24. 11. 2013 | Richard Wagner

Starší dorostenci splnili povinnost a na svém ledě porazili poslední celek tabulky

Havlíčkův Brod - Rebelové na svém ledě hostili poslední celek tabulky. Strakonice se držely do poloviny utkání, kdy dvakrát po sobě snížily na rozdíl jediného gólu. Dvěma zásahy pak uťal šance Jihočechů Michal Semrád a v poslední části zápasu dovršil Jakub Kraučuk hattrick. Havlíčkův Brod si tak dvě kola před koncem základní části pojistil "TOP 4" a postup do bojů o baráž o extraligu.

Strakonice se v poslední minutě dostaly do kontaktu

Rebelové nastoupili do úvodní dvacetiminutovky skvěle. Po ose Michal Semrád - Daniel Kolouch se hrací guma dostala až na levý kruh, kde doklepl křižnou nahrávku za záda bezmocného Davida Řeřábka Martin Polák. Jihočeši mohli brzy vyrovnat. Lukáš Janoch se vymotal po průniku po levém křídle až před kasu a nahazoval na Václava Menšíka, kterého ale vychytal bravurním betonem Vít Kekula. Oba celky se střídaly v útočení a jakoby jim v tom bránily tresty, které byly udělovány. Žádný z týmů se totiž nedokázal v početní výhodě výrazněji prosadit. Nakonec se Rebelům povedlo potrestat prohřešek soupeře. Velké penzum práce odvedl Jakub Kraučuk, jenž zavezl kotouč do útočné třetiny, objel bránu a nahrál Jakubovi Abbrentovi. Důležitou roli sehrál i David Bušek, který si na modré čáře klepal o puk a strhl tak na sebe pozornost obránců soupeře, čímž dal prostor právě Kraučukovi, jenž si sjel před branku, dostal od svého jmenovce Abbrenta hrací předmět a bez pardónu zametl kotouč za Řeřábka. S pokračujícím časem houstla atmosféra na ledě a oba gólmani museli ukazovat dobré zákroky. Ten havlíčkobrodský ale nakonec musel lovit hrací gumu ze své sítě. V poslední minutě prvního dějství totiž využil přesilovku Viktor Klochko, jemuž nahrál na pravý kruh z protilehlého rohu Jan Kollros a hostující střelec neváhal a propálil Kekulu mezi betony.

Jihočeši se drželi zdatně, ale skolil je Michal Semrád

Na začátku prostřední části se nehrál příliš pohledný hokej, ale s přibývajícím časem se oba celky dostávaly do tempa. Ošemetné akce soupeře musel řešit David Řeřábek, jenž se vyznamenal zejména proti ranám Daniela Koloucha. Větší klid do řad Havlíčkova Brodu přinesl Jakub Kraučuk, který po souboji v rohu pásma vybruslil před strážce strakonické svatyně a střelou pod vyrážečku skóroval. Jenže radost borců z Kotliny netrvala dlouho. Hned po buly projel do útočné třetiny Ondřej Dlouhý, nabruslil si před Kekulu a blafákem zavěsil. Havlíčkův Brod si pak ale spravil chuť. Přesilovkou mlýnici před Řeřábkem ještě gólem neskončil, ale následná dorážka Michala Semráda z pravého kruhu již rozvlnila síťku za gólmanem Strakonic. Mladí Rebelové pokračovali v útočné aktivitě a demolici svého jihočeského soupeře. Po přiťuknutí Jana Vacka pálil bez přípravy Daniel Kolouch, jehož rána byla sice zblokována do prostoru mezi kruhy, ale zde se do kotouče opřel pohotový Michal Semrád a přišpendlil jej nechytatelně pod horní tyčku. Hosté sympaticky neskládali zbraně a i nadále se prali o co nejlepší výsledek. Ke konci prostřední části zblízka střílel Vladimír Hadrava, ale nezamířil mezi tři tyče. Do protiútoku vzápětí uháněl Michal Semrád, ale v hattricku mu zabránil mrštný Řeřábkův beton.

Rebelové ještě navýšili svůj náskok

V závěrečném dějství trápila Strakonice velká nedisciplinovanost, která je poslala na celé dvě minuty do tří hráčů. A to byla voda na havlíčkobrodský ofenzivní mlýn, který znovu naplno roztočil své lopatky, což vedlo k další gólové radosti, když se ve skrumáži před brankou nejrychleji zorientoval Daniel Kolouch, jenž doslova dotlačil kus černé gumy za Řeřábkova záda. Sedmá rána na sebe nenechala dlouho čekat. Jakub Abbrent si najel do útočného pásma a našel přesným pasem Jakuba Kraučuka, který z levého kruhu ranou bez přípravy završil svůj hattrick. Slavit mohl i Lukáš Křížek, ale gólu docílil jednoznačně rukou. Přáno nebylo na opačné straně ani Dušanu Vlčkovi, ale jeho dorážka o kousek přeletěla horní tyčku. Domácí už si vítězství utéct nenechali a došli si pro jasné tři body za suverénní triumf 7:2.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Abbrent 0 2 2 0 2
Marek Bancíř 0 0 0 0 0
David Bušek 0 1 1 0 0
Tomáš Cejpek 0 0 0 0 2
Lukáš Gažák 0 0 0 0 2
Rostislav Klofáč 0 0 0 0 2
Daniel Kolouch 1 2 3 0 0
Jakub Kraučuk 3 0 3 0 0
Lukáš Křížek 0 0 0 0 2
Jakub Lacina 0 0 0 0 0
Dušan Mendl 0 0 0 0 0
Martin Polák 1 0 1 0 0
Michal Semrád 2 1 3 0 0
Dominik Suchý 0 0 0 0 0
Jan Vacek 0 1 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vít Kekula 60 2 2 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

16. kolo, neděle 24.11.2013 od 13:00
7:2
(2:1, 3:1, 2:0)
Havl. Brod - Strakonice
C. E. B. liga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 2. Polák (Kolouch, Semrád), 13. Kraučuk (Abbrent), 28. Kraučuk, 32. Semrád, 34. Semrád (Kolouch, Vacek), 49. Kolouch, 51. Kraučuk (Abbrent, Bušek) – 20. Klochko (Kollros, Hadrava), 28. Dlouhý. Rozhodčí: Marek Honza - Jan Jeletz, Gabriela Šťastná. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: -. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 7:2.

Sestavy

Havl. Brod

Kekula (Adam) – Suchý, Lacina, Bušek, Klofáč, Mendl "C", Bancíř, Vacek, Gažák – Kraučuk, Abbrent, Křížek, Kolouch, Semrád, Cejpek, Polák

Strakonice

Řeřábek – Holman, Potužník, Lang, Klochko – J. Mikeš, Dlouhý "C", Hadrava, A. Mikeš "A", Vlček, Kollros, Hozman "A", Janoch, Menšík

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu