22. 11. 2013 | Eva Skokanová

David Dvořáček: Ústecký gólman Dlouhý chytal výborně

Ústí n/L. - Ve středečním utkání vyzvali Ústečtí Lvi Rebely z Havlíčkova Brodu. Ačkoliv domácí vstoupili do utkání lépe, v závěru se z výhry radovali hosté. K zisku tří bodů svému celku dopomohl i David Dvořáček: „Byl to kvalitní hokej a dobrý zápas.“

Vyrovnané síly

Ve třetí minutě překonali Ústečtí gólmana hostí, Filipa Šindeláře. O devět minut později stav srovnal David Dvořáček. Následně potrestal chybu domácích Radek Číp. Havlíčkobrodští si výsledek pohlídali a tak i přes urputnou snahu odcházeli žlutomodří z ledu se zklamáním v obličeji. „Myslím, že jsme dobře uhráli oslabení, až tedy na ten první gól. Jinak se mi hrálo dobře, byla to taková přestřelka. Mohlo padnout víc gólů ze všech šancí, které tam všichni měli,“ zhodnotil utkání David Dvořáček.

Právě David Dvořáček vyrovnal skóre zápasu ještě během první dvacetiminutovky. A tím připravil pole pro výhru Rebelů. „Tam výborně vybojoval puk na pravé straně David Stach a posunul to Malindovi (Maliník, pozn. red.), který mi to hned dal do volného prostoru. Já jsem tam byl prakticky sám, takže jsem to vystřelil pod vyrážečku,“ popsal důležitý okamžik střelec branky.

Nepřekonatelní strážci klece

Utkání bylo velmi vyrovnané. Jelikož měl Havlíčkův Brod pouze jednogólový náskok, Lvi se zuby nehty snažili vytvářet si gólové šance, avšak Filipa Šindeláře podruhé nepřekonali. Co tedy rozhodlo utkání? „Myslím, že jsme odehráli dobře druhou třetinu, kdy jsme se nikam moc nehnali. Hráli jsme dobře hlavně střední pásmo a snažili jsme se hrát jako v těch posledních zápasech. Nechtěli jsme nic měnit. Chtěli jsme je víc napadat, a když tam byl volný puk ve třetině, tak jít po nich. Nebáli jsme se a hráli jsme dobře,“ identifikoval rozhodující faktor z pohledu hostí jednadvacetiletý útočník.

Ve třetí třetině se hrálo nahoru dolů. Oba celky se tlačily dopředu. Každý bojoval za to své. Pro Ústecké Lvy bylo cílem vyrovnat, Havlíčkův Brod naopak nechtěl ztratit náskok a ohrozit tak své vítězství. I přesto diváci v poslední dvacetiminutovce neviděli ani jednu branku. „Šance tam byly, ale ten ústecký gólman Dlouhý chytal výborně. Šlo tam na něj hodně střel, ale nic mu tam už pak nepadlo. Po oddechovém čase jsme šli do hry s tím, hlavně nedostat gól, vyhazovat puk, hrát jednoduše. Byla tu výborná atmosféra. Byl tu kvalitní hokej, dobrý zápas,“ shrnul jeden z nejproduktivnějších útočníků.

Tabulková hodnota…

Že se jednalo o těžký zápas s kvalitním soupeřem, bylo jasné, již při pohledu na tabulku týmů první ligy. Havlíčkův Brod šlape na paty druhé Olomouci. „Výsledky hovoří za vše. Myslím, že teď jsme na tom velmi dobře, ale musíme pokračovat pořád stejně. Je to jedna z nejlepších sezón, co je Brod v první lize. Musíme pořád pokračovat a neusnout na vavřínech,“ spokojeně shrnul David Dvořáček.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu