11. 12. 2013 | Ladislav Vácha

Důležité bitvy čekají o víkendu především obě dorostenecké kategorie

Havlíčkobrodská mládež nezůstává za prvoligovým A-mužstvem pozadu a o víkendu bude i ona svádět velmi důležité souboje se svými soupeři. Hodně klíčové zápasy čekají především obě dorostenecké kategorie. Mladší se pokusí prolomit nepříjemnou krizi, když ve čtvrtek od 15:30 vyjede na led Jihlavy a v neděli od 11:00 hostí v dalším derby Vysočiny Žďár nad Sázavou. Starší dorost i nadále bojuje o účast v baráži o extraligu. V pátek zajíždí do Hodonína a v neděli zkusí využít domácího prostředí proti Přerovu (od 14:00). Juniorka ve čtvrtek od 18:00 přivítá Strakonice a v neděli jede do Kolína. Všechny domácí zápasy můžete sledovat na portálu onlajny.com.

Mladší dorost

HC Dukla Jihlava - HC Rebel Havlíčkův Brod

20. kolo, čtvrtek 12.12.2013 od 15:30

HC Rebel Havlíčkův Brod - SKLH Žďár nad Sázavou

21. kolo, neděle 15.12.2013 od 11:00, on-line přenos

Situace u Rebelů
Havlíčkobrodská družina se zmítá v hodně nepříjemné výsledkové krizi, která ji odsoudila k současnému poslednímu místu tabulky. Její bodový půst se natáhl už na osm zápasů, přičemž takřka ve všech případech podlehla svým extraligovým soupeřům jednoznačným rozdílem. Vyrovnanou partii sehrála jen s pražskou Slavií, s níž doma prohrála těsně 2:3. Jediný tým z Kotliny, který bojuje v tuzemské nejvyšší soutěži, tak čeká hodně trnitá cesta za záchranou. Mladí Rebelové naposledy nestačili tempu brněnské Komety, jež si domů odvezla suverénní triumf 7:1. „Musím říci, že takové šance, co jsme si dnes vytvořili, jsme ještě za celou tu dobu, co sem u týmu, neměli. Tento výborný výkon pak ale zcela degradujeme poslední třetinou. Celý výkon tak smažeme,“ zlobil se po minulém utkání asistent trenéra Pavel Zmrhal.

Představení soupeře – HC Dukla Jihlava
Pokud Havlíčkův Brod v něčem za svým krajským rivalem z Jihlavy zaostává, tak jsou to jednoznačně nejstarší mládežnické kategorie. Zatímco dorosty a juniorka Dukly bojují v nejvyšších tuzemských soutěžích a vedou si velmi dobře, Rebelové mají v extralize jediné želízko v ohni, jímž je mladší dorost, který je navíc poslední. Mladí hokejisté z metropole Vysočiny se v současné době vyhřívají na 2. pozici extraligy mladšího dorostu a drží šňůru čtyř vítězných zápasů, při nichž ztratili jediný bod (výhra na ledě Komety Brno 4:3 po samostatných nájezdech). Mladí bojovníci z Kotliny však mají na minulé derby Vysočiny velmi dobré vzpomínky, protože doma Jihlavu překvapivě přetlačili po výsledku 3:2, což byly dosud jejich poslední body.

Představení soupeře – SKLH Žďár nad Sázavou
Plameny jsou v probíhajícím soutěžním ročníku extraligovým nováčkem, ale na jejich dosavadních výkonech to není vůbec znát. Aktuálně se drží v klidném středu tabulky, kde jim patří v desetičlenné skupině Střed 6. místo. V minulých kolech se jim ale nedařilo, když ze čtyř odehraných střetnutí ukořistili jen tři body, když doma překvapivě získali cenný skalp současného lídra z Liberce po výhře 6:4. V předešlém vzájemném střetnutí si na souboru z Kotliny doslova smlsli, když na svém ledě vyhráli s velkým přehledem 7:0.

Tabulka

                              Zápasy        Skóre      Body  
1. Liberec                      19          82:50       39
2. Jihlava                      19          61:39       38
3. Kometa Brno                  19          66:49       36
4. Hradec Králové               19          60:54       32
5. Slavia Praha                 19          56:59       32
6. Žďár nad Sázavou             19          67:55       28
7. Pardubice                    19          60:56       26
8. České Budějovice             19          52:67       22
9. Mladá Boleslav               19          42:67       17
10. Havlíčkův Brod              19          41:91       15 

Starší dorost

SHK Hodonín - HC Rebel Havlíčkův Brod

3. kolo (o postup), pátek 13.12.2013 od 18:30

HC Rebel Havlíčkův Brod - HC ZUBR Přerov

4. kolo (o postup), neděle 15.12.2013 od 14:00, on-line přenos

Situace u Rebelů
Mladí Rebelové obsadili po základní části 2. příčku prvoligové tabulky, jež jim zajistila účast v boji o extraligovou baráž. Do skupiny „O postup“ vstoupili během minulého víkendu domácím dvojutkáním, v němž si počínali velmi dobře. V pátek nestačili ve vyrovnané bitvě na Slezan Opava až po samostatných nájezdech (0:1sn) a v neděli ukořistili důležité tři body v derby Vysočiny s Třebíčí (2:1). „Na začátek bych rád pochválil všechny kluky, kteří hráli, za bojovnost a nasazení. Myslím si, že to byl dobrý zápas typu play-off. Za tento víkend se nám oba zápasy povedly,“ pochvaloval si trenér Václav Adam.

Představení soupeře – SHK Hodonín
Moravané si zajistili místo ve skupině „O postup“ během základní části, v níž skončili na 3. pozici s těsným jednobodovým náskokem na hraniční 5. příčku, jíž nakonec obsadil Warrior Brno. Do nadstavbové fáze nevkročili pravou nohou, když na svém ledě padli s Přerovem 0:2. Vzápětí si však spravili chuť, když po hladkém vítězství 6:1 vyloupili Prostějov. „Musíme uhrát tři body, tohle už je hrozně vyrovnaná soutěž,“ burcuje svůj tým brankář Dominik Nahodil.

Představení soupeře – HC ZUBR Přerov
Zubři postoupili do elitní skupiny díky velkolepé spanilé jízdě, během které za celou základní část jen třikrát prohráli a po zásluze ovládli skupinu Východ. Skvělou formu si přenesli i do bojů o extraligovou baráž, když si přivezli domů všechny body z Hodonína (2:0). Ve Slezsku už se jim ale tak dobře nevedlo a z kluziště silné Opavy si přivezli prohru 2:5, když neudrželi nejtěsnější náskok, který si vybudovali v úvodní dvacetiminutovce.

Tabulka

                              Zápasy        Skóre      Body  
1. Opava                         2           6:2        5
2. Havlíčkův Brod                2           2:2        4
3. Hodonín                       2           6:3        3
4. Třebíč                        2           7:5        3
5. Přerov                        2           4:5        3
6. Prostějov                     2           4:12       0  

Juniorka

HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Strakonice

3. kolo (o udržení), čtvrtek 12.12.2013 od 18:00, on-line přenos

SC Kolín - HC Rebel Havlíčkův Brod

4. kolo (o udržení), sobota 14.12.2013 od 16:00

Situace u Rebelů
Havlíčkobrodská juniorka, nepochybně také díky nepříjemným lapáliím s úzkým hráčským kádrem, i přes velkou snahu nedokázala postoupit do elitní čtyřky skupiny Střed. Musí tak hrát jen ve skupině „O udržení“, kde ale může hrát v klidu. Na poslední dva týmy, Strakonice a Beroun, které si to rozdají o prvoligovou záchranu, má komfortní náskok. Během minulého víkendu v Kotlině předvedla obrat proti Písku (3:2sn) a v neděli neuspěla v prostředí Třebíče (1:4). „Nedalo se na to dívat, ale vyhráli jsme. Písek hrál velice dobře a nic nám nedaroval. Z naší strany se nehrálo pěkně, ale zaplaťpánbůh, že jsme zvládli nájezdy. Máme parádního gólmana, který je vychytal,“ oddechl si trenér Milan Chalupa.

Představení soupeře – HC Strakonice
Jihočeši nabrali v průběhu druhé nejvyšší soutěže velké manko, a jejich pozornost se tak upnula k minisouboji s Berounem, s nímž se utkají o udržení prvoligové příslušnosti. Dosud uhráli jen 6 bodů, když všechny vydolovali právě z bitev s Medvědy. Během minulého víkendu už ale byli na Středočechy krátcí (doma 1:5) a náladu si nevylepšili ani proti Kolínu (doma 1:2). Rebelové nedávno vyhráli ve Strakonicích hladce 6:1.

Představení soupeře – SC Kolín
Středočeši jsou v tabulce skupiny „O udržení“ na druhém místě, ze kterého se dívají na třetí Rebely jen z tříbodového odstupu. Kozlové chytli hned na začátek nadstavbové části hodně silného soupeře, jímž je v poslední době neskutečně rozjetá Třebíč, která si od Labe odvezla všechny body za výhru 6:2. Kolín vzápětí své domácí zaváhání napravil, když vyloupil Strakonice po těsném vítězství 2:1. Havlíčkův Brod v minulém vzájemném měření sil Kozly udolal, když v Kotlině svítil po závěrečné siréně na tabuli stav 3:2.

Tabulka

                              Zápasy        Skóre      Body  
1. Třebíč                       20          94:50       41
2. Kolín                        20          71:56       33
3. Havlíčkův Brod               20          64:70       30
4. Písek                        20          65:84       19
5. Strakonice                   20          37:93        6
6. Beroun                       20          47:159       3  

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu