8. 12. 2013 | Richard Wagner

Regionální derby staršího dorostu přineslo napínavou bitvu a těsný výsledek

Havlíčkův Brod - Rebelové měli v derby o motivaci postaráno. Naposledy si totiž odvezly Bílé hvězdy z Kotliny vysoké vítězství, a tak jim to chtěli Havlíčkobrodští oplatit. To se jim povedlo. Výběr Václava Adama a Jaroslava Bence navázal na výborný výkon z pátečního duelu s Opavou a dostal se do rychlého vedení. Horáci ale srovnali, leč na ránu Jakuba Kraučuka již odpověď nenašli.

Nerozhodná první perioda nabídla ze strany domácích větší útočnou aktivitu

Rebelové nastoupili do utkání výborně a hned z druhé akce se radovali. Jakub Kraučuk nejprve dorážel jen do betonu Davida Svobody, ale neuspěl. Prosadil se až Tomáš Cejpek, jenž z dorážky dopravil kotouč za záda třebíčského gólmana. Domácí celek si i nadále udržoval optickou převahu, ale Horácká Slavia z ojedinělé akce skórovala. Lukáš Hort poslal z levého křídla nahrávku do mezikruží, kde parádní tečí do protipohybu brankáře skóroval Vojtěch Maštera. Havlíčkobrodští se hned snažili o rychlý návrat zpět do vedení, ale proti byl výborný Svoboda. Celek z Kotliny pak neprocpal puk za záda strážce třebíčské svatyně ani ve dvou přesilových hrách, které šly rychle po sobě. Za družinu Bílých hvězd mohl zavěsit unikající Ondřej Urban, ale tomu o kousek unikl puk. V závěru třetiny dostala Třebíč šanci v přesilové hře, ale jedinou pořádnou střelu vyslal Jiří Wasserbauer, ale ta letěla nad.

Prostřední část se ukázala jako ta rozhodující

Hned první minuty druhého dějství naznačily, jakým směrem se bude zbytek periody ubírat. Rebelové se tlačili před Davida Svobodu, ale maskovaný muž Horáků držel svůj celek vysoko nad vodou. Zejména proti ranám Jakuba Kraučuka a Tomáše Cejpka musel vytáhnout dobré zákroky. V dobré šanci se zjevil i Jan Jelínek, ale ten měl puk v těžké pozici na backhandu, a tak nezakončil moc důrazně a třebíčský gólman si jej vychutnal. Maskovaný muž Horácké Slavie byl neustále pod tlakem a s kupou štěstí uhájil svou klec proti Michalu Kořenářovi s Martinem Polákem. Nakonec ale neodolal. Domácí předvedli dobrou kombinaci. Jan Jelínek zachytil kotouč, natáhl si na sebe dva hráče a poslal křižnou nahrávku na neobsazeného Davida Buška, jenž přiklepl od modré kotouč na kruh, kde jej napálil na kasu Jakub Kraučuk a jeho střela mířící do středu brány propadla gólmanovi za záda. Družina Václava Adama a Jaroslava Bence pak nedovolila Třebíči další rychlé vyrovnání, čímž si zajistila vstup do poslední části s náskokem.

Domácí celek nepřipustil žádné drama

Třebíčští měli na začátku třetiny dobrou šanci, ale rána Patrika Matova z levého kruhu skončila jen v bleskové lapačce Dominika Nahodila. Jinak si ale Rebelové v klidu kráčeli za úspěchem. Martin Polák táhl puk po pravém křídle, ale v momentě, kdy mohl pálit, mu sjel z hokejky. Za Horáky mohl skórovat Vojtěch Maštera, ale o milimetry minul. Rostislav Klofáč se v poslední dvouminutovce procpal až do útočné třetiny a poslal nahrávku na kruh, odkud pálil Michal Kořenář, leč ten trefil jen náruč připraveného Davida Svobody. Definitivní tečku mohl přidat Martin Polák, ale střelu na prázdnou klec vyslal takovým způsobem, že Bílé hvězdy měly brejk, který ale naštěstí pro Rebely zakončily jen ofsajdem.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Abbrent 0 0 0 0 0
David Bušek 0 1 1 0 0
Tomáš Cejpek 1 0 1 0 0
Jan Jelínek 0 1 1 0 0
Rostislav Klofáč 0 0 0 0 0
Daniel Kolouch 0 0 0 0 16
Michal Kořenář 0 0 0 0 0
Jan Krajcigr 0 0 0 0 0
Jakub Kraučuk 1 1 2 0 0
Lukáš Křížek 0 0 0 0 0
Jakub Lacina 0 0 0 0 0
Dušan Mendl 0 0 0 0 0
Martin Polák 0 0 0 0 0
Michal Semrád 0 0 0 0 0
Dominik Suchý 0 0 0 0 0
Jan Vacek 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Dominik Nahodil 60 1 1 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

N2. kolo, neděle 8.12.2013 od 13:00
2:1
(1:1, 1:0, 0:0)
Havl. Brod - Třebíč
C. E. B. liga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 4. Cejpek (Kraučuk), 37. Kraučuk (Bušek, Jelínek) – 9. Maštera (Hort, Všetečka). Rozhodčí: Martin Homola – Martin Klouda, Petr Křivohlavý. Vyloučení: 3:3, navíc Kolouch (HBR) 10 min. OT [VRAŽ], Urban (TRE) 10 min. OT [NESP]. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 98. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2.

Sestavy

Havl. Brod

Nahodil (Adam) – Klofáč, Mendl (C), Suchý, Krajcigr, Bušek, Vacek, Lacina – Křížek, Kolouch, Kraučuk, Polák, Abbrent, Kořenář, Cejpek, Jelínek, Semrád, Gažak.

Třebíč

Svoboda (Nováček) – Hort, Hodek, Oburka, Kabelka, Wasserbauer, Šimka, Maštera – Tůma, Všetečka (C), Ferda, Matov, Urban, Pokorný, Kajnar, Dobeš.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu