30. 12. 2010 | Eva Streichsbierová

Špatně naložený kouč Vlk: Rozhodčí přehlídl patnáct znásilnění

Chystá se začátek pozápasové tiskové konference s trenéry. V prostorách havlíčkobrodského VIP domácí kouč Petr Novák marně vyhlíží svého kolegu z povolání, Petra Vlka. „Tak kdepak je,“ vyslal řečnickou otázku směrem k novinářům. O chvíli později se přeci jen otevírají dveře a trenér hostujícího týmu vchází. Jeho výraz ale varuje: Nezdržovat, zbytečně se neptat, nemám příliš dobrou náladu!

foto: hcdukla.cz

Důvod je prostý, Dukla sice v Kotlině dobře začala a po většinu času předváděla velmi dobrý výkon, ovšem na body to nestačilo. Domácí se totiž vytasili s o něco účinnější zbraní – maximální bojovností a zvítězili 5:3! „Prohráli jsme, ale myslíme si, že jsme byli lepší. Zaspali jsme akorát na začátku druhé třetiny,“ spustil Vlk.

Stop! Na chvilku vraťme čas. Ještě předtím, než šéf jihlavské střídačky dorazil na tiskovkou konferenci, se všeobecně probíral výkon hlavního rozhodčího Smitky. Vzhledem k poměrně vysoké frekvenci vylučování na straně domácího týmu, došla naprostá většina přítomných k názoru, že sudímu se jména havlíčkobrodských hokejistů velmi líbila. Téměř pravidelně totiž jezdil k trestoměřičům a jedno z nich vždy hlasitě vyslovil. Stav? 11 dvouminutových trestů a 1 do konce utkání na straně Rebelů, 6 dvouminutových na straně Dukly.

Konec pauzy, pokračujeme! Trenér Dukly žehral na neproměňování šancí svých svěřenců v závěrečném dějství a pak přišel tak trochu šok. „Nikdy jsem to nedělal, ale dneska musím říct, že utkání také výrazně ovlivnil směšný výkon hlavního rozhodčího.“ Několik přítomných se po tomto nečekaném odhalení neudrželo a zcela v rozporu s předepsanou etiketou se ozval smích. Příliš brzy, vtipná část měla teprve přijít. „Protože jestliže sudí během posledních deseti minut přehlídne patnáct znásilnění(!?) a pak ve chvílích jasných faulů vyloučí i našeho hráče za údajné nafilmování, tak to je špatně,“ hromoval Vlk.

Rozpačitou atmosféru se následně snažil všemožně rozptýlit havlíčkobrodský trenér Novák. Přesně jako po derby v Jihlavě popřál všem hodně štěstí do nového roku a začal s rozdáváním. Dárky tentokrát nahradil skleničkou se šampaňským, jak se na oslavu konce roku sluší a patří. „To si vyřiď potom, já chvátám,“ reagoval okamžitě kolega Vlk. „Copak ty si se mnou nepřipiješ na štěstí v novém roce?“ následovala otázka. „Já musím jít, odjíždíme. Šťastnej a veselej, vy si tady klidně popíjete. Svoje hodnocení už jsem stejně řekl, takže to teď nechám na tobě,“ zvedal se jihlavský trenér ze židle.

V pohybu ho ovšem zarazila otázka ze strany jednoho z přítomných novinářů: „Vy si stěžujete na rozhodčího, ale počet vyloučených hovoří trochu jinak...“
„No a?“
„No nic, jen by mě zajímalo, o čem jste takovou dobu hovořil s rozhodčím mezi druhou a třetí třetinou?“
„Tam jsme řešili zakázané uvolňování, ale to vám nepřísluší, abych vám říkal.“
„Tak by mě tedy zajímalo, proč jste nepřijal dárek od pana Nováka po minulém derby v Jihlavě?
„Protože si myslím, že tyhle věci, stejně jako přípitek, k tomu nepatří,“ nezaváhal Vlk.
„Vždyť vám jen popřál pěkné svátky,“ kontroval novinář.
„Spíš si myslím, že to byla recese a štengr. A na to já nebudu reagovat. Všechno? Tak se tady mějte vespolek dobře, nashledanou,“

Poté si vzal zase na chvilku slovo domácí trenér. „Nám utekla první třetina, po které jsme si museli v kabině něco říct. A jak řekl Petr, zápas rozhodlo jejich neproměňování šancí na začátku třetí třetiny, kdy dostali přesilovky. Pak jsme to ubránili a já musím poděkovat klukům, že zápas zvládli,“ pochválil svůj tým.

Stejně jako v předchozích dvou vzájemných duelech tedy slavil vítězství domácí celek. A podruhé za sebou stáli při derby havlíčkobrodských Rebelů s Duklou na čarách jihlavští rozhodčí. Poněkud zvláštní... „To není otázka pro mě,“ bránil se Novák. „Snad tu soutěž taky někdo řídí, ne? Můžeme napsat na svaz, ale myslím, že to bude mít stejný efekt, jako bychom si stěžovali na hlavní nádraží,“ dodal a odešel vítězným krokem.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu