3. 12. 2013 | Ladislav Vácha

Rebelové si v Kotlině zkusí spravit chuť. Otřepeme se a na Třebíč půjdeme s čistou hlavou, hlásí Dvořáček

Havlíčkobrodští hokejisté se v nabitém prvoligovém programu pokusí zapomenout na nepovedenou nedělní předehrávku 28. kola, v níž doma překvapivě podlehli Havířovu po jednoznačném výsledku 4:9. Náladu si zkusí vylepšit v derby Vysočiny proti Třebíči, jež se naopak pokusí navázat na domácí vítězství proti Českým Budějovicím. „Chtěli bychom naše fanoušky poprosit, aby na nás nezanevřeli a přišli nám ve středu znovu pomoct. Každý den prostě není posvícení a v hokeji se i takové výsledky občas stávají,“ omlouval se fanouškům David Dvořáček. Přijďte Rebely podpořit, vaši pomoc budou potřebovat. Úvodní buly proběhne na ledě Kotliny ve středu 4. prosince v 17:30, utkání můžete i tentokrát sledovat prostřednictvím tradičního on-line přenosu. Jednotné vstupné činí 80 Kč.

SK Horácká Slavia Třebíč

Bílé hvězdy neprožily nejšťastnější vstup do nového soutěžního ročníku. Po úvodních dvou kolech, z nichž vyšly po porážkách v Olomouci (1:3) a s Motorem (doma 1:2) bodově naprázdno, si sice spravily chuť stoprocentně úspěšnou misí v Havlíčkově Brodě (4:2) a v Havířově (2:1), jenže vzápětí na svém ledě nestačily na Šumperk (3:4sn) a neuspěly ani v Kadani (3:4pp). Významné milníky pro Horáky představují 8. a 9. kolo. Podařilo se jim totiž zastavit rozjetý Beroun, který po venkovním triumfu 3:1 připravili jako první soupeř o body. Vzápětí ale museli spolknout hodně hořkou pilulku, když před svými fanoušky prohráli v derby Vysočiny s Jihlavou ostudně 2:8, což je dosud jejich nejvyšší porážka. V domácím prostředí se ze začátku hodně trápili, ale v poslední době si zde vedou o poznání lépe. V minulých kolech se jim vedlo střídavě, když střídali podařené zápasy s těmi horšími. Za zmínku stojí překvapivé vyloupení Mladé Boleslavi, kde vyhráli 5:4 po penaltové loterii. V tabulce drží Třebíč se ziskem jednačtyřiceti bodů 6. příčku.

HC Rebel vs. SK Horácká Slavia Třebíč

znak týmu znak týmu
18-0-1-9 bilance 10-4-3-11
4., 55 bodů umístění 6., 41 bodů
78:71 skóre 67:71
6:0 (Most, D) nejvyšší výhra 4:0 (Beroun, D)
10,28 % využití přesilových her 6,03 %
11 gólů v přesilovce 7
0:6 (Mladá Boleslav, V) nejvyšší prohra 2:8 (Jihlava, D)
Lukáš Havel 24 bodů (15+9) nejproduktivnější hráč Lukáš Nahodil 18 bodů (3+15)
Lukáš Havel 15 gólů nejlepší střelec Tomáš Vondráček 10 gólů
Petr Polodna 17 asistencí nejlepší nahrávač Lukáš Nahodil 15 asistencí
Karol Korím 10 bodů (2+8) nejproduktivnější obránce Rostislav Malena 7 bodů (2+5)
Tomáš Semrád +15 nejlepší hráč v +/- Rostislav Malena +9
Marek Drtina -6 nejhorší hráč v +/- Václav Čejka -8
Lukáš Havel 40 minut nejtrestanější hráč Vlastimil Bilčík 64 minut
Ondřej Kacetl 95,44 % (8 záp.),
Filip Šindelář 93,00 % (7 záp.),
Daniel Dolejš 92,45 % (13 záp.),
Petr Opršal 91,11 % (4 záp.)
úspěšnost brankářů Marek Čiliak 92,79 % (4 záp.),
Martin Falter 92,49 % (24 záp.),
Lukáš Dusík 82,61 % (1 záp.)
Ondřej Kacetl 1,88,
Filip Šindelář 2,49,
Daniel Dolejš 2,69,
Petr Opršal 3,12,
průměr inkasovaných gólů na zápas Marek Čiliak 1,94,
Martin Falter 2,29,
Lukáš Dusík 6,00

Poznámka: D - doma, V - venku

Bílé hvězdy těží ze spolupráce s brněnskou Kometou

Pokud bychom měli uvést silné zbraně nejbližšího soupeře Rebelů, tak musíme uvést spolupráci s extraligovou Kometou Brno, jež posílá na Vysočinu své hráče formou střídavou startu. Jako příklad můžeme zmínit útočné duo Miroslav Holec - Hynek Zohorna, které působilo ještě v nedávné době u Rebelů. Druhý jmenovaný vypomohl v Kotlině dokonce i během probíhající sezony, když naskočil do bitev s Litoměřicemi a Berounem.

Největším útočným esem Třebíče je pětadvacetiletý Lukáš Nahodil, který zatím nasbíral 18 kanadských bodů za 3 přesné trefy a 15 asistencí, což jej pasuje do role nejproduktivnějšího hráče a nejlepšího nahrávače. Jen o jeden bod méně má na kontě Jakub Čuřík (9+8) a třetí místo v kanadském bodování drží nejlepší střelec Tomáš Vondráček (10+5). Z obránců jsou nejvíce vidět díky mohutné podpoře útoku zkušený Rostislav Malena (2+6) a talentovaný Ondřej Dlapa (1+5).

V brankovišti Horácká Slavia nejvíce sází na Martin Faltra, který těží z bohatých zkušeností nejen s českou, ale i slovenskou extraligou. Třicetiletý gólman se může pochlubit úspěšností 92,49 procenta a dvěma čistými konty. Do čtyř utkání naskočil také mladý Marek Čiliak, který zde zářil v uplynulém soutěžním ročníku, a vysloužil si tak místo mezi tyčemi extraligové Komety. Jeden start má na kontě Lukáš Dusík.

V minulém vzájemném střetnutí se v Kotlině radovala Třebíč.

Rebelové chtějí zapomenout na Havířov, Třebíč si věří

Havlíčkův Brod půjde do regionálního souboje s jasným cílem - oklepat se z nedělního výprasku od Havířova, který bolel o to víc, že přišel na domácím ledě. „Jestli je tým natolik silný, aby se z toho nesložil? To se ukáže v dalších zápasech, ale já věřím, že to zvládneme,“ vyhlíží lepší zítřky šikovný útočník David Dvořáček. „Hodíme tenhle zápas za hlavu, vrátíme se k naší hře a zase budeme bodovat,“ je přesvědčený slovenský obránce Karol Korím.

Třebíč půjde do zápasu v mírně lepším rozpoložení, protože v pondělí přetlačila před svými fanoušky českobudějovický Motor těsně 2:1. „Je důležité v tom nabitém programu dobře odpočívat a regenerovat. Teď po zápase se půjdeme vyběhat, zítra bude lehký trénink, trochu tu únavu vyjezdíme a ve středu na ně vlítnem. Na derby se určitě těším, bývají to vypjaté zápasy, což k tomu patří a já to mám rád. Doufám, že potvrdíme formu z venkovních zápasů, získáme tři body a budeme se v tabulce držet tak dobře, jako doposud,“ nechal se slyšet na webu hstrebic.cz obránce Jiří Peroutka.

Rebely posílí Jan Sedlák, v Kotlině budou také chodit čerti

V Kotlině budou na hokeji i čert a Mikuláš.
Havlíčkobrodské obranné řady v bitvě o Vysočinu vyztuží Jan Sedlák, devatenáctiletý obránce, který v extraligové juniorce Komety Brno zastává funkci kapitána. Jedná se o talentovaného hokejistu se zkušenostmi z mládežnických reprezentací, když nastupoval za „sedmnáctku“ i „osmnáctku“. Pozitivem je také to, že mu nedělá problém ani podpora útoku. Týmu by měl vypomáhat prostřednictvím střídavých startů. Atmosféru středečního souboje s Bílými hvězdami ještě okoření to, co je pro současné předvánoční období typické. V Kotlině budou o den dříve chodit Mikuláš s čertem, kteří budou fanouškům rozdávat drobné dárečky. Proto neváhejte a pokud můžete, vezměte s sebou na hokej i své malé ratolesti, jimž přítomnost oblíbené a populární dvojice určitě udělá radost.

Působili u Rebelů

Miroslav Holec (útočník)
Jan Křivohlávek (útočník)
Lukáš Nahodil (útočník)
Vojtěch Němec (útočník)
Jan Wasserbauer (útočník)
Hynek Zohorna (útočník)

Minulé kolo: Rebelové nestačili Havířovu, Třebíč zadřela Motor

V předehrávce 28. kola nakročila v Kotlině havlíčkobrodská družina k dalšímu vítězství, když se dostala do rychlého vedení. Havířov ale dokázal překlopit pomyslné misky vah na svou stranu, a i když Rebelové jeho těsný náskok dvakrát smazali, na šestigólovou soupeřovu kanonádu ze závěrečného dějství už odpověď nenašli a po nepříjemné porážce 4:9 přišli o vítěznou sérii.

Třebíč v domácím prostředí hostila tápající České Budějovice a o svém tříbodovém vítězství rozhodla na konci úvodní dvacetiminutovky, kdy se ujala dvoubrankového náskoku. Motor snížil na nejtěsnější rozdíl v první polovině třetí třetiny, ale vyrovnat už nestihl, a Horácká Slavia tak slavila po výsledku 2:1.

H. Brod 4:9 Havířov



Branky a nahrávky: 6. Dvořáček (Maliník, Stach), 30. Havel (Beneš, Polodna), 38. Havel (Beneš, Semrád), 51. Polodna (Číp, Havel) – 19. Sztefek (Hrňa, Marosz), 24. Hrňa (Marosz, Bezuška), 35. Jakúbek, 41. Maruna (Šlahař), 42. Kanko (Jakúbek, Krisl), 47. Říčka (Krisl, Roupec), 51. Hrňa (Bezuška, Marosz), 52. Punčochář (Jakúbek, Škumát), 60. Maruna (Říčka).

HC Rebel Havlíčkův Brod: Šindelář (od 51. Opršal) – Kolafa, Beneš, Jank, Zítka, Semrád, Korím – Havel, Polodna (C), Číp – Petruška, Říha, Berger – Dvořáček, Stach, Maliník – Chlubna, Stehlík, Milfait.

Třebíč 2:1 Č. Budějovice



Branky a nahrávky: 16. Vondráček (Nahodil), 20. Peroutka (Vondráček, Nahodil) – 46. Ondřej (Kuchejda, Šachl).

SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Bilčík, Dietz, Dlapa, Peroutka, M. Přibyl, Čejka – Vondráček, Nahodil, Laš – Čuřík, Holec, Mikeska – Paták, Kaut, Křivohlávek – Horký, Kadela, Čech.

V minulém utkání vyjel v Kotlině s třebíčským dresem i Vojtěch Němec.

Bilance v I. lize

Počet odehraných zápasů: 24
Bilance: 11-4-1-8
Výsledky: 6:3, 2:0, 3:4, 4:3sn, 0:7, 2:0, 4:1, 3:0, 7:5, 7:0, 0:3, 2:0, 4:3p, 0:2, 4:6, 3:4sn, 5:3, 6:1, 0:3, 1:5, 4:3p, 6:5p, 2:4, 2:1
Skóre: 77:66

Rebelové mají ze vzájemných soubojů se svým krajským rivalem z Vysočiny o něco lepší bilanci, když se radovali 15x, přičemž čtyřikrát rozhodli o svém vítězství až v nastaveném čase. Horáci byli úspěšnější v devíti zápasech, z nichž jeden ovládli až po samostatných nájezdech. Zajímavostí jsou dva výsledky 7:0 (jednou pro Havlíčkův Brod a jednou pro Třebíč). Oba soupeři na sebe ještě nenarazili od sezony 2006/07 v play-off.

První vzájemnou bitvu sezony 2013/14 vyhrály Bílé hvězdy, které v 5. minutě na ledě Kotliny poslal do vedení Tomáš Vondráček. Vyrovnání přišlo z hole havlíčkobrodského kanonýra Lukáše Havla, ale nejtěsnější náskok hostům rychle vrátil Marek Laš. Domácí se na Horáky opět dotáhli po trefě Petra Polodny, jenže v závěru šedesátiminutovky rozhodl o třech třebíčských bodech dvěma přesnými zásahy exRebel Miroslav Holec.

Odvetu začali lépe svěřenci trenéra Kamila Pokorného, když mířil přesně do černého Jakub Čuřík. Havlíčkův Brod se ale dokázal vzchopit a v poslední třetině po dvou slepených brankách, které měli na svědomí Jan Berger a Roman Maliník, nepříznivý vývoj otočil. Hubený náskok udržel až do závěrečné sirény a především díky skvěle chytajícímu brankáři Kacetlovi, který si připsal na konto 51 zákroků, vyhrál v Třebíči 2:1.

Foto 1 a foto 2: hcmotor.cz

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu