15. 12. 2013 | Richard Wagner

Starší dorostenci poprvé v nadstavbě padli v základní hrací době, nestačili na Přerov

Havlíčkův Brod - Rebelové chtěli po úspěšném tažení na led Hodonína urvat tři body také v domácím prostředí, kde hostili celek Zubrů, s nímž vloni neúspěšně bojovali o extraligu v baráži. Malou reprízu loňského zápasu tak znovu zvládl celek z Moravy, který o svém úspěchu rozhodl především v přesilových hrách, když využil hned čtyři ze sedmi.

Přerovské přesilovky znamenaly vedení

Zubři začali utkání lépe a hned ve třetí minutě se ujali vedení. Jan Jelínek putoval na trestnou lavici a Petr Smolka na modré čáře napřáhl ke střele. Jeho pokus skončil jen na tyči Nahodilovy branky, ale za záda havlíčkobrodského muže s maskou bleskově doklepl kotouč Pavel Tomaník. Domácí zabrali a Jan Krajcigr od modré provětral jen lapačku Martina Kašpárka. Následně došlo k faulu a hosté šli do čtyř. Hra v oslabení ale nakonec trvala jen něco přes minutu. Důvodem nebyla branka Rebelů, ale vyloučení Jakuba Abbrenta. Hned po návratu přerovského hráče na led se po sražené střele Dominika Daniše ocitl mezi kruhy zcela volný Miroslav Kubíček, který zvedl hrací gumu nad lapačku klouzajícího Dominika Nahodila. Rebelové byli aktivní, ale průnik Martina Poláka byl na modré čáře zastaven čistým zákrokem. Parta z Kotliny byla aktivnější, ale přes výborně bránící Zubry se do šancí moc nedostávala. Výjimkou bylo akorát zakončení Michala Semráda z mezikruží, které maskovaný muž hostů vyrazil před sebe, kde pak zlikvidoval ještě několik dorážek. V posledních minutách zase přidali na aktivitě Moravané, ale také domácí obrana ukazovala své kvality.

Rebelové dvakrát dotáhli skóre

Celek Havlíčkova Brodu dostal hned na začátku třetiny výhodu ve dvou přesilových hrách. Tu první neproměnil, ale v té druhé se již více jak stovka fanoušků v Kotlině radovala. Martin Polák poslal hrací gumu na modrou čáru, kde se do ní opřel Jan Krajcigr a s přispěním teče jednoho z obránců zapadl puk až za bezmocného Kašpárka, jemuž bylo navíc stíněno. Následně se hostující muž s maskou vytáhl s bravurním zákrokem, když svou lapačkou vymazal nádhernou ránu Rostislava Klofáče. Domácí pak přežili i díky kapce štěstí oslabení a sami pak udeřili. Michal Semrád ujel do šance po vysunutí Markem Bancířem a před brankou našel na druhé straně volného Davida Buška, jenž v tísni dostal puk za čáru. Agilní Semrád pak nedosáhl na prudký pas Tomáše Cejpka a přišla další šance pro hosty v přesilové hře. Tentokrát ale žlutomodří navázali na tradici z první třetiny a početní výhodu využili. Petr Smolka se mezi kruhy opřel do kotouče a ranou pod břevno nedal Nahodilovi šanci. Rebelové se ale nevzdali a přidali na důrazu. V poslední minutě pak vypálil David Bušek, jeho ránu vykopl Martin Kašpárek na pravý kruh, odkud dorazil parádní ranou pod horní tyčku Rostislav Klofáč. Na druhé straně ale mohlo udeřit znovu. Před Nahodilem se ocitl zcela volný Daniel Pecha, který dorážel do prázdné brány, ale domácí muž s maskou se perfektně převalil a puk holí vyrazil nad branku.

Zubři nedali domácím šanci na zvrat a zapsali si na konto tři body

Hned zkraje třetiny se dostal do obrovské šance Lukáš Křížek, ale proti byl připravený strážce přerovské svatyně, který parádně vykopl jeho střelu betony a následně skvěle zasáhl i proti dorážce Martina Poláka. Z otočky pak na druhé straně zakončoval Tomáš Jančařík, ale trefil jen betony připraveného Dominika Nahodila. Rebelové pak propadli ve svém obranném pásmu a nechali puk před volným Pavlem Tomaníkem, který svou ranou nedal havlíčkobrodskému strážci svatyně jedinou šanci na zásah. Prostředek této části byl kouskován vyloučeními, ale ani při hře čtyři na čtyři se nikdo z hráčů neprosadil. Výjimkou byl nájezd Michala Kořenáře, jejž vychytal Kašpárek. Nakonec ale ve zkrácené početní výhodě Zubři opět udeřili. Ivo Blahunek s Tomášem Novákem natáhli na svou stranu hráče a dorážející Miroslav Kubíček z mezikruží trefil přesně prostor, kam Nahodil nemohl dosáhnout. Střelec první branky utkání pak ve spolupráci s Jakubem Müllerem dokonali obrat zápasu. Druhý jmenovaný se protáhl až před branku a v pádu zakončil. Rebelové se pak ocitli pod tlakem a Dominik Nahodil musel vytáhnout několik dobrých zákroků. Nakonec dokázal pochytat všechny zubří pokusy a nepřipustil víc branek ve své kleci.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Abbrent 0 0 0 0 2
Marek Bancíř 0 1 1 0 0
David Bušek 1 1 2 0 2
Tomáš Cejpek 0 0 0 0 0
Jan Jelínek 0 0 0 0 2
Rostislav Klofáč 1 0 1 0 0
Michal Kořenář 0 0 0 0 0
Jan Krajcigr 1 0 1 0 2
Jakub Kraučuk 0 0 0 0 0
Lukáš Křížek 0 0 0 0 0
Jakub Lacina 0 0 0 0 0
Dušan Mendl 0 0 0 0 2
Martin Polák 0 1 1 0 2
Michal Přibyl 0 0 0 0 0
Michal Semrád 0 1 1 0 2
Dominik Suchý 0 0 0 0 0
Jan Vacek 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Dominik Nahodil 60 6 6 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

N4. kolo, neděle 15.12.2013 od 14:00
3:6
(0:2, 3:1, 0:3)
Havl. Brod - Přerov
C. E. B. liga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 24. Krajcigr (Polák), 29. Bušek (Semrád, Bancíř), 40. Klofáč (Bušek) – 3. Tomaník (Svoboda, Novák), 10. Kubíček (Daniš), 33. Smolka (Müller), 46. Tomaník (Pecha), 52. Kubíček (Novák, Blahunek), 53. Müller (Tomaník). Rozhodčí: Svatopluk Kopeček – Jan Jeletz, Gabriela Šťastná. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:4. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:6.

Sestavy

Havl. Brod

Nahodil (Kekula) – Klofáč, Mendl (C), Suchý, Krajcigr, Bancíř, Vacek, Lacina – Křížek, Semrád, Kraučuk, Polák, Abbrent, Kořenář, Cejpek, Jelínek, Bušek, Přibyl.

Přerov

Kašpárek (Schneider) – Novák (C), Smolka, Metelka, Daniš, Podepřel, Žůrek – Tomaník, Müller, Pecha, Blahunek, Kubíček, Heralt, Pochyla, Jančařík, Solař, Vlach.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu