5. 12. 2013 | Eva Streichsbierová

Získali jsme dva zlaté body, je přesvědčen brankář Ondřej Kacetl

HAVLÍČKŮV BROD – Tentokrát prý věděl už několik dnů dopředu, že bude ve středu v Kotlině chytat v zápase proti Třebíči. Znovu přijel a znovu pomohl Rebelům k úspěchu. I když tentokrát havlíčkobrodští hokejisté brali „jen“ dva body za výhru 3:2 v prodloužení. „Podle mě jsou to dva zlaté body,“ měl jasno hned po zápase brankář Rebelů Ondřej Kacetl.

V regionální derby na něj třebíčský soupeř vystřelil téměř čtyřicetkrát, on však za svoje záda pustil pouze dvě střely. A v obou případech byl úspěšný Lukáš Nahodil. „S tím prvním toho nešlo moc dělat, zůstal volný u tyče a dobře to trefil. Při druhém jsem byl nachystaný na teč, ale první střela mi vypadla a druhou už jsem neměl,“ popsala oba gólové momenty brankářská posila z extraligového Hradce Králové.

Jednoho společného jmenovatele ovšem měly i brodské góly. U úvodního a rozhodujícího Petr Polodna asistoval a prostřední vstřelil při vlastním oslabení sám. „Tři body ze tří gólů, to je super, ale důležitější je, že máme dva body,“ oddechl si havlíčkobrodský kapitán, který prý po nedělním nepovedeném utkání s Havířovem musel zvýšit v kabině hlas. „Ale jen trochu, protože to nemá cenu nějak řešit. Prostě zápas nevyšel nikomu a bylo potřeba ho hned napravit. A to se naštěstí povedlo,“ dodal.

V prvoligové tabulce si havlíčkobrodští hokejisté dál hlídají svoje čtvrté místo - páté Litoměřice na ně aktuálně ztrácí 12 bodů. Tím se ale Rebelové nehodlají jen tak ukonejšit a v sobotu vyrazí na led šumperských Draků zase hladoví po dalším úspěchu. „V Šumperku je to vždycky hodně těžké, ale půjdeme krok za krokem, a když nějaké body přivezeme, budeme určitě spokojení,“ hlásil Polodna.

O tom, kdo se ve 30. kole postaví do branky Rebelů, zatím není definitivně rozhodnuto. Ovšem podle Kacetla to tentokrát bude zřejmě Filip Šindelář, který letos brodský tým už také mnohokrát skvěle podržel. „Aspoň takové mám první zprávy, že by měl chytat Filip, ale uvidíme. Já každopádně zase bude čekat a těšit se, až mi odtud příště zavolají, že mám dorazit. Vždycky jezdím na zápasy do Brodu moc rád,“ znovu ujišťoval Kacetl.

Foto z derby s Třebíčí ZDE.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu