22. 11. 2013 | Luboš Vácha, Pavel Buňat

Šlágr 25. kola: Do Kotliny přijede vedoucí Mladá Boleslav

Takový průběh necelé první poloviny sezóny čekal z řad havlíčkobrodských fanoušků málo kdo. Rebelům totiž po 24 kolech patří třetí místo v tabulce. Takhle vysoko v této fázi soutěže ještě od postupu do I. ligy nikdy nebyli. Aktuální formu potvrdili středečním vítězstvím na ledě trápícího se Ústí nad Labem, čímž se bodově dotáhli na druhé místo. Dalším soupeřem bude v sobotu 23. listopadu aktuální lídr tabulky BK Mladá Boleslav. Diváci v Kotlině se tak mohou těšit na velice atraktivní utkání, které bude šlágrem celého prvoligového kola. Přijďte proto svými hlasivkami podpořit rozjeté Rebely při dalším útoku na čelo tabulky! Úvodní buly se vhazuje v 17.00.

BK Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi jsou opět velice favorizovaným týmem letošní soutěže. Celkem devatenáct vyhraných zápasů a 57 vybojovaných bodů je právoplatně řadí na špičku tabulky. Hráči se znakem naší slavné automobilky na hrudi také prokazují svou vynikající střeleckou fazónu. Soupeřům totiž nastříleli rovných 105 gólů.

Střelcům vévodí Tomáš Nouza

Tomáš Nouza Foto: Jan Pavlíček

Osmnáct branek má na svědomí ostrostřelec Tomáš Nouza, který je tak nejlepším střelcem týmu. Na svém kontě má navíc 13 přihrávek. Hned za ním se na listinu nejlepších střelců řadí Tomáš Klimenta. Přesně se trefil dvanáctkrát a čtrnáctkrát asistoval. Příliš pozadu nezaostává ani Michal Broš, od něhož trenér František Výborný také jistě očekává poctivou práci. Ostřílený útočník tuto úlohu zvládá s jedenácti brankami a devatenácti asistencemi.
Bekům vévodí Milan Toman, jemuž se i přes jednu z nejtvrdších střel první ligy nepodařilo vsítit ani jednu branku. Čtrnáct asistencí jej řadí mezi nejúspěšnější obránce soutěže. Velmi dobře si počíná bývalý Rebel Tomáš Protivný. Dal 3 góly a na 6 přihrál. Stejně bodů pak má Roman Němeček (2+7).
Brankářskou oporou je Michal Valent. Odchytal celkem 20 zápasů. Jeho průměr činí 1,61 gólu na zápas a úspěšnost 94,86 %.

David Výborný je stále tahounem týmu

Lídrem týmových statistik je však zkušený „mazák“ David Výborný, jejž není třeba hokejovým fanouškům podrobně představovat. Tento osmatřicetiletý útočník sice není v čele úspěšných střelců, ale jeho konto zdobí celkem 29 asistencí, z čehož plyne, že je pro svůj kádr velice užitečným hráčem.

Týmové statistiky po 24 zápasech

znak týmu znak týmu
16-0-1-7 bilance 18-1-1-4
3., 49 bodů umístění 1., 57 bodů
66:55 skóre 105:43
6:0 (Most) nejvyšší výhra 7:1 (Litoměřice, Beroun)
0:6 (Ml. Boleslav) nejvyšší prohra 2:5 (Jihlava)
10,20 % využití přesilových her 32,69 %
10 góly v přesilovce 34
Lukáš Havel 18 bodů (11+7) nejproduktivnější hráč David Výborný 37 bodů (8+29)
Lukáš Havel 11 gólů nejlepší střelec Tomáš Nouza 18 gólů
Petr Polodna 14 asistencí nejlepší nahrávač David Výborný 29 asistencí
Karol Korím 10 bodů (2+8) nejproduktivnější obránce Milan Toman 14 bodů (0+14)
Tomáš Semrád +14 nejlepší hráč v +/- Roman Němeček +24
Marek Drtina -6 nejhorší hráč v +/- Jakub Frolík,
Petr Kuchta,
David Bernard - všichni -1
Lukáš Havel 40 minut nejtrestanější hráč Lukáš Bohunický 101 minut
Filip Šindelář 96,80 % (4 záp.),
Ondřej Kacetl 94,98 % (7 záp.),
Petr Opršal 94,29 % (3 záp.),
Daniel Dolejš 92,45 % (13 záp.)
úspěšnost brankářů Michal Valent 94,87 % (20 záp.),
Roman Will 90,38 % (4 záp.)
Filip Šindelář 1,00,
Petr Opršal 1,79,
Ondřej Kacetl 2,02,
Daniel Dolejš 2,69
průměr inkasovaných gólů na zápas Michal Valent 1,59,
Roman Will 2,50,

V prvním zápase úřadovala Boleslav

Vůbec nejhorší porážku v aktuální sezoně si svěřenci trenérů Mičky a Cachnína připsali právě v Mladé Boleslavi. Zběsilé tempo lídra bylo nad síly týmu z Vysočiny, o čemž hovoří nejen skóre 6:0, ale také jednoznačný poměr střel 50:18. Mladoboleslavští odstartovali kanonádu v první dvacetiminutovce, kdy se trefil Bohunický. Pravý střelecký koncert přišel ale až v prostřední části. V rozmezí deseti minut nasázel domácí tým čtyři branky, čímž z klece vyhnal gólmana Dolejše. Jedním ze střelců byl i bývalý Rebel Protivný. Za stavu 5:0 už se utkání jenom dohrávalo, přesto bylo na ledě ještě pořádně horko. Strhla se totiž hromadná bitka, při níž trest inkasoval i střídající gólman Opršal. Jeho následně v brance znovu nahradil Dolejš a zanedlouho tahal další puk z klece – na konečných 6:0 upravil Jiránek.


Hromadná šarvátka. Domácí Lenc a Bohunický v minulém zápase předčasně putovali do kabin, na hostující straně to byli Semrád a brankář Opršal.

Foto: Jan Pavlíček (bkboleslav.cz)

Protivný s Musilem se vracejí do Kotliny

V kádru Mladé Boleslavi najdeme i dva hráče, kteří v nedávné minulosti působili v Havlíčkově Brodě. Obránce Tomáš Protivný odešel na konci minulé sezony a forvard Pavel Musil se do města automobilů přesunul teprve nedávno. Oba se nyní společně vrátí do Kotliny v dresu soupeře.

Protivný má za sebou rovných 100 ligových zápasů za HC Rebel, dalších devět pak přidal v play-off. V loňské sezoně si připsal 16 kanadských bodů a byl jednou z hlavních tváří havlíčkobrodské obrany. Letos má na kontě zatím 23 zápasů s bilancí tří vstřelených branek a šesti asistencí. Aktuálně je druhým nejlepším obráncem týmu.

Musil odehrál v Brodě takřka totožnou porci zápasů jako jeho spoluhráč Protivný. Loni patřil k nejlepším útočníkům týmu, a tak nebylo příliš divu, že se v letošní sezoně na Vysočině moc neohřál. Stačil zde odehrát pouze 6 zápasů (2+1) a poté byl prodán do Mladé Boleslavi, kde naskočil k osmi zápasům a už stačil 5krát skórovat! Stihl dokonce i dva starty za extraligové Pardubice. Zdá se tak, že oba přestupové tahy se Boleslavi vyplácí.

Minulé kolo: Těsné výhry Rebelu a Boleslavi

Pavel Musil vstřelil důležitý gól. Foto: Jan Pavlíček
Pátou výhru v řadě si na ledě ústecké Zlatopramen arény vydobyli Rebelové. Zápas vlastně rozhodla první třetina, ve které padly tři branky. Dvě z nich si připsal hostující Havlíčkův Brod, který své těsné vedení 2:1 udržel až do závěrečné sirény. Svěřenci Jiřího Mičky a Richarda Cachnína si tak stále drží třetí příčku.
Jednogólovou výhru slavila také Mladá Boleslav, a to doma proti celku z jihočeské metropole, který udolala poměrem 3:2. Vítěznou trefu Středočechů zaznamenal v poslední části utkání bývalý Rebel Pavel Musil.

Ústí n. L. – H. Brod 1:2



Branky a nahrávky: 3. Meidl (Grin, Sklenička) – 12. Dvořáček (Maliník, Stach), 17. Číp (Havel, Polodna).

HC Slovan Ústečtí Lvi: Šindelář (Opršal) – Kolafa, Novotný, Jank, Vágner, Plášil, Korím, Zítka – Havel, Polodna, Číp – Petruška, Švihálek, Rousek – Dvořáček, Stach, Maliník – Tomi, O. Stehlík, Milfait – od 21. Chlubna.

Ml. Boleslav – Č. Budějovice 3:2



Branky a nahrávky: 23. Mikulík (Pojkar, Klimenta), 25. Klimenta (Toman), 42. Musil (Mikulík, Klimenta) – 40. Skuhravý (Rob, Prokeš), 48. Ondřej (Šachl, Prokop).

HC Rebel Havlíčkův Brod: Valent – Němeček, Toman, Ovčačík, Jindra, Protivný, Pojkar, Kurka – Nouza, Výborný, Lenc – Mikulík, Broš, Klimenta – Musil, Vrbata, Starý – Jiránek, Loskot, Rys

Bilance v I. lize

Pokud jsme před minulým zápasem v Ústí nad Labem psali, že bilance s tamními Lvy patří k nejhorším se všemi prvoligovými soupeři, tak nyní přichází vůbec ta nejméně příznivá bilance. Havlíčkův Brod hrál s Mladou Boleslaví od sezony 2006/07 celkem 21 zápasů a ještě se nestalo, aby Rebelové zvítězili v normální hrací době. Pouze dvakrát si připsali dvoubodovou výhru a dvakrát museli Mladoboleslavští strhnout vítězství na svojí stranu až v prodloužení. Naposledy se podařilo Rebelům silného soupeře zaskočit loni, kdy vyhráli na jeho ledě 2:1 po prodloužení. Výhru tehdy vystřelil Endál.

Zajímavostí je, že jsme se s bývalým účastníkem extraligy už dvakrát potkali ve čtvrtfinále play-off (v níže přiloženém přehledu zápasů výsledky označené znaménkem plus) – v loňské sezoně a v sezoně 2007/08. Ani jeden z celkových osmi zápasů se Rebelům nepodařilo vyhrát, byť dvakrát padli až v prodloužení a nejednou dokázali favorita potrápit.

Počet odehraných zápasů: 21
Bilance: 0-2-2-17
Výsledky: 2:7, 1:4, 1:4, 3:6, 5:4sn, 2:4, 1:5, 1:2, +1:4, +5:6p, +2:3p, +3:4, 1:6, 1:3, 2:1p, 2:4, +0:3, +2:4, +2:7, +2:6, 0:6
Skóre: 39:93

V Ústí nad Labem se podařilo jednu nepříznivou sérii zlomit. Nyní přichází na řadu úkol porazit Mladou Boleslav. Přijďte podpořit svůj tým v boji o čelo tabulky.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu