5. 12. 2013 | Ladislav Vácha

Starší dorost začne boj o extraligu, mladší a juniorka se budou rvát o záchranu

Mladí Rebelové pokračují ve svém soutěžním tažení. Jediný extraligový tým z Kotliny, jímž je mladší dorost, zkusí ve druhé polovině sezony udržet extraligovou příslušnost. První překážkou mu je brněnská Kometa, jež se na ledě Kotliny představí v neděli od 10:00. O záchranu nakonec bude hrát i juniorka, která v pátek od 19:15 zkříží v Havlíčkově Brodě hole s Pískem a v neděli ji čeká mise v Třebíči (od 10:00). O poznání příjemnější starosti má starší dorostenecká kategorie, která vstoupí do bitvy o návrat do nejvyšší tuzemské soutěže. V pátek doma vyzve od 16:15 Opavu a v neděli se pokusí od 13:00 vyzrát v derby Vysočiny na Třebíč. Všechny domácí utkání havlíčkobrodské mládeže pro vás budeme přenášet prostřednictvím on-line přenosů.

Mladší dorost

HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Kometa Brno

19. kolo, neděle 8.12.2013 od 10:00, on-line přenos

Situace u Rebelů
Mladí Rebelové i nadále prožívají velké trápení, které nebere konců. Skousnout museli už 7 nepříjemných porážek v řadě, z nichž neukořistili ani jeden bod. Vítěznou radost naposledy mladší dorostenci okusili 27. října, kdy doma překvapivě porazili tehdejšího lídra z Jihlavy. Nezvládli ani dvě předešlá kola, jež pro ně byla velmi důležitá, protože se v nich přímo bojovalo o záchranu. Havlíčkův Brod prohrál v Mladé Boleslavi (2:6) a v domácím prostředí nestačil po jednoznačné porážce 1:7 českobudějovickému Motoru. Na předposlední Jihočechy ztrácí už dva body a cesta za udržením extraligové příslušnosti se začíná hodně klikatit. „Všude jsme byli o krok později. Budějovice určitě nakonec o záchranu hrát nebudou, byly jasně lepší i v osobních soubojích, což rozhodlo,“ přiznal trenér Milan Dvořák.

Představení soupeře – HC Kometa Brno
Brněnská Kometa patří v celorepublikovém měřítku k největším hegemonům mládežnického hokeje. Ne jinak tomu je v kategorii mladšího dorostu, kde se snaží obhájit zisk mistrovského titulu. Mladí hokejisté z moravské metropole sice drží v tabule 3. příčku, ale v poslední době je sužují špatné výsledky. Z předešlých tří kol jen jednou vyhráli, když doma přetlačili Žďár nad Sázavou těsně 3:2. Oba vzájemné souboje s Rebely zvládli, když Kotlinu vyloupili v úvodním kole 2:0 a slavili i v odvetě (7:4).

Tabulka

                              Zápasy        Skóre      Body  
1. Liberec                       18           76:45      37
2. Jihlava                       18           55:37      35
3. Kometa Brno                   18           59:48      33
4. Slavia Praha                  18           51:53      31
5. Hradec Králové                18           58:53      29
6. Žďár nad Sázavou              18           65:49      28
7. Pardubice                     18           60:52      26
8. České Budějovice              18           48:67      19
9. Mladá Boleslav                18           41:65      17
10. Havlíčkův Brod               18           40:84      15 

Starší dorost

HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Slezan Opava

1. kolo (o postup), pátek 6.12.2013 od 16:15, on-line přenos

HC Rebel Havlíčkův Brod - SK Horácká Slavia Třebíč

2. kolo (o postup), neděle 8.12.2013 od 13:00, on-line přenos

Situace u Rebelů
Svěřenci zkušeného trenérského tandemu Václav Adam - Jaroslav Benc si už s předstihem zajistili účast ve skupině „O postup“, do níž po základní části postupovaly ze skupiny Střed nejlepší 4 týmy. V posledních kolech dlouhodobé části tak bylo prioritou hlavně vyprázdnění rozsáhlé marodky, protože do nadstavbové části se body nepřenášejí. I přesto, že si šéfové brodské střídačky přáli hrát „českou“ skupinu, nakonec se o místo v baráži utkají pod hlavičkou „moravské“ skupiny. V minulém utkání mladí bojovníci z Kotliny předvedli skvělý obrat proti klubu HC Krkonoše, který doma porazili 4:1.

Představení soupeře – HC Slezan Opava
Soubor ze Slezska postoupil do lepší skupiny poměrně těsně, když po základní části obsadil ve velmi vyrovnané skupině Východ druhé místo za Zubry z Přerova. Na hraniční 5. příčku, jež zbyla na Warrior Brno, měl přitom k dobru jen 3 body. V předchozích duelech se Opavě moc nedařilo, když z pěti případů vyhrála jen dvakrát. Dosud nejvyšší triumf si připsala hned v úvodním kole, při němž vypráskala ze svého ledu Boskovice po výsledku 11:0. Naopak nejhorší porážku utrpěla doma s Hodonínem, jemuž podlehla 0:4.

Představení soupeře – SK Horácká Slavia Třebíč
Se svým krajským rivalem se Rebelové potkávali už v průběhu základní části skupiny Střed. Bílé hvězdy nakonec ovládly prvoligovou tabulku s tříbodovým náskokem právě před druhým Havlíčkovým Brodem, přičemž za celou dlouhodobou část utrpěly jen čtyři porážky. Jednu z nich právě proti regionálnímu konkurentovi, s nímž před svým publikem padly těsně 2:3. V odvětě už si ale spravily chuť a v Kotlině slavily po výsledku 6:3.

Herní systém
Po základní části (každý s každým, doma a venku), která čítá osmnáct kol, přijde na řadu nadstavba. Celky na 1. - 4. místě ze všech skupin (Západ, Střed, Východ) se spojí dohromady a následně se regionálně rozdělí na dvě skupiny po šesti týmech, které si zahrají o postup do baráže. Mužstva na 5. - 10. pozici si v rámci své skupiny zahrají o udržení. Ve finále tak budeme mít pět šestičlenných skupin, z nichž vzejdou dva postupující do baráže o extraligu a tři sestupující. Dvě nejhůře umístěná družstva po 2. části RAKO extraligy staršího dorostu a 3 vítězové skupin C.E.B. ligy staršího dorostu dvoukolově každý s každým (8 utkání); kluby, jejichž družstva se umístí v „baráži“ na 1-2. místě, získávají ve smyslu čl. 208 SDŘ právo účasti v RAKO extralize staršího dorostu pro příští soutěžní ročník, kluby, jejichž družstva se umístí na 3.-5. místě, mají pro příští soutěžní ročník právo účasti v C.E.B. lize staršího dorostu.

Soupeři Rebelů ve skupině „O postup“
SHK Hodonín
SK Horácká Slavia Třebíč
HC ZUBR Přerov
LHK Jestřábi Prostějov
HC Slezan Opava

Juniorka

HC Rebel Havlíčkův Brod - IHC Písek

1. kolo (o udržení), pátek 6.12.2013 od 19:15, on-line přenos

SK Horácká Slavia Třebíč - HC Rebel Havlíčkův Brod

2. kolo (o udržení), neděle 8.12.2013 od 10:00

Situace u Rebelů
Po celou sezonu v úzkém kádru hrající juniorka nakonec ani pod vedením nového trenérského tandemu Milan Chalupa - Ladislav Fixa nedokázala proklouznout do elitní čtyřky a čeká ji jen skupina o záchranu. Na poslední sestupovou příčku, na níž dosud vězí bezbodový Beroun, ale má velký náskok, a když se nestane nic neočekávaného, prvoligovou příslušnost s přehledem udrží. V předposledním kole v Kotlině rozstřílela poslední Medvědy suverénně 10:2 a na závěr základní části prohrála v Krkonoších 2:7. „Ob třetího gólu se prakticky hrálo už jen na jednu bránu. Oni už toho moc neměli, i když my jsme na konci riskovali, ale tohle je hokej. Jsme rádi, že jsme to takhle zvládli,“ radoval se po utkání s Berounem kouč Milan Chalupa.

Představení soupeře – IHC Písek
Jihočechům se základní část vůbec nepovedla, když si na konto připsali pouze 16 bodů za pět tříbodových výher a porážku (3:4sn) ve Velkých Popovicích. Čtyři z pěti triumfů přitom slavili proti Strakonicím a Berounu, dvěma nejhorším týmům skupiny Střed. Z obou vzájemných bitev s Havlíčkovým Brodem vyšel Písek jako poražený (3:4 venku a 1:3 doma). V tabulce skončil sice hned za bojovníky z Kotliny, ale na záda se jim díval z jedenáctibodového odstupu.

Představení soupeře – SK Horácká Slavia Třebíč
Mladí Horáci si teď musí hodně drbat hlavu kvůli tomu, že totálně prospali začátek sezony. Z předešlých třinácti kol základní části totiž vyšli bodově naprázdno jen jednou, ve zbývajících případech z toho byla tříbodová euforie. V současné době navíc drží obdivuhodnou vítěznou sérii, když ovládli osm zápasů bez ztráty jediného bodu. Při nepříjemném období v úvodu soutěžního ročníku podlehli doma Rebelům vysoko 0:5, ale vše si vynahradili při odvetě, když z Kotliny vezli po vítězství 9:2 tříbodový import.

Herní systém
Třicet družstev rozděleno územně do 3 skupin; 10 družstev ve skupině „Západ“, 10 družstev ve skupině „Střed“ a 10 družstev ve skupině „Východ“; ve skupinách dvoukolově každý s každým (18 utkání). Družstva umístěná po 1. části soutěže na 1. - 4. místě z každé skupiny, tj. celkem 12 družstev, vytvoří na základě územního principu 2 skupiny po 6 účastnících, tj. skupinu „A“ a skupinu „B“; ve skupinách čtyřkolově každý s každým s tím, že se začíná s nulovým počtem bodů (20 utkání); družstva umístěná ve skupinách „A“ a „B“ na prvním místě postupují do „baráže“ NOEN extraligy juniorů. Družstva umístěná po 1. části soutěže na 5. - 10. místě ve skupině „Západ“ tvoří skupinu „C“, družstva umístěná po 1. části soutěže na 5. - 10. místě ve skupině „Střed“ skupinu „D“ a družstva umístěná po 1. části soutěže na 5. - 10. místě ve skupině „Východ“ skupinu „E“; ve skupinách „C“, „D“ a „E“ čtyřkolově každý s každým s tím, že se započítávají body z 1. části soutěže (20 utkání); družstva, která se umístí ve skupinách „C“, „D“ a „E“ na 6. místě pro příští soutěžní ročník přímo sestupují do krajských soutěží.

Tabulka

                              Zápasy        Skóre      Body  
1. Třebíč                        18          84:47      35
2. Kolín                         18          67:49      30
3. Havlíčkův Brod                18          60:64      27
4. Písek                         18          57:79      16
5. Strakonice                    18          35:86       6
6. Beroun                        18          40:152      0  

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu