12. 12. 2013 | Ladislav Vácha, Zdeněk Drla

Mladší dorostenci neprolomili své trápení ani v derby Vysočiny, prohráli v Jihlavě

Mladšímu dorostu se stále nedaří vyklouznout z nepříjemné výsledkové krize, která jej uvrhla až na úplné dno extraligové tabulky. Jediný tým z Kotliny, který bojuje v nejvyšší soutěži, chtěl zlomit dlouhou sérii porážek v Jihlavě, kde až do půlky zápasu držel bezbrankový stav, ale nakonec prohrál 0:4. Vzhledem k tomu, že předposlední Mladá Boleslav doma senzačně přehrála Liberec 4:1, prohloubila se ztráta Rebelů už na 5 bodů.

Na první gól v mládežnickém derby Vysočiny čekaly ochozy Horáckého zimního stadionu do poloviny zápasu, kdy se po souhře s Čermákem a Oščádalem dostal až před brodského Marka Tomáš Mejzlík. Ten naznačil střelu, ale nevypálil, přehodil si puk na bekhend a jednou rukou zasunul puk podél ležícího gólmana - 1:0.

Dukla šla trpělivě za svým cílem, kterým byl vzhledem k jejímu postavení v tabulce zisk tří bodů. Hned o necelé tři minuty později se dělovkou z vrcholu kruhu prezentoval obránce Michal Smutný. Jím vypálený projektil se zastavil až v síti brodské svatyně - 2:0.

Jihlavští mladíci nepolevovali v náporu. Na ledě bylo znát, že proti sobě stojí týmy z opačných pólů tabulky. Ve 36. minutě předvedl parádičku obránce Stanislav Huňáček, který prokličkoval až před bránu a nekompromisně zavěsil pod horní tyčku - 3:0.

Hosté z Havlíčkova Brodu si mnoho šancí nevytvořili, zato domácí byli střelecky při chuti, o čemž svědčí i poměr střel v oficiálních statistikách. Zatímco mladí Rebelové vystřelili na jihlavského Jakuba Škarka šestnáctkrát, svěřenci trenéra Patrika Augusty pálili ve čtyřiceti šesti případech.

Gólový účet čtvrtečního podvečera uzavřel ve 48. minutě jihlavský snajpr Pavel Kousal, pro nějž to byla sedmnáctá trefa v sezoně - 4:0.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benák 0 0 0 -2 2
David Donda 0 0 0 -1 0
Pavel Hendrych 0 0 0 -1 0
Vojtěch Holenda 0 0 0 0 0
Patrik Hrabaň 0 0 0 -2 0
Slavomír Kadleček 0 0 0 0 2
Jiří Kopic 0 0 0 -1 0
Aleš Krtek 0 0 0 -1 0
David Michálek 0 0 0 -2 2
Viktor Michalička 0 0 0 -3 0
Michal Němec 0 0 0 -1 0
Jan Petržílek 0 0 0 0 0
Josef Pilný 0 0 0 -1 0
Matěj Vála 0 0 0 -1 0
Vojtěch Veverka 0 0 0 -1 2
Jiří Vlach 0 0 0 -3 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
David Marek 60 46 4 42 91,30 0 0

Ohlasy k utkání

20. kolo, čtvrtek 12.12.2013 od 15:30
4:0
(0:0, 3:0, 1:0)
Jihlava - Havl. Brod
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 31. Mejzlík (Oščádal, Čermák), 33. Smutný (Pražák), 36. Huňáček (Najman), 48. Kousal (Najman). Rozhodčí: Polák - Mejzlík, Rampír. Vyloučení: 1:4. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 87. Střely na branku: 46:16. Průběh utkání: 4:0.

Sestavy

Jihlava

Škarek - Pražák, Smutný, Váňa, Huňáček, Mareš, Havelka G. - Kousal, Najman, Branský - Oščádal, Mejzlík, Čermák - Chylík, Adam, Prokš - Berka

Havl. Brod

Marek - Benák, Hrabaň, Němec, Kopic, Krtek, Vála - Michálek, Vlach, Michalička - Hendrych, Pilný, Veverka - Donda, Holenda, Petržílek - Kadleček

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu