22. 11. 2013 | Richard Wagner, Ladislav Vácha

Je to blázen, musel jsem kvůli němu hrát beka, komentuje se smíchem spoluhráčův trest Tomáš Ludvík

Junioři si do statistik připisují důležité tři body za výhru s Kolínem. Zápas nabídl velké drama. Domácí svůj triumf uhájili i s kapkou onoho pověstného štěstí. Kozlové vedli po první třetině díky trefě z jedenácté minuty, ale poté co domácí přežili pětiminutové oslabení, zavelel k obratu svou trefou Tomáš Ludvík. Rebelové pak nasázeli za záda kolínského brankáře ještě další dva góly a i přes dramatickou koncovku berou zaslouženou výhru.

Jak bys zhodnotil dnešní zápas, byla to pro vás asi dobrá vzpruha po té prohře v Táboře.
To určitě jo. Prvních deset minut jsme nehráli dobře a pak jsme dostali gól, ale podle mě jsme byli lepší. Potom jsme ale přestali hrát a tu první třetinu jsme vypustili. Ze začátku druhé nám tam padl takový šťastný gól, pak druhý. Akorát ten konec, to bylo ještě docela drama.

Mluvil jsi o tom šťastném gólu. Jeho autorem jsi byl právě ty. Jak bys jej popsal z pohledu přímého aktéra?
Hráli jsme v pěti, měli jsme výhodu a Čenda (Novák, brankář – pozn. red.) přijel na střídačku, tak jsem tam skočil jako šestý hráč, odrazilo se to ke mně, já to pak cpal backhandem na brankoviště a gólman si to tam sám srazil lapačkou.

Kolín byl dnes docela aktivní směrem dopředu. Měli jste s ním problémy třeba vzadu na modré čáře?
Vždy to rychle nastřelili a šli za tím. Byli takoví nepříjemní a hráli tvrdě. Myslím si, že jsme to dnes odházeli docela dobře.

Na začátku druhé třetiny pro vás přišla nepříjemnost, když Martin Kříž dostal trest na pět minut a do konce utkání. Přehazovali jste kvůli tomu lajny?
(směje se) On je blázen, já jsem kvůli němu potom musel hrát beka. Rozhodčí ho varovali už po první třetině, nevím, co tam zase vymyslel za fígl, že ho tam tak zkrosil. (směje se)

Hráli jste první domácí zápas pod vedením nových koučů. Jak se ti pod nimi trénuje?
Zaprvé si myslím, že by mělo jít něco do kasy za vítěznou premiéru. Zadruhé si myslím, že je to docela dobré. Tito trenéři se moc neliší, je to takřka stejné.

Co je potřeba do příštího zápasu nejvíce zlepšit?
Asi ještě víc proměňovat šance, protože v první třetině jsme jich měli docela dost. Chtělo by to ještě nějaké góly navíc. Vzadu potom trochu rychlejší rozehrávku.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu