22. 11. 2013 | Richard Wagner, Ladislav Vácha

Junioři porazili v dramatickém utkání kolínské Kozly!

Havlíčkův Brod - Nejstarší mládežnická kategorie Rebelů se představila po porážce v Táboře před vlastním publikem. V zajímavém utkání hostili brodští junioři kolínské Kozly. Po první třetině sice vedl středočeský výběr 1:0, ale v prostřední části se Rebelům podařilo vývoj utkání zvrátit a v poslední periodě svůj náskok navýšit. Nakonec ještě hosté snížili, ale na vyrovnání to již nestačilo.

Kolín si vypracoval nejtěsnější možné vedení

Rebelové začali zápas lépe a od úvodních minut byli jasně lepší. Proti jejich pokusům ale stál připravený Denis Hermann. Havlíčkobrodským nepomohla ke skórování ani přesilová hra. Zhruba po šesti minutách hry se Středočeši zvedli a začali přebírat iniciativu. Z jejich tlaku pak vykrystalizovala i dvojnásobná přesilovka, která ale zůstala nevyužita, ale hned po ní se skóre měnilo. Martin Pipek ze spodku pravého kruhu trefil jen betony domácí opory mezi tyčemi, Daniel Chmelař jej při dorážce napodobil, ale nakonec se kotouč dostal k prvnímu jmenovanému, jenž napodruhé zavěsil. Ve zbytku třetiny jsme pak byli svědky zajímavého a vyrovnaného hokeje. Nebezpečně pálil od modré čáry Dominik Skála, ale trefil jen zadní hrazení. Na druhé straně tečoval nahození z pravého kruhu David Krajhanzl, ale trefil jen Hermannovy betony.

Rebelové obrátili vývoj skóre na svou stranu

Hned na startu třetiny přišla pro domácí nepříjemnost. Za vražení na hrazení šel do sprch Martin Kříž a navíc čekalo na Rebely pětiminutové oslabení. To ale zvládli na jedničku podtrženou a sami pak začali útočit. Jejich snaha nakonec přinesla své ovoce. Martin Jelínek vypálil z levého kruhu, Hermannovi jeho nepříliš silná střela vypadla. Tomáš Ludvík ji na zadním hrazení sebral, kolínský muž s maskou mu padl ve snaze napravit svůj kiks pod nohy, ale havlíčkobrodský útočník mu stihl propašovat kotouč pod rukávem do sítě. Rebelové byli rázem na koni, ale udeřit mohl soupeř. Chmelařovu dorážku na brankovišti ale zneškodnil svými betony Čeněk Novák. Na druhé straně zakončil svůj brejk ranou z levého kruhu Martin Jelínek, leč trefil jen tyčku. Následně zklamal v obrovské šanci Marek Kočí, jemuž se nepovedlo po průniku Pavla Šifty, kterého vychytal výborný Novák, trefit zcela odkrytou bránu. Čtyři minuty před koncem prostředního dějství pak přišla druhá rána do kolínských řad. Ondřej Hlídek nejprve neuspěl po výjezdu zpoza brány, kotouč se ale dostal k Martinu Hynkovi, jenž jej naservíroval svému jmenovci Jelínkovi, který ale trefil jen Hermanna. Puk se ale odrazil k Ondřeji Hlídkovi a ten se napodruhé nemýlil. V poslední minutě prostředního dějství se ještě vytáhl maskovaný muž Kolína, který zneškodnil hned dvě dorážky z velké blízkosti.

Domácí tým nakonec v dramatickém závěru své vedení uhájil

Úvod do poslední části zápasu byl z obou stran opatrný. Kozlové byli mírně aktivnější, ale Rebelům se povedlo vstřelit třetí branku. Tomáš Ludvík rozehrál z obrany kotouč na Ondřeje Hlídka, jenž vysunul do brejku Martina Jelínka, jehož parádní zakončení mezi nohy Denise Hermanna rozjásalo domácí stadion. Kolínská aktivita pak lehce opadla a oba týmy si moc šancí netvořily. To prolomil svým průnikem Pavel Šifta, který se na pravém křídle uvolnil, před brankou si rozhýbal jejího strážce, ale zakončil jen do horní tyče. Ani jeden z celků se pak nechtěl dopustit jakékoliv chyby, která by jej stála body. Klidnější ale byli Rebelové, což bylo na jejich hře znát. Když už to vypadalo, že vše dopadne dobře a Havlíčkův Brod s přehledem zvítězí, se procpal po křídle před brankoviště Pavel Šifta a naservíroval jako na zlatém podnose přihrávku na Josefa Spitzera, který parádně zakončil celou akci gólovou střelou do odkryté klece. Následně přišel faul Víta Křesťana a Čeněk Novák musel řešit ještě Bartákův výjezd zpoza brány, ale celou akci si pohlídal a udržel tak domácím tři body.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Brebera 0 0 0 0 0
Ondřej Hlídek 1 1 2 0 2
Martin Hynek 0 1 1 0 0
Martin Jelínek 1 2 3 0 0
Dominik Kittler 0 0 0 0 0
David Krajhanzl 0 0 0 0 2
Vít Křesťan 0 1 1 0 4
Martin Kříž 0 0 0 0 25
Tomáš Ludvík 1 1 2 0 0
Štěpán Mozr 0 0 0 0 0
Dominik Skotar 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Čeněk Novák 60 2 2 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

15. kolo, pátek 22.11.2013 od 18:00
3:2
(0:1, 2:0, 1:1)
Havl. Brod - Kolín
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 27. Ludvík (Křesťan, M. Jelínek), 36. Hlídek (M. Jelínek, Hynek), 48. M. Jelínek (Hlídek, Ludvík) – 11. Pipek (Chmelař), 60. Spitzer (Šifta). Rozhodčí: Zdeněk Pokorný – Václav Guth, David Rittich. Vyloučení: 4:6, navíc Kříž (HBR) 5+DKU [VRAŽ]. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: -. Průběh utkání: .

Sestavy

Havl. Brod

Novák – Křesťan, Mozr, Kříž "A", Ludvík "A", Skotar – Hlídek, Brebera, M. Jelínek, Krajhanzl, Motl, Kittler, Hynek "C".

Kolín

Hermann (Váňa) – Barták, Fiala "A", Šafra, Skála "A", Chmelař, Nastoupil – Šifta, Spitzer, M. Kočí "C", Pipek, Pospíšil, Bašus, Kadlec, A. Jelínek, Fedurčo, Kohoutek.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu