15. 11. 2013 | Ladislav Vácha

Rebelové zkusí prodloužit vítěznou sérii proti nepříjemnému soupeři, přijede předposlední Most

Havlíčkobrodská družina se po přerušení vítězné série neúspěchy v Kadani a doma s Litoměřicemi dokázala vyhoupnout zpět na vítěznou vlnu, když vyhrála v Berouně, doma přetlačila v prestižní regionální bitvě Jihlavu a naposledy vyloupila Benátky nad Jizerou. Svou spanilou jízdu se pokusí prodloužit i proti Mostu, který do Kotliny přijede ve zcela odlišném rozpoložení. Severočeši se totiž v současné době přetahují o předposlední místo s Benátkami nad Jizerou, které teď drží na chvostu tabulky pomyslného Černého Petra. První vzájemné měření sil vneslo radost do mosteckých řad. Kdo se bude radovat nyní? Zápas začne v sobotu 16. listopadu od 17:00, pro čtenáře bude znovu nachystaný on-line přenos. Vstupné činí 80 Kč.

HC Rebel vs. HC Most

znak týmu znak týmu
14-0-1-7 bilance 6-1-3-12
4., 43 bodů umístění 13., 23 bodů
58:54 skóre 55:85
5:2 (Kadaň, D) nejvyšší výhra 5:3 (Č. Budějovice, D/Ústí n. L., V)
9,78 % Využití přesilových her 20,62 %
9 góly v přesilovce 20
0:6 (Mladá Boleslav, V) nejvyšší prohra 1:7 (Olomouc, D)
Lukáš Havel 16 bodů (10+6) nejproduktivnější hráč Pavel Písařík,
Pavel Smolka 14 bodů (8+6)
Lukáš Havel 10 gólů nejlepší střelec Pavel Písařík,
Pavel Smolka 8 gólů
Petr Polodna 13 asistencí nejlepší nahrávač Tomáš Pavelka 8 asistencí
Karol Korím 9 bodů (1+8) nejproduktivnější obránce Tomáš Pavelka 9 bodů (1+8)
Tomáš Semrád +11 nejlepší hráč v +/- Martin Tůma +2
Marek Drtina,
Martin Vágner,
Jan Milfait -6
nejhorší hráč v +/- Vítězslav Nedrda -12
Lukáš Havel 38 minut nejtrestanější hráč Zdeněk Tauš 66 minut
Filip Šindelář 96,97 % (3 záp.),
Petr Opršal 94,29 % (3 záp.),
Ondřej Kacetl 94,12 % (6 záp.),
Daniel Dolejš 92,45 % (13 záp.)
úspěšnost brankářů Lukáš Horák 93,72 % (10 záp.),
Ilja Gucevič 90,00 % (2 záp.),
Martin Volke 89,74 % (9 záp.),
Patrik Nechvátal 88,17 % (5 záp.)
Filip Šindelář 1,00,
Petr Opršal 1,79,
Ondřej Kacetl 2,34,
Daniel Dolejš 2,69
průměr inkasovaných gólů na zápas Lukáš Horák 2,85,
Ilja Gucevič 3,75,
Martin Volke 3,89,
Patrik Nechvátal 5,38

Severočeši se zatím trápí, nebezpečí hrozí z přesilovek

Most vkročil do probíhajícího soutěžního ročníku levou nohou, když z úvodních devíti kol vytěžil jen tři body, když si v domácím prostředí poradil 2:1 s Havířovem. Karty se promíchaly až po triumfu nad Havlíčkovým Brodem, který udolal na svém ledě těsně 4:3. Na tento úspěch totiž dokázal navázat v Třebíči (2:1) a od té doby si počíná o poznání lépe. Z následných šesti utkání vyšel úplně naprázdno jen jednou, když padl v Kadani 1:5. Svěřenci trenéra Gudase naopak překvapili v Litoměřicích, které vyloupili po výsledku 4:2. A zadařilo se i na půdě Ústí nad Labem, kde Severočeši zvítězili 5:3. Po očekávaných prohrách s Mladou Boleslaví a v Olomouci si v minulém kole vyšlápli stejným poměrem i na trápící se Motor, který se vracel z daleké cesty domů do jihočeské metropole bez kořisti.

Hokejisté ze severu Čech zatím doplácejí především na děravou defenzivu, která obdržela ze všech prvoligových účastníků suverénně nejvíce branek (85). Pokud bychom měli naopak najít jejich silnou stránku, nepochybně by se jednalo o přesilové hry, v nichž mají skvělou úspěšnost 20,62 % (Rebelové jen 9,78 %). Mostecký útok táhne hned čtrnáctibodové trio Pavel Písařík - Pavel Smolka (oba 8+6) - Zdeněk Tauš (7+7), které z pozice nejproduktivnějšího týmového obránce skvěle doplňuje talentovaný mladík Tomáš Pavelka (1+8). Mezi tyčemi se nejčastěji objevuje skvěle chytající Lukáš Horák, který s úspěšností zákroků 93,72 procenta drží mezi prvoligovými brankáři skvělé 4. místo. Jen o jeden zápas méně má na kontě zkušený Martin Volke.

HC Most – HC Stadion Litoměřice 2:7
Medvědi Beroun 1933 – HC Most 1:0
HC Most – HC Dukla Jihlava 2:5
HC Benátky nad Jizerou – HC Most 4:1
HC Most – AZ Havířov 2:1
HC Most – HC Slovan Ústečtí Lvi 4:5
BK Mladá Boleslav – HC Most 8:3
HC Most – HC Olomouc 1:7
HC Motor České Budějovice – HC Most 1:0
HC Most – HC Rebel Havlíčkův Brod 4:3
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Most 1:2
HC Most – Salith Šumperk 3:4sn
SK Kadaň – HC Most 5:1
HC Stadion Litoměřice – HC Most 2:4
HC Most – Medvědi Beroun 1933 3:2pp
HC Dukla Jihlava – HC Most 4:3sn
HC Most – HC Benátky nad Jizerou 4:5pp
AZ Havířov – HC Most 5:2
HC Slovan Ústečtí Lvi – HC Most 3:5
HC Most – BK Mladá Boleslav 2:5
HC Olomouc – HC Most 4:2
HC Most – HC Motor České Budějovice 5:3

DIVOKÁ PŘESTŘELKA. První vzájemné měření sil doma Most zvládl 4:3. (ilust. foto)

Most se odpoutal ze dna, Rebelům pomohla další skvělá premiéra

V pozvánce na minulé utkání proti Benátkám nad Jizerou jsme uvedli, že hokejisté od řeky Jizery se díky výhře v Českých Budějovicích odlepili z posledního místa tabulky, na které po prohře v Olomouci spadl Most. To už neplatí. Právě výrazné přispění Rebelů vedlo k tomu, že situace se vrátila do svého původního stavu. Vyloupili totiž led liberecké farmy, což v kombinaci s vítězstvím Severočechů, shodou okolností právě nad Motorem, znamenalo jediné - návrat Benáteckých na nelichotivý chvost startovního pole. A toto rozložení sil bude chtít Gudasova družina zachovat i po dalším kole, které ji čeká právě v Kotlině. „Na ledě určitě uděláme všechno pro to, abychom v Brodě vyhráli,“ nechal se v rozhovoru pro web hcmost.cz slyšet kapitán Zdeněk Tauš.

Poslední tři triumfy Rebelů mají jednoho společného jmenovatele - veleúspěšné premiéry. Tříbodový import z berounského ledu dirigoval čistým kontem brankář Filip Šindelář, prestižní derby Vysočiny proti Jihlavě potom rozhodla dvojice mladíků Radek Číp - Vojtěch Tomi, jež se postarala o druhý a vítězný třetí gól. V Benátkách nad Jizerou zavelel k důležitému vítězství při své soutěžní premiéře v probíhajícím prvoligovém ročníku dvacetiletý útočník David Kozlík, který ve 24. minutě otevřel gólový účet zápasu.

Působili u Rebelů

Kamil Charousek (obránce)
Michal Szabo (útočník)

Minulý vzájemný zápas

HC Most – HC Rebel Havlíčkův Brod 4:3

Branky a nahrávky: 20. Rapáč (Pavelka), 27. Zavřel (Tauš), 31. Charousek (Slavíček), 52. Kafan (Zavřel) – 36. Endál (Semrád, Dvořáček), 43. Semorád (Berger), 47. Musil (Dvořáček, Polodna). Rozhodčí: Würtherle – Štětina, Štětina. Vyloučení: 9:7, navíc Tauš 10 min. OT [ZHK], Nedrda (oba MOS) 10 min. OT [NESP]. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 531. Střely na branku: 39:52. Třetiny: 1:0, 2:1, 1:2. Průběh utkání: 3:0, 3:3, 4:3.

Most: Horák – Pavelka, Kousalík, Charousek, Čížek, Havelka, Hora – Majdan, Rapáč, Jurčík – Tauš, Smolka, Gerhát – Nedrda, Slavíček, Písařík – Kafan, Zavřel, Sedláček.

Havlíčkův Brod:Kacetl – Zdráhal, Kolafa, Vágner, Jank, Korim, Semrád, Zítka – Musil, Polodna, Havel – Milfait, Stehlík, Chlubna – Maliník, Endál, Dvořáček – Berger, Semorád, Rytnauer.

Sestavy v minulém kole

Havlíčkův Brod: Šindelář (Opršal) – Kolafa, Drtina, Jank, Vágner, Semrád, Korím, Zítka – Havel, Polodna, Milfait – Říha, Stehlík, Berger – Dvořáček, Stach, Maliník – Chlubna, Kozlík, Charvát.

Most: Horák – Šimon, Charousek, Pavelka, Čížek, Tůma, Hora – Tauš, Zavřel, Bojer – Sedláček, Slavíček, Písařík – Andres, Gerhát, Kafan – Nedrda, Smolka, Szabo.

SKVĚLÁ PREMIÉRA. I tentokrát hodně pomohl úspěšný debut. Trefil se David Kozlík.

Celková bilance s Mostem v 1. lize

Severočeši se odjakživa řadili k soupeřům, proti nimž se Rebelové trápili. To platilo už v době, kdy se Havlíčkův Brod s Mostem střetával ve 2. lize. Od sezony 2006/07 se oba týmy utkaly 17x, přičemž sedmkrát zvedala ruce nad hlavu parta z Kotliny a ve zbývajících deseti případech byli spokojenější Mostečtí. Zajímavostí je, že oba tábory spolu ještě nezkřížily hole v rámci prestižního play-off první ligy.

Počet odehraných zápasů: 17
Bilance: 5-2-1-9
Výsledky: 5:3, 0:3, 3:4, 1:4, 1:4, 3:2sn, 3:4, 2:1p, 3:4p, 3:2, 2:5, 3:4, 4:2, 1:2, 5:2, 8:1, 3:4
Skóre: 50:51

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu