nedohrál obránce Komety Petr Šenkeřík. Ve dvacáté šesté minutě jej totiž klasickým stromem poslal na led Kanaďan Zack Kassian. Je to přesně ten zákrok, který se zdá být pravidly neošetřen, takže se neví, zda se jedná nebo nejedná o faul. Ani jeden z hráčů utkání nakonec nedohrál. Zatímco Šenkeříka z ledu odnesli na nosítkách, Kassian inkasoval trest pěti minut plus do konce utkání.

I když se mohl mladý český reprezentant po zákroku vyspat, jeho následky stále pociťuje. „Včera jsem se cítil líp. Teď se moc dobře necítím. Nejel jsem s klukama na trénink, zůstal jsem na pokoji. Uvidím, jak to bude vypadat večer.“ Průběh utkání si mladá naděje Komety pamatovala, jinak je to však se samotným zákrokem: „Předchozí část si vybavuju. Vím všechno. Jen si nevybavuji situaci, kdy mě trefil. Tam mám výpadek,“ popisuje střet nedaleko středového kruhu a dodává: „Pamatuju, jak jsem udělal kličku hráči na střed a pak už jen jak mě budil doktor.“

Poté, co jej lékaři odnesli z ledové plochy, překvapivě nenásledoval transport do nemocnice. Možná i proto, že už byl Petr při vědomí. „Zůstal jsem na stadionu. Doktoři říkali, že není poškozená mícha, že to bude asi jen otřes mozku. Do nemocnice jsem nejel,“ řekl nejdůležitější informaci o svém stavu.

Hráč s číslem devět už se díval i dopředu. Jeho budoucí start v následujících zápasech je však ve hvězdách: „Bude záležet na situaci. Pokud mi bude lépe, můžu nastoupit. Pokud ne, nebudu hrát. Uvidí se, jestli je to otřes mozku, nebo ne,“ mluvil tiše.

Fanouškovi by se mohlo zdát, že se stal Šenkeřík v poslední sezóně mucholapkou na zranění. Už v Havlíčkově Brodě totiž inkasoval nepříjemný úder od Gengela. „To utkání jsem naštěstí dohrál. Tam jsem dostal hokejkou do krku. Kdybych mohl, dohraju i včerejší zápas, ale protože jsem na chvíli ztratil vědomí, byl jsem rád, že jsem v pohodě,“ líčil Šenkeřík.

Sám si asi juniorský turnaj v Americe představoval jinak, než že bude ležet na pokoji. „Doufám, že ještě budu moci nastoupit. Kdyby ne, hodně by mě mrzelo po takovém zákroku vynechat celé mistrovství.“

Foto: Michal Slavík (hokejkv.cz)

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu