15. 12. 2013 | Richard Wagner, Ladislav Vácha

Miroslav Hanák: Málo jsme stříleli a napadalo nám to tam

Mladší dorostenci se i nadále mezi extraligovou konkurencí trápí. Stále se jim nedaří prolomit nepříjemnou sérii porážek a přiblížit se ze dna tabulky týmům před sebou. Naposledy nezvládli derby Vysočiny proti Žďáru nad Sázavou, jemuž v Kotlině podlehli 2:4. Jedním z hráčů, kteří patřili z tábora Rebelů k nejlepším, byl brankář Miroslav Hanák. „Některé góly byly moje,“ sypal si však sebekriticky popel na hlavu pár minut po závěrečné siréně.

Dnes jsi chytal jako jednička své první derby. Jak bys jej zhodnotil?
Oproti předešlým zápasům to bylo lepší, kluci se snažili. Bohužel, málo jsme stříleli a napadalo nám to tam. Některé góly byly moje.

Měl jsi dnes motivaci navíc, protože jsi ve Žďáru nad Sázavou působil.
Bydlím v okresu Chrudim a ve Žďáru jsem chytal od 3. třídy. Byla to motivace. Byl jsem nervózní, kdo by nebyl, ale jsem rád, že jsem to alespoň trošku zvládl.

Žďár hodně střílel a tlačil se do brankoviště. V čem byl pro tebe nejvíce nebezpečný?
Několikrát byly před brankou skrumáže, ale hlavně bylo hodně dorážek.

V samostatném úniku na tebe jel sám útočník Havránek, kterému jsi nájezd chytil, ale potom už proměnil trestné střílení. Čekal jsi po tom prvním nájezdu, co bude dělat?
Celkem jsem věděl, co na mě dělal ve Žďáru, ale udělal to dobře. Počkal si, až půjdu do slidu, a dal to vedle hokejky po zemi. To je těžké chytnout.

V Havlíčkově Brodě jsi nový. Jak se ti tady zatím líbí?
Je tady dobrá parta i zázemí. Jsem tady spokojený, je to paráda.

V čem byl dnes mezi vámi a soupeřem největší rozdíl?
Jak jsem říkal, měli jsme málo střel. Těžko jsme se prosazovali přes střední pásmo.

Teď vás čeká vánoční přestávka. Na čem budete asi nejvíce pracovat?
Hlavně na rozehrávce a střelbě. Po Vánocích budeme mít dvoufázové tréninky, takže na to bude času dost.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu