24. 11. 2013 | Eva Streichsbierová

Favorit se natáhl po třech bodech až v posledním dějství

HAVLÍČKŮV BROD – Do konce úvodní třetiny chybělo jen o něco málo víc než minuta, když rozvlnil síť za boleslavským Valnetem a poslal Rebely do vedení. Obránce havlíčkobrodských Rebelů Tomáš Semrád byl tím, kdo načal sobotní gólové představení.

„Puk se ke mně dostal a já měl před sebou prázdnou bránu. Přiznávám, že jsem ho netrefil tak, jak bych chtěl. Ale spadl tam,“ usmíval se po utkání jednadvacetiletý hokejista.

I po druhé třetině vedli domácí jednogólovým rozdílem. Na obou stranách se přitom skóre měnilo hned dvakrát. V dresu lídra prvoligové tabulky se střelecky prosadili Protivný s Jiránkem a za Rebely skórovali Tomáš Chlubna a Lukáš Havel.

„Měli jsme zápas dobře rozjetý, o to víc nás mrzí, že se nepovedlo bodovat. Ale takový je hokej, my udělali chyby a Boleslav je natolik silná, že je dokázala potrestat,“ uznal kvality soupeře Havel.

V posledním dějství Středočeši jednoznačně dominovali a během tří minut otočili utkání ve svůj prospěch. Na stavu 3:5 už se potom až do konce nic neměnilo. „Já doufám, že nás tenhle výsledek nijak nerozhodí. Myslím, že jsme zase hráli dobře a věřím, že příště budeme znovu bodovat,“ hlásil odhodlaně Semrád.

Další povedený výkon Rebelů ocenili i přes porážku také diváci, kterých se v sobotu v Kotlině sešlo téměř šestnáct set. A opět byli svému týmu velkou oporou. Viditelně se jim nelíbilo pouze představení hlavního sudího Vampoly.

Rodák ze Žďáru nad Sázavou používal v zápase píšťalku jen velmi sporadicky. Prvního boleslavského hráče vyloučil až tři minuty před koncem. „Nemyslím si, že by hrál soupeř celý zápas tak čistě, ale takhle to sudí viděl a my s tím nic nenaděláme,“ krčil rameny Havel.

Po sobotním 25. kole klesl Havlíčkův Brod na čtvrté místo prvoligové tabulky, ovšem na třetí Jihlavu ztrácí pouhý jeden bod. Ve středu čeká Rebely cesta do Olomouce. „Bude to hodně těžký soupeř. Musíme si hlídat střední pásmo, hrát dobře do obrany a z brejků dát nějaký ten gól,“ má jasnou představu o dalším utkání Semrád.

Foto ze zápasu s Mladou Boleslaví ZDE.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu