25. 11. 2013 | Ladislav Vácha

DUEL: Lukáš Havel vs. Pavel Musil

Zimní stadion v Kotlině hostil během sobotního večera šlágr kola, jímž byl souboj domácích Rebelů, kteří drželi v tabulce 3. místo, s prvoligovým lídrem z Mladé Boleslavi. V napínavém střetnutí se nakonec radovali po mohutném obratu Středočeši, kteří vyhráli 5:3. U důležitých momentů byli i hráči, na které jsme zaměřili naši pozornost. Z tábora Rebelů jsme sledovali počínání zkušeného matadora Lukáše Havla, z hostů nás potom nejvíce zajímal talentovaný útočník Pavel Musil, jenž do města automobilů zamířil právě z Kotliny. „Přivedli mě tady do velkého hokeje a jsem za to moc rád,“ řekl chvíli po závěrečném hvizdu usměvavý mladík.

Lukáš Havel x Pavel Musil

znak týmu znak týmu
20:25 ice-time 18:56
1 góly 0
0 asistence 1
1 body 1
-1 +/- -2
5 střely na branku 2
1 střely mimo branku 7
0 trestné minuty 0
11 přesné přihrávky 14
2 nepřesné přihrávky 5

Lukáš Havel

Jeden za základních kamenů havlíčkobrodské ofenzivy znovu ukázal, že hraje ve velké formě. Pro mladoboleslavskou obranu byl neustálým nebezpečím, když se prezentoval nejen tvrdou a přesnou střelbou, jež je pro něj jako nejlepšího střelce týmu typická, ale zapojoval se i do kombinace, při níž si znovu rozuměl se svým parťákem z elitního útoku Petrem Polodnou. Nejvíce na sebe upozornil ve 33. minutě, kdy rychlou dorážkou zvýšil z pohledu Rebelů na 3:1.

Nejlepší momenty Lukáše Havla:

0:20
Obdržel přesnou nahrávku a z mohutného nápřahu se ve velkém úhlu opřel do puku. Jeho střelu k přední tyčce brankář Valent zlikvidoval.

6:12
Sebral puk na pravém křídle, najel si do útočného pásma a z prostoru pravého kruhu tvrdě vystřelil. Proti jeho střele musel Michal Valent vytáhnout skvělý zákrok, když ránu zneškodnil svou vyrážečkou.

8:40
Probíjel se do zakončení v příznivé palebné pozici v prostoru mezi kruhy, ale byl zablokován protihráči.

15:33
Ze své hole vyslal na pravé straně další nepříjemnou jedovku, se kterou si i tentokrát gólman Valent poradil.

17:54
Na modré čáře rozjel křižnou přihrávkou na volného Petra Polodnu svižnou a pohlednou kombinaci, na jejímž konci byla tvrdá střela doprostřed mladoboleslavské brány.

32:26
Zpoza protihráče pálil z vrcholu kruhů tvrdě jen do brankáře Valenta, ale podruhé už se mohl radovat, když pohotovou dorážkou upravil průběžný stav utkání na 3:1!

33:49
Zakončoval z bezprostřední blízkosti, ale byl v hodně těžké pozici, když jej tísnili mladoboleslavští hráči.

Lukáš Havel slaví. Právě pohotovou dorážkou zvýšil na 3:1.

„Mrzí nás, že jsme to nedotáhli do vítězného konce.“

V první třetině jste vyslal několik nebezpečných střel. Vyšly vám tak, jak jste chtěl?
Docela jo. Zkoušel jsem ty střely přes beky, protože to mohlo být dobré pro dorážky. Trochu to tam skákalo, což byla trošku smůla. Někdy se to ale odrazí dobře a padají z toho góly, takže to zkouším.

Ke konci druhé třetiny jste křížnou přihrávkou rozjel slušnou kombinaci, na jejímž konci byla tvrdá střela. Byl to nějaký signál?
Ne, vyplynulo to ze situace. Viděl jsem tam Poliho (Petra Polodnu – pozn. red.) a ten to hned přistrčil. Nebyl to signál, vyplynulo to ze hry.

Po čtvrtém obdrženém gólu si trenéři vyžádali oddechový čas. Co vám během něj říkali? Asi se vás snažili hlavně uklidnit.
Určitě, dostali jsme dva rychlé góly. Říkali nám, abychom to nevzdali, nepoložili se a bojovali dál.

Co říkáte na atmosféru?
Přišlo hodně lidí, bylo to pěkné. Mrzí nás, že jsme to nedotáhli do vítězného konce.

Pokračování rozhovoru s Lukášem Havlem čtěte ZDE.

Zkušený útočník válí. Je nejproduktivnějším hráčem i nejlepším střelcem Rebelů.

Pavel Musil

Mladý útočník se po svém přestupu v kádru Mladé Boleslavi rychle zabydlel a i nadále naplno rozvíjí svůj potenciál. Snažil se prezentovat častou střelbou ze všech možných pozic útočného pásma a dařilo se mu tvořit hru. Dostal i důvěru na přesilovou hru, za kterou se odvděčil pěknou přihrávkou na důležitý gól Tomáše Protivného, jímž Středočeši korigovali na 1:2. Pokud bude pokračovat ve spolehlivých výkonech, tak má velkou šanci se nastálo zabydlet v nejvyšší soutěži.

Nejlepší momenty Pavla Musila:

4:29
Odrazil se k němu kotouč a pálil z mírného úhlu na pravé straně, ale u přední tyčky brankáře Šindeláře nezaskočil.

10:28
Za havlíčkobrodskou bránou vybojoval kotouč a z velkého úhlu zkusil štěstí, ale trefil jen boční síťku u bližší tyčky.

13:02
Protáhl se po pravém křídle, kde nabral rychlost, a zakončoval ke vzdálenější tyčce, jíž o kousek minul.

18:42
Nedokázal zabránit druhému havlíčkobrodskému gólu, když zkoušel hasit požár tím, že dojížděl protihráče na pravém křídle.

28:34
Dostal důvěru na přesilovku, za kterou se bohatě odměnil. Po obdržení kotouče v prostoru za bránou vykouzlil krásný pas na dalšího exRebela Tomáše Protivného, který mířil z vrcholu kruhů přesně - 2:1!

34:00
Naznačil střelu a pokusil se brankáře Šindeláře zaskočit bleskovým obkroužením brány. Odvážný kousek mu ale nevyšel.

38:40
Po tvrdém střetu zůstal chvíli ležet otřesený v rohu havlíčkobrodského pásma a hodně těžce se zvedal z ledu. Nakonec ale sám odjel na střídačku a v zápasu pokračoval bez omezení.

43:12
Využil špatné rozehrávky obránců Rebelů, když ve středním pásmu vybojoval puk a z vrcholu kruhů pálil těsně vedle pravé Šindelářovy tyčky.

Pavlu Musilovi se daří i v Mladé Boleslavi. Trefil se i proti Benátkám nad Jizerou. (Foto 1)

„Spíš jsem měl ty hodinky rozdat já.“

Jak bys zhodnotil zápas ze svého pohledu?
Byl to dost těžký zápas. Brod se hodně zvedl a hraje dobře. Klobouk dolů před tím, jak to tady dokážou složit. Hráli opravdu výborně, ještě že jsme to zlomili ve třetí třetině.

Asi se shodneme na tom, že hodně důležité pro další vývoj utkání bylo to, že jste na konci druhé třetiny dokázali snížit na 2:3.
Určitě, to bylo hodně důležité. Ten gól, kterým jsme při přesilovce snížili na 1:2, nás podle mě nakopl úplně nejvíc. Kdybychom se ještě déle trápili, tak by to Brod určitě dovedl do vítězného konce.

V první třetině jsi vyslal několik střeleckých pokusů, které byly ve většině případů nepřesné. Čím to bylo?
Mířil jsem špatně. Musím si dát o tréninku víc puků a trénovat to. (směje se)

V první třetině jsi byl u nešťastného momentu, když jste inkasovali druhý gól. Dojížděl jsi protihráče u mantinelu, ale už jsi to nestihl. Jak jsi tuto situaci viděl ze svého pohledu?
Dobře jsme vyhráli buly a šli jsme do tlaku před bránu, ale bohužel se to od gólmana odrazilo ven. Dobruslovali jsme to, ale jejich hráč to dobře vystřelil, odrazilo se to přímo na hůl a dobře to tam dali.

Byl jsi u hodně důležitého momentu, když jsi dostal důvěru při přesilovce a zpoza brány jsi přihrál Tomášovi Protivnému, který vstřelil gól. Jak bys popsal tento gólový moment?
Před bránou to bylo hodně zhuštěné. Viděl jsem, že Protivka (Tomáš Protivný – pozn. red.) je hodně o samotě, tak jsem to na něj zkusil a naštěstí to propálil.

Na konci druhé třetiny jsi byl v rohu útočného pásma tvrdě atakovaný a zůstal jsi chvíli ležet na ledě. Co se tam stalo a měl jsi potom nějaké zdravotní následky?
Tam jsem to udělal blbě já. Protihráčovi jsem dělal kličku a on mi šel do těla, ale bylo to čisté. Špatně jsem tam spadl na rameno, ale je to dobré.

Bylo tady i hodně fanoušků z Mladé Boleslavi. Co říkáš na atmosféru?
Bylo tady hlavně hodně fanoušků z Brodu. Zvedlo se to a atmosféra byl výborná.

Co všechno musíte ještě zlepšit do příštího zápasu?
Určitě střeleckou potenci. Musíme hrát také trošku zodpovědněji směrem dozadu, občas tam propadneme.

Začátku utkání předcházel slavnostní akt, během kterého jsi dostal ocenění za přínos pro havlíčkobrodský klub. Co na to říkáš?
Spíš jsem měl ty hodinky rozdat já, protože jsem tady dostal velkou šanci. Přivedli mě tady do velkého hokeje a jsem za to moc rád. Bylo to opravdu hezké a moc za to děkuji.

Při slavnostním ceremoniálu dostal talentovaný hokejista památeční dres a hodinky.

Foto 1: bkboleslav.cz

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu