8. 12. 2013 | Eva Streichsbierová

Doufám, že si při derby nespletu střídačku, směje se Jakub Kadlec

HAVLÍČKŮV BROD – Ještě ve středu bojoval v prvoligovém zápase v dresu Dukly Jihlava, ovšem v sobotu už cestoval do Šumperku s havlíčkobrodskými Rebely. Jednadvacetiletý útočník Jakub Kadlec má za sebou premiéru ve svém novém působišti. „Vzhledem k tomu, že jsme prohráli, nejsou samozřejmě první pocity moc dobré,“ přiznal novic brodského týmu.

V polovině listopadu prohrála v Šumperku i Jihlava, takže pro vás je tamní stadionu letos asi dost nepříjemnou destinací. Je to tak?
Já si ale nemyslím, že bychom včera odehráli špatný zápas. Dvě třetiny jsme drželi tempo, jenže ve třetí pak domácí zvrátili výsledek ve svůj prospěch.

Trenéři vás zařadili vedle Vladimíra Říhy a Patrika Petrušky, trefili se s výběrem?
Podle mě jsme to na první zápas zvládli v rámci možností celkem dobře. A teď věřím, že se naše souhra bude jenom zlepšovat.

Jak vás přijali noví spoluhráči?
Spoustu kluků tady znám, takže seznamování nebylo nijak dlouhé. Dá se říct, že jsem se v kabině hned zabydlel (směje se).

Jeden den jste hrál za Duklu a druhý už jste mířil do Kotliny, bylo to pro vás překvapení?
Řekl bych tak půl na půl, trochu jsem to čekal. Ale je pravda, že ve finále to bylo celé i na mě dost rychlé (usmívá se).

Berete svůj přesun do Havlíčkova Brodu jako šanci dostat se častěji na led? V Jihlavě je letos přeci jen dost velká konkurence...
Přesně tak. A teď už to bude jenom na mně, jestli tuhle šanci využiju. Já doufám, že mi to půjde a že budeme s klukama co nejčastěji vyhrávat.

Už jste s trenéry probírali, co od vás očekávají?
Zatím jsme řešili jen taktické věci týkající se systému. Věřím, že mi dají nějaký prostor na aklimatizaci a pak se uvidí.

V Dukle se vám letos bodově poměrně dařilo, přestože jste nenastupoval v prvních dvou formacích. Souhlasíte?
Ano, já tuhle sezonu považuju za úspěšnou, a to jak z mého pohledu, tak z pohledu týmu. Dukla je druhá a já myslím, že může dojít dost daleko.

Znamená to, že na své dnes už bývalé působiště budete vzpomínat jenom v dobrém?
Určitě. Dukla mi dala šanci a já jsem za to vděčný. Ale teď už se budu snažit, aby se mně i týmu dařilo tady v Brodě.

Vlastně se vracíte domů...
Je to tak, jsem Broďák a těšil jsem se zpátky. Navíc na zápasy sem můžou chodit naši i babička s dědou. A taky tady mám spoustu kamarádů. O to jednodušší pro mě tenhle přechod je. Snad rodině a kamarádům neudělám ostudu (směje se).

Už 18. prosince čeká Rebely derby v Jihlavě. S jakými pocity do něj půjdete?
Těžko říct, jak se budu cítit, ale každopádně to pro mě bude velká motivace. Prostě se budu snažit ho brát jako každý jiný zápas.

Takže nehrozí, že byste automaticky zamířil na jihlavskou střídačku?
(směje se) Já doufám, že ne.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu