1. 12. 2013 | Pavel Buňat, Ladislav Vácha

Na hokej hned v neděli! Od šesti hodin vyzvou Rebelové Havířov

Neuběhne ani 24 hodin od posledního utkání a havlíčkobrodští hokejisté už budou zase na ledě u dalšího ligového souboje. Po sobotním střetnutí s Českými Budějovicemi, které skončilo další výhrou týmu z Vysočinu, se Rebelové vrací na domácí led. Tentokrát výjimečně v neděli 1. prosince vyzvou v předehrávce 28. kola průběžně osmý HC AZ Havířov 2010. Utkání se podle původního rozpisu mělo hrát až v pondělí na havířovském zimním stadionu, o důvodech výměny pořadatelství a termínu jsme již informovali. A netradiční bude i čas začátku zápasu – úvodní buly bude vhozeno až v 18.00 hod.

HC AZ Havířov 2010

V letošní sezoně je Havířov sice prvoligovým nováčkem, od roku 2006 na něj ale Rebelové stačili narazit už celkem 18krát. Oba letošní souboje skončily výsledkem 3:2, přičemž ten první skončil výhrou Havířova po prodloužení a druhé střetnutí v Kotlině už Havlíčkův Brod zvládl.

Podobné výsledky jsou pro Havířov v letošní sezoně typické. Většina zápasů končí jednogólovým nebo dvougólovým rozdílem a „AZetu“ se podařilo nejednou potrápit, nebo dokonce zaskočit silného soupeře. Naposledy se tak stalo proti Olomouci, kterou doma porazil 3:1. Následně vydoloval dva body z Berouna, výhru s Českými Budějovicemi a v dosud posledním kole nestačil na Jihlavu. Po sedmadvaceti zápasech tak nováčkovi v tabulce patří 8. místo. Musí se mít ovšem na pozoru, protože na poslední postupové místo do play-off aktuálně ztrácí hned trojice týmů jediný bod.

Sympatický obránce Jaroslav Koma prostředí Kotliny dobře zná.
Ústředními postavami havířovského mužstva jsou bratři Lukáš a Jan Danečkovi. Zatímco mladší Lukáš hájí prostor mezi třemi tyčemi, do vítězného konce dotáhl přesně polovinu letošních zápasů a je velkou oporou mužstva, starší Jan vede kanadské bodování týmu. K pěti vstřeleným gólům dosud přidal 11 asistencí. Nejlepším střelcem aktuálně je David Klimša s devíti zásahy. V týmu Havířova pak nejdeme i aktuálně jednoho z nejlepších obránců ligy. Je jím bývalý hráč Havlíčkova Brodu Jaroslav Koma, který i letos pokračuje ve své typicky ofenzivně laděné hře. Na kontě má 13 bodů za 3 góly a 10 asistencí.
Důležitým jménem v brankoviště pak je ještě zkušený třinecký gólman Peter Hamrlík, který letos ovšem za prvoligový Havířov nastoupil jen ke dvěma zápasům. Vůbec poslední utkání odchytal náhradník Petr Matoušek.

Statistiky po 27 zápasech

znak týmu znak týmu
18-0-1-8 bilance 9-4-0-14
4., 55 bodů umístění 8., 35 bodů
74:62 skóre 66:74
6:0 (Most) nejvyšší výhra 4:1 (Litoměřice)
0:6 (Ml. Boleslav) nejvyšší prohra 0:7 (Olomouc)
9,62 % využití přesilových her 13,91 %
10 góly v přesilovce 16
Lukáš Havel 21 bodů (13+8) nejproduktivnější hráč Jan Daneček 16 bodů (5+11)
Lukáš Havel 13 gólů nejlepší střelec David Klimša 9 gólů
Petr Polodna 16 asistencí nejlepší nahrávač Jan Daneček 11 asistencí
Karol Korím 10 bodů (2+8) nejproduktivnější obránce Jaroslav Koma 13 bodů (3+10)
Tomáš Semrád +16 nejlepší hráč v +/- Jan Daneček,
Jaku Šlahař, oba +6
Marek Drtina -6 nejhorší hráč v +/- Petr Kanko -7
Lukáš Havel 40 minut nejtrestanější hráč Jaroslav Koma 51 minut
Ondřej Kacetl 95,30% (8 záp.),
Filip Šindelář 95,05% (9 záp.),
Petr Opršal 94,29 % (3 záp.),
Daniel Dolejš 92,45 % (13 záp.)
úspěšnost brankářů Peter Hamerlík 94,12% (2 záp.),
Lukáš Daneček 91,31% (22 záp.),
Petr Matoušek 90,70% (7 záp.)
Filip Šindelář 1,67,
Petr Opršal 1,79,
Ondřej Kacetl 1,89,
Daniel Dolejš 2,69
průměr inkasovaných gólů na zápas Peter Hamerlík 1,92,
Lukáš Daneček 2,73,
Petr Matoušek 2,88

Rebelové chtějí hrát zodpovědně

Kapitán Petr Polodna.

Havlíčkův Brod sice půjde do utkání v roli papírové favorita, ale svého soupeře rozhodně nechce podcenit a má v plánu hrát zodpovědně. „Co jsem slyšel, tak Havířov má nově Hamerlíka, gólmana z Třince. Hraje nepříjemný hokej nahoru - dolů, takže se budeme také snažit hrát zodpovědně,“ říká nejproduktivnější obránce Rebelů Karol Korím. „Oni budou asi chtít hrát to, co hrajeme venku my. Budou čekat na naše chyby a brejky. Budeme muset hrát zodpovědně. Myslím si, že když budeme hrát svoji hru, tak je přehrajeme a bude záležet na koncovce,“ navázal na slova svého mladšího spoluhráče po sobotním utkání v Českých Budějovicích kapitán Petr Polodna.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu