1. 12. 2013 | Richard Wagner, Ladislav Vácha

Kluci mi ze srandy přivezli puk, směje se po premiérové trefě Petr Punčochář

Havlíčkův Brod - Havířovský AZet si v Kotlině zastřílel. Svou kanonádu spustil především ve třetí třetině, během níž nasázel do domácí kasy hned šest tref. O jednu z nich se postaral také jeden z nových mužů sestavy Slezanů Petr Punčochář (na obrázku vpravo). Ten se prosadil parádní ranou od modré čáry, kterou umístil přesně nad rameno náhradního havlíčkobrodského gólmana. Pro důrazného obránce to tak byla první trefa v ligové sezoně po operaci srdce.

Foto: hcdukla.cz

Jak byste zhodnotil dnešní zápas. Výsledkově jste jej zvládli snadno, ale výhra se tak lehce nerodila.
Oproti včerejšku jsme od začátku měli dobrý pohyb. V Jihlavě jsme s nimi nestíhali bruslit. Dneska jsme si řekli, že budeme hodně bruslit a vytvářeli jsme si dost šancí. Myslím si, že jsme dneska domácí přehráli.

Vy jste včera odehráli těžký zápas v Jihlavě. Jaký byl rozdíl mezi oběma utkáními?
Rozdíl byl v tom, že obě mužstva byla trošku unavenější. Včerejší zápas byl z naší strany v mnohem větším tempu. V tempu a nasazení.

Dneska jste měli ranní trénink. Na co jste se před tímto zápasem hlavně zaměřovali?
Bylo to hlavně rozbruslení jako před každým zápasem, takže tam nebyl žádný čas na to něco nacvičovat.

Těmito dvěma zápasy jste si vyzkoušeli herní formu play-off, protože tam se také hrají dva venkovní zápasy ve dvou dnech. Přineslo vám to třeba něco nového?
Vyzkoušeli jsme si to, to je pravda. Já jsem ale v Havířově krátce a nevím jak kluci, ale mě se to občas stalo ve Vítkovicích, že jsme jeli o den dřív na zápas. Myslím si, že je to dobré, že jsme jednou za čas s klukama všichni pohromadě, spíme spolu na pokoji, jdeme všichni na večeři, takže to je jenom ku prospěchu.

Dneska se vám podařilo dát branku a vzal jste si kotouč. Je to nějaký váš rituál?
Ne ne, já jsem si kotouč nebral. To mi brali ze srandy kluci. Myslím si ale, že dneska si jej zasloužil Petr Kanko, který také dal letos první gól v lize.

Vy jste sám říkal, že jste působil ve Vítkovicích, kde s vámi byl také Filip Šindelář. Proběhlo třeba nějaké drobné hecování?
Vyměnili jsme si pár esemesek. Teďka společně jedeme po zápase domů. Něco jsme si řekli, ale jen jsme se tomu smáli.

Co v dnešním utkání nejvíce rozhodlo? Byl to ten nástup do třetí třetiny?
Určitě. Rozhodli jsme tím, že jsme dali dva rychlé góly hned na začátku. Pak už jsme si to pohlídali.

Dneska vás přijelo podpořit hned několik fanoušků, takže to asi bylo hodně příjemné, že?
Mně se to líbí a rád se na to koukám. Tady z Havířova jezdí na každý zápas spoustu lidí a patří jim velké díky.

Co je do příštího zápasu potřeba nejvíce zlepšit?
Myslím si, že dneska bychom ten zápas mohli mít pod kontrolou hned od začátku. Udělali jsme tam zase nějaké zbytečné chyby. Domácí po nich pak vyrovnali. Mohlo být rozhodnuto mnohem dřív, takže určitě toto.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu