14. 12. 2013 | Ladislav Vácha, Richard Wagner

Každý bod pro nás bude strašně důležitý, říká trenér Jiří Mička

Havlíčkobrodští Rebelové se dnes představí na ledě tabulkového souseda z Litoměřic, na kterého nemají z dosavadního průběhu soutěže dobré vzpomínky, protože v ani jednom ze dvou vzájemných zápasů nedokázali bodovat. Na severu Čech navíc utrpěli vysokou porážku, když led Kalich Areny opouštěli po výsledku 2:6. „Chceme zvládnout první třetinu a od ní se odrazit do těch dalších,“ nastiňuje plány svého týmu trenér Jiří Mička. Šéf havlíčkobrodské střídačky se také rozpovídal o cílech své družiny před vánoční pauzou, aktuální marodce i nových hráčích.

Dnes hrajete v Litoměřicích. S jakou hrou do tohoto zápasu půjdete? Budete znovu sázet na pevnou obranu a rychlé brejky, které nám v poslední době vycházely?
Jedeme do Litoměřic, kde jsme v první čtvrtině soutěže utrpěli debakl. Rozhodla první třetina, ve které jsme udělali individuální chyby a Litoměřice šly do vedení 3:0. Potom se už zápas víceméně dohrával. Chceme zvládnout první třetinu a od ní se odrazit do těch dalších.

Do přestávky vás čekají čtyři zápasy, když po utkání v Litoměřicích doma vyzvete v pondělí Beroun, ve středu zajíždíte do Jihlavy a v sobotu na svém ledě přivítáte Benátky nad Jizerou. S jakým bodovým ziskem byste byl spokojený?
Do Vánoc nás čekají dva zápasy doma a dva venku. V kabině jsme si řekli, že každý bod, který v prosinci uděláme, má pro nás cenu zlata. Budeme se snažit urvat co nejvíce bodů. Nebudu říkat kolik, ale každý bod v této fázi, kdy nám hra až tolik nejde, pro nás bude strašně důležitý. Čím víc toho teď uhrajeme, tím to pro nás bude na začátku nového roku jednodušší. Máme spočítané, že potřebujeme 78 bodů na play-off, které chceme všichni hrát. Zbývá nám tak ještě 18 bodů.

Absolvovali jste dopoledni trénink. Měli jste na Litoměřice nějakou speciální přípravu?
Litoměřice mají zkušené mužstvo. Navíc spolupracují se Spartou, je to kvalitní tým. To, že jsou do pátého místa, není náhoda. Jejich mužstvo má svou kvalitu a sílu. Musíme si dát pozor na jejich přesilovky, o nichž jsme se snažili hráčům říct, jak je zhruba hrají. Chceme se soustředit na obranu jak vlastní třetiny, tak i středního pásma.

Jak to vypadá se zdravotní stavem hráčů? Třeba David Dvořáček utrpěl nepříjemný střet při minulém utkání s Kadaní.
David Dvořáček bude k dispozici určitě až po Novém roce. Ondra Stehlík má ještě problémy s rukou, takže ten do Vánoc pravděpodobně také nenaskočí.

Budete dnes moct využít nějaké nové hráče, kteří se v kádru v poslední době objevili?
Dnes by měli přijet z Hradce Králové Jank s Kacetlem, z Pardubic by měl dojet Číp a vrátit se Karol Korím.

Jak jste spokojený s prací mladých hráčů, kteří do vašeho kádru přišli v poslední době? Ať už se jedná o Patrika Petrušku, právě kluky z Hradce Králové nebo i Kubu Kadlece?
Kuba Kadlec tady zatím odehrál dva zápasy, takže se musí trošku otrkat a zvyknout si na to, co hrajeme, protože hrajeme trošku jinak než Jihlava. Těmto hráčům trvá tak tři týdny, než se trochu aklimatizují a pochopí, co chceme hrát. Zatím bych je nehodnotil.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu