21. 12. 2013 | Richard Wagner, Ladislav Vácha

Hokej hrajeme hlavně pro fanoušky, říká Michal Bárta

Benátky nad Jizerou potvrdily svou dobrou formu z posledních zápasů i na ledě havlíčkobrodské Kotliny, kde po trefě Víta Jonáka z poslední minuty druhé třetiny překvapivě vedly 1:0. Hubený náskok nakonec ve třetí dvacetiminutovce neudržely a padly až po samostatných nájezdech, v nichž stáhly ztrátu 0:2, ale napínavé utkání rozhodl havlíčkobrodský mladík David Stach. Jedním z úspěšných exekutorů z tábora od řeky Jizery byl i šestadvacetiletý útočník Michal Bárta, který v penaltové přetahované snížil na 1:2. „Viděl jsem, že gólman má celou dobu lapačku nahoře, tak jsem mu to pod ni vyšil,“ popsal s úsměvem svůj velký moment. (Foto velké: hcbilitygri.cz, foto malé: hokejbenatky.cz)

Jak byste zhodnotil dnešní utkání, v němž jste uhráli bod?
Přijeli jsme sem nějaké body urvat. Škoda, že nakonec nemáme všechny tři, když jsme vedli a inkasovali jsme až ke konci. Nájezdy už jsou loterie. Bod je dobrý, ale dva nebo tři by byly hezčí. Nedá se ale nic dělat, jsme rádi i za jeden.

V minulém utkání jste zde vedli už 4:1, ale nakonec jste prohráli 4:5. Vzpomněli jste si na to před dnešním zápasem a vycházeli jste nějakým způsobem z této zkušenosti?
Ani ne. Vzali jsme si to jako příklad k tomu, že kdybychom zde dnes vedli takovým rozdílem, tak víme, že Brod je takové mužstvo, které je schopné to dotáhnout. Toho jsme se chtěli vyvarovat, což se nám povedlo. Je to škoda, celou dobu jsme vedli 1:0 a hráli jsme to, co jsme chtěli. To, že vyrovnali a vyhráli na nájezdy, se stává.

Zmínil jste samostatné nájezdy, v nichž jste jeden jel. Věděl jste přesně, co budete dělat, než jste se rozjel, nebo jste si počkal na to, až se pohne gólman?
Byl jsem od začátku rozhodnutý, že to takhle udělám. Viděl jsem, že gólman má celou dobu lapačku nahoře, tak jsem mu to pod ni vyšil.

Do Havlíčkova Brodu vás přijeli podpořit vaši fanoušci. Asi to pro vás bylo příjemné.
Je to super. Náš kotel jezdí na venkovní utkání s námi často a jsme za to rádi. Hokej hrajeme hlavně pro fanoušky.

Zápas byl docela vyhrocený. Za stavu 1:1 už se v závěru nehrálo ani tak kombinačně, bylo tam dost ostrých soubojů. Jak jste to na ledě vnímal?
Chvílemi jsme si s klukama říkali, že z toho rozhodčí dělají zbytečnou rošádu. Je pravda, že nakonec to bylo hodně emotivní. My jsme hlavně nechtěli udělat chybu, abychom nedostali gól na 1:2. To se nám podařilo. Je škoda, že jsme utkání v závěru, kdy jsme měli nějaké šance, nerozhodli v základní hrací době.

Máte teď dlouhou vánoční pauzu, co budete během ní nejvíce pilovat?
Potrénujeme hlavně fyzičku a sílu. V poslední době se nám nedařilo v přesilových hrách, tak na tomhle určitě zapracujeme. Doufám, že druhá část soutěže bude lepší než ta první.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu