19. 11. 2013 | Pavel Buňat

Rebel jede na led „zakleté“ Zlatopramen Areny

Za sedm let od postupu do I. ligy se ještě nestalo, aby Havlíčkův Brod uspěl na domácím ledě Ústeckých Lvů. Dokonce si ještě nepřivezl jediný bod! Vše se může změnit ve středu 20. listopadu, tentokrát totiž Rebelové vůbec poprvé pojedou na sever Čech z pozice favorita. Oba soupeře v tabulce dělí 10 míst. Úvodní buly utkání bude vhozeno v 18.00 hod, a pokud v něm Havlíčkobrodští uspějí, mohou se bodově dotáhnout na druhou Olomouc.

HC Slovan Ústečtí Lvi

Asi málokdo by před sezonou čekal, že po třiadvaceti odehraných kolech se o poslední místo bude s Mostem dělit právě Ústí nad Labem. Lvům se zkrátka letos nedaří a jejich špatná sezona doslova graduje v posledních pěti zápasech, které všechny skončily porážkou.
Pouze osmkrát se Lvi radovali z výhry, jinak jdou od porážky k porážce a fanoušci se zatím marně dožadují odvolání trenéra Šindela. Za vyzdvihnutí stojí snad jenom výhra nad jihlavskou Duklou nebo dvoubodový zisk nad letos aktivními Litoměřicemi. V posledních pěti kolech Severočeši nestačili na Most, Havířov, barážové aspiranty z Mladé Boleslavi a Olomouce a posledně ani na České Budějovice. Těsné prohry je odsoudily na předposlední místo prvoligové tabulky, kde se s 23 body od samotného dna drží jen díky lepšímu skóre. Lvi tak budou muset v druhé polovině sezony pořádně zabrat, aby se vyhnuli strašákovi v podobě baráže o první ligu. Na osmé místo, které zajišťuje postup do play-off, aktuálně ztrácí devět bodů.

Před soubojem s Havlíčkovým Brodem vydal klub tiskové prohlášení. „Představenstvo HC Slovan Ústečtí Lvi a.s. rozhodlo na svém zasedání v úterý 12. 11. 2013 oslovit na funkci generálního manažera současného manažera mládeže Vladimíra Evana,“ stojí v prohlášení. Výkonný výbor mládeže následně podpořil rozhodnutí představenstva. Vladimír Evan si ponechal prostor pro rozhodnutí.

znak týmu znak týmu
6-2-1-14 bilance 15-0-1-7
13., 23 bodů umístění 3., 46 bodů
54:67 skóre 64:54
5:2 (Benátky n. J., D) nejvyšší výhra 6:0 (Most, D)
12,94 % Využití přesilových her 10,42 %
11 góly v přesilovce 10
1:6 (Mladá Boleslav, V) nejvyšší prohra 0:6 (Mladá Boleslav, V)
Jaroslav Roubík 19 bodů (13+6) nejproduktivnější hráč Lukáš Havel 17 bodů (11+6)
Jaroslav Roubík 13 gólů nejlepší střelec Lukáš Havel 11 gólů
Zbyněk Sklenička 13 asistencí nejlepší nahrávač Petr Polodna 13 asistencí
Zbyněk Sklenička 13 bodů (0+13) nejproduktivnější obránce Karol Korím 10 bodů (2+8)
Zbyněk Sklenička +3 nejlepší hráč v +/- Tomáš Semrád +14
Kamil Černý -12 nejhorší hráč v +/- Marek Drtina -6
Zbyněk Sklenička 55 minut nejtrestanější hráč Lukáš Havel 38 minut
Michael Petrásek 93,83 % (10 záp.),
Jan Dlouhý 90,36% (11 záp.),
zdeněk Orct 90,76 % (4 záp.)
úspěšnost brankářů Filip Šindelář 96,97 % (3 záp.),
Ondřej Kacetl 94,98 % (7 záp.),
Petr Opršal 94,29 % (3 záp.),
Daniel Dolejš 92,45 % (13 záp.)
Michael Petrásek 2,04,
Jan Dlouhý 3,42,
zdeněk Orct 3,53
průměr inkasovaných gólů na zápas Filip Šindelář 1,00,
Petr Opršal 1,79,
Ondřej Kacetl 2,02,
Daniel Dolejš 2,69

Minulé kolo: Rebel rozstřílel Most, Slovan padl v Budějovicích

Ústí nad Labem v minulém kole dorazilo do Českých Budějovic a byla z toho pořádná bitva. Souboj dvou trápících se celků vypadal na začátku třetí části lépe pro hosty, kteří otáčeli z 0:1 díky Vávrovi a Poříckému. V 47. respektive 48. minutě, ale přišel bleskurychlý obrat i na druhé straně, na který už Slovan nedokázal reagovat. Prohrál tak těsně 2:3.
Zato Rebelové si na domácím ledě s chutí zastříleli, když Mostu v každé třetině uštědřili po dvou brankách a sami díky skvělému Kacetlovi neinkasovali ani jednou.

„Zápas jsme si prohráli sami během jedné minuty, kdy jsme dostali dva góly,“ věděl po utkání dobře trenér Slovanu Jaromír Šindel. „Ve třetí třetině jsme vstřelili regulérní gól. Rozhodčí situaci neviděli a podlehli tlaku domácího týmu. Dva domácí hráči se srazili za branou, podle mě jasný regulérní gól,“ zlobil se zároveň na výrokem rozhodčích.

Č. Budějovice – Ústí n. L. 3:2



Branky a nahrávky: 29. Ondřej (Kuchejda), 47. Skuhravý (Kotalík, Vaniš), 48. Šachl (Moravec) – 34. Vávra (Sklenička), 42. Pořický (Kloz).

HC Slovan Ústečtí Lvi: Dlouhý – Grin, Sklenička, Holomek Smetana, Brož, Vaněk, Černý, Kokeš - Meidl, Roubík, Boháč - Vávra, Alinč, Rod - Baránek, Kloz, Pořický - Dostálek, Hanzl.

Havl. Brod – Most 6:0



Branky a nahrávky: 8. Chlubna (Kozlík, Zítka), 11. Maliník (Dvořáček, Stach), 25. Korím (Dvořáček, Semrád), 39. Havel, 46. Tomi (Říha), 60. Stach (Dvořáček).

HC Rebel Havlíčkův Brod: Kacetl (Opršal) – Kolafa (A), Novotný, Jank, Vágner (A), Semrád, Korím, Zítka – Havel, Polodna (C), Milfait – Tomi, Stehlík, Říha – Dvořáček, Stach, Maliník – Chlubna, Kozlík, Charvát

Pozor na Jaroslava Roubíka

Jaroslav Roubík v šestatřiceti letech stále umí. Foto: hcusti.cz
Pokud bychom měli vybrat hlavního tahouna trápícího se týmu, je útočník Jaroslav Roubík jasnou volbou. Šestatřicetiletý kanonýr dlouhodobě patří k nejlepším hráčům ligy. Po příchodu do Ústí nad Labem z Hradce Králové navýšil své bodové maximum na úctyhodných 61 bodů. Stalo se tak minulou sezonu. A produktivní je i letos, do černého pálil už 13krát a přidal ještě šest asistencí. Aktuálně je dvanáctým nejproduktivnějším hráčem ligy. Pokud se k Roubíkovi na křídlech přidají Petr Přeučil a Tomáš Rod, stále jde o jednu z nejúdernějších formací I. ligy.

Vedle Roubíka hraje v týmu významnou roli i již zmiňovaný Přeučil (7+5) a Daniel Boháč (5+8). A neodmyslitelnou tváří za poslední roky je i obránce Zbyněk Sklenička, jenž letos přihrál už na 13 gólů a v tabulce produktivity mezi obránci mu patří čtvrtá příčka.
Velkou oporou je i brankář Michael Petrásek, ten je ovšem aktutálně zraněný. Kvůli problémům s ramenem je mimo hru do konce listopadu, a tak jeho místo převzal jedenadvacetiletý Jan Dlouhý, jehož úspěšnost zákroků není tak vysoká jako u Petráska. Záda mu kryje zkušený Zdeněk Orct.

Premiéra Petrušky a Havlíčka, návrat Mičky

Ve středu by měl poprvé obléknout havlíčkobrodský dres Patrik Petruška. Ten přichází na Vysočinu z extraligové Plzně formou hostování se střídavými starty. Dvaadvacetiletý útočník v nejvyšší tuzemské soutěži odehrál celkem 45 utkání, v nichž se ještě mezi střelce nezapsal. Zaznamenal pouze dvě asistence. O poznání produktivnější byl loni v Písku, kde si ve 32 zápasech připsal 14 (6+8) kanadských bodů. V minulosti působil i v druholigových Klatovech. Nyní přišel posílat havlíčkobrodský tým. U trenéra Mičky se hlásil poprvé v pondělí a ostrý test by si měl odbýt na ledě Ústeckých Lvů.

Patrik Petruška. Foto: hcskoda.cz
Soupeř na druhé straně vyrukuje taktéž s útočnou posilou. Extraligové Kladno uvolnilo Ondřeje Havlíčka, jenž v minulosti v Ústí nad Labem už působil, do aktuálního prvoligového ročníku ale ještě nezasáhl, premiéru si odbude proti Rebelům. Taktéž dvaadvacetiletý forvard letos v Kladně odehrál 21 zápasů s bilancí tři vstřelené góly a čtyři asistence. V minulosti působil v Mladé Boleslavi, Plzni nebo Třebíči.

Jistě zajímavý náboj bude mít utkání pro havlíčkobrodského trenéra Jiřího Mičku. Ten prostředí Zlatopramen Areny velice dobře zná, jelikož v loňském ročníku vedl Lvy. Teď se vrací na místo činu z pozice soupeře. Ústí dovedl do semifinále a k celkovému třetímu místu. Teď okupuje stejnou příčku i se svým novým týmem.

Jak se nedařilo ve Zlatopramen Areně

Celkem dvanáct utkání sehrál Havlíčkův Brod na ledě Ústeckých Lvů od sezony 2006/07. Všech dvanáct prohrál, a to při celkovém jednoznačném skóre 19:67. Vůbec v prvním utkání Lvi smetli Rebel 7:0, a v dalším měření sil to bylo dokonce 9:0! Nejblíže úspěchu byl tým z Vysočiny během semifinále play-off 2011, kdy dvakrát prohrál výsledkem 2:4.

Fotografie z roku 2007, kdy Rebelové dostali ve Zlatopramen Areně výprask 0:9. Foto: hcusti.cz
Sezona 2006/07:
HC Slovan Ústečtí Lvi – HC Rebel Havlíčkův Brod 7:0
HC Slovan Ústečtí Lvi – HC Rebel Havlíčkův Brod 9:0

Sezona 2008/09:
HC Slovan Ústečtí Lvi – HC Rebel Havlíčkův Brod 5:1

Sezona 2009/10:
HC Slovan Ústečtí Lvi – HC Rebel Havlíčkův Brod 7:2

Sezona 2010/11:
HC Slovan Ústečtí Lvi – HC Rebel Havlíčkův Brod 8:4
HC Slovan Ústečtí Lvi – HC Rebel Havlíčkův Brod 4:2
HC Slovan Ústečtí Lvi – HC Rebel Havlíčkův Brod 4:2 (play-off)
HC Slovan Ústečtí Lvi – HC Rebel Havlíčkův Brod 4:2 (play-off)

Sezona 2011/12:
HC Slovan Ústečtí Lvi – HC Rebel Havlíčkův Brod 5:1
HC Slovan Ústečtí Lvi – HC Rebel Havlíčkův Brod 5:0

Sezona 2012/13:
HC Slovan Ústečtí Lvi – HC Rebel Havlíčkův Brod 5:3
HC Slovan Ústečtí Lvi – HC Rebel Havlíčkův Brod 4:2

Na domácím ledě už se Rebelům dařilo o něco více, když si v třinácti zápasech připsali tři výhry v normální hrací době a bod za porážku po samostatných nájezdech. V konečném součtu tak bilance s Ústím nad Labem vykazuje číslo 3-0-1-21, což je co do počtu porážek celkem vůbec nejhorší bilance se všemi soupeři v I. lize. Dosud poslední měření sil skončilo výhrou Havlíčkova Brodu 4:2.

Zda se svěřencům Jiřího Mičky podaří uspět i v letošním druhém měření sil, se dozvíme ve středu večer. Utkání můžete sledovat prostřednictvím online přenosu.

AKTUALIZACE: Den před zápasem s Havlíčkovým Brodem přece jenom odvolali Ústečtí Lvi hlavního trenéra Jaromíra Šindela. Nahradí ho Milan Skrbek, který dosud vedl juniorský tým Ústí nad Labem. Koučovat bude už středeční zápas.
Rebely navíc v zápase posílí královéhradecké duo Michal Švihálek - Tomáš Rousek. Více informací ZDE.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu