10. 12. 2013 | Pavel Buňat, Ladislav Vácha

Kotlina ve středu přivítá trápící se Kadaň

Hokejisté Kadaně čekají na výhru už dlouhých sedm zápasů. Navíc z posledních čtyř duelů vstřelili jedinou branku. O zlepšení nejen ofenzivní činnosti se budou pokoušet v rámci 31. kola v havlíčkobrodské Kotlině. S domácími Rebely, kteří se v sobotu vrátili s prázdnou ze Šumperského ledu a vedoucí trojice se jim v tabulce začíná vzdalovat, se utkají ve středu 11. prosince od 17.30 hod. Na domácím ledě už Havlíčkův Brod letos Kadaň jednou zdolal, z posledního měření sil jí ale má co vracet.

SK Kadaň

SK Kadaň je tradičním prvoligovým účastníkem.

V loňské sezoně patřila Kadaň k nejpříjemnějším překvapením I. ligy. Na výborné 5. místo ale letos prozatím nedokázala navázat. Po špatném startu měli sice Severočeši velice dobrou bodovou sérii mezi osmým až patnáctým kolem, od té doby se však povětšinou trápí. Špatná forma a střelecká nemohoucnost vyústila v posledních sedmi kolech, ze kterých si připsali do tabulky pouze dva body a vstřelili celkem sedm branek. Po této sérii si Kadaň v tabulce pohoršila, nyní je jedenáctá a na předposlední Ústí nad Labem už má pouze dvoubodový náskok. Na druhou stranu ale i pozice pro play-off zůstávají blízko. Aktuální ztráta činí pět bodů. Z letošních výsledků stojí jednoznačně za zmínění těsná výhra 1:0 v Mladé Boleslavi. Vstřelit gól nedovolila Kadaň ani Havlíčkovu Brodu ve druhém vzájemném zápase (2:0) a cenné dva body doma uhájila proti Třebíči.

Týmové statistiky po 30. kole

znak týmu znak týmu
18-1-1-10 bilance 9-1-6-14
4., 57 bodů umístění 11., 35 bodů
83:77 skóre 64:88
6:0 (Most, D) nejvyšší výhra 5:1 (Most, D)
12,07 % využití přesilových her 11,34 %
14 gólů v přesilovce 11
0:6 (Mladá Boleslav, V) nejvyšší prohra 2:6 (Č. Budějovice, V/Jihlava, V)
Lukáš Havel 27 bodů (17+10) nejproduktivnější hráč Jiří Charousek 25 bodů (13+12)
Lukáš Havel 17 gólů nejlepší střelec Jiří Charousek 13 gólů
Petr Polodna 21 asistencí nejlepší nahrávač Jiří Charousek 12 asistencí
Tomáš Kolafa 11 bodů (2+9) nejproduktivnější obránce Martin Mazanec 8 bodů (3+5)
Tomáš Semrád +13 nejlepší hráč v +/- Jakub Trefný +8
Marek Drtina,
Martin Vágner - oba -6
nejhorší hráč v +/- Jan Hammerbauer -11
Lukáš Havel 42 minut nejtrestanější hráč Jakub Stehlík 57 minut
Ondřej Kacetl 95,34 % (9 záp.),
Filip Šindelář 92,45 % (8 záp.),
Daniel Dolejš 92,45 % (13 záp.),
Petr Opršal 91,11 % (4 záp.)
úspěšnost brankářů Matúš Kostúr 94,55 % (14 záp.),
Milan Řehoř 93,33 % (6 záp.),
Miroslav Hanuljak 91,76 % (2 záp.),
Jan Strmeň 91,29 % (12 záp.)
Ondřej Kacetl 1,89,
Filip Šindelář 2,69,
Daniel Dolejš 2,69,
Petr Opršal 3,12
průměr inkasovaných gólů na zápas Matúš Kostúr 1,99,
Milan Řehoř 2,27,
Miroslav Hanuljak 3,50,
Jan Strmeň 3,44

Poznámka: D - doma, V - venku

Nejlepší gólman ligy a zkušený forvard Charousek

Matúš Kostúr má aktuálně nejvyšší úspěšnost zákroků v lize. Foto: piratichomutov.cz.
V útočné činnosti je Kadaň druhá nejhorší v lize. Ani v té obranné nepatří mezi nejlepší, ovšem může se opřít o opravdu kvalitní a úspěšnou sestavu gólmanů. Nejvíce prostoru dostává třiatřicetiletý slovenský brankář Matúš Kostúr, který kromě slovenských soutěží okusil i ruské, lotyšské, běloruské a krátce se ukázal i v zámoří. Naposledy působil v Chomutově, odkud putoval do partnerské Kadaně. Zatím má na kontě 14 zápasů s úspěšností zákroků 94,55%. V tomto ohledu je aktuálně nejlepším gólmanem ligy. Záda mu kryje mladý Jan Strmeň a silnou brankářskou sestavu doplňují další dva gólmani z Chomutova – pro prvoligového fanouška velice známé tváře Milan Řehoř a Miroslav Hanuljak.

Mezi útočníky jasně vyčnívá Jiří Charousek, jenž je za poslední roky neodmyslitelnou tváří kadaňského celku. V minulosti tento dvaatřicetiletý útočník oblékal dres Chomutova (na tři zápasy naskočil i v letošním extraligovém ročníku) a Litvínova, letos už šestým rokem působí v Kadani. A znovu je nejplatnějším hráčem svého mužstva, když vede tabulku střelců (13), nahrávačů (12) a druhý je ve statistice +/- (+6). Mezi střelci mu zdatně sekunduje teprve dvaadvacetiletý Roman Chlouba. Ten o sobě dal vědět už v posledních dvou prvoligových sezonách a letos už překonal své loňské maximum. Zatím se trefil 11krát a na dalších 8 branek přihrál. Třetí výraznou střeleckou tváří pak je ještě Petr Jíra. Dnes pětatřicetiletý útočník má za sebou bohatou kariéru především v chomutovském dresu. Tak produktivní jako v minulých letech už není, přesto má na kontě sympatických 13 kanadských bodů (6+7).

Působili u Rebelů

Milan Řehoř (brankář) - nastupoval za havlíčkobrodskou juniorku v sezoně 2003/04.

Minulé kolo:

Ani pro jednoho ze středečních soupeřů nebylo sobotní 30. kolo úspěšné. Svěřenci trenéra Karla Soudka podruhé za sebou nedokázali soupeři vstřelit ani jeden gól, přesto vybojovali bod za prohru 0:1 po samostatných nájezdech. Do gólových statistik se jako jediný zapsal českobudějovický Skuhravý, který rozhodl penaltový rozstřel. Na vstřelenou branku tak Kadanští čekají už 145 minut.

To Rebelům skončila skvělá vítězná série na venkovních kluzištích. Do soboty zvítězili pětkrát v řadě. Tentokrát svěřenci trenérů Mičky a Cachnína nestačili na Šumperk. Proti Drakům vedli po využité přesilovce 5 na 3 z hole Drtiny, pak ale inkasovali důležitý gól vteřinu před první přestávkou. Šumperští šli následně do vedení, na což stačil ještě zareagovat Havel, na tlak v závěru třetí části už ale byli Rebelové krátcí. Domácí z něj vytěžili dvě branky a připsali si zaslouženou výhru.

Šumperk 4:2 H. Brod



Branky a nahrávky: 20. Dudáš (Moskal, Staněk), 24. Haas (Plášek, Sedlák), 55. Tesařík (Okál), 59. Brunec (Moskal, Staněk) – 16. Drtina (Havel, Polodna), 36. Havel (Polodna).

HC Rebel Havlíčkův Brod: Šindelář – Drtina, Kolafa, Vágner, Zítka, Korím, Semrád – Číp, Polodna, Havel – Říha, Kadlec, Petruška – Maliník, Stach, Dvořáček – Milfait, Stehlík, Berger.

Kadaň 0:1sn Č. Budějovice




Branky a nahrávky: rozh. náj. Skuhravý.

SK Kadaň: Kostúr - Mazanec, Opalek, Stehlík, Prošek, Szakal, Dorovolný, Kopáč – Mainer, Charousek, Ton – Jíra, Gajovský, Lehnert – Crhák, Hanták Chrpa – L. Novák, Hammerbauer, J. Novák.




Bilance v I. lize

V předchozích třiceti vzájemných zápasech povětšinou platilo, že kdo měl výhodu domácího prostředí, bral body za výhru. Rebelové se z ní radovali celkem desetkrát v normální hrací době a šestkrát v prodloužení. Kadaňští pak tři body uhráli ve dvanácti případech a dvakrát si připsali po dvou bodech. Řada zápasů byla i gólově podprůměrná. Světlou výjimkou je rok staré střetnutí, kdy Havlíčkův Brod utrpěl na severu Čech debakl 2:8.
Ve vzájemné bilanci najdeme i jednu sérii play-off (v přehledu výsledků zápasy označené znaménkem plus) – Rebelové na jaře 2011 porazili v předkole svého soupeře 3:1 na zápasy.

V aktuálním prvoligovém ročníku úvodní souboj vyhrál Rebel na domácím ledě v poměru 5:2. U Severočechů ale neuspěl. Z dvaadvaceti střel se neujala ani jedna a góly dávali jenom domácím. V poslední minutě na konečných 2:0 pečetil Jíra.

Počet odehraných zápasů: 30
Bilance: 10-6-2-12
Výsledky: 3:4, 2:0, 1:3, 6:1, 4:1, 1:0p, 1:4, 4:3sn, 1:2, 1:2p, 6:3, 2:3, 2:1, 1:2, 3:2, 3:4, +4:3p, +4:2, +3:4p, +6:3, 3:2p, 2:4, 1:4, 2:1p, 5:2, 2:8, 4:3sn, 1:4, 5:2, 0:2
Skóre: 83:79

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu