29. 1. 2014 | Richard Wagner

Nic nevzdáváme, bojujeme dál, burcuje kapitán staršího dorostu Dušan Mendl

Starší dorostenci narazili v pátek na ostrou břitvu, kterou si udělali pořádnou trhlinu v postupových ambicích. Nedělní střetnutí pak mělo být hojivou náplastí, ale místo toho se proměnilo v pořádnou kyselinu, která ránu ještě více prohloubila. Rebelové za oba zápasy vstřelili pouze dva góly a inkasovali jich hned devět. Do kasy Opavy se trefil Patrik Málek, který podstatnou část sezony vynechal kvůli zranění a v krajském derby s Třebíčí se zase trefil kapitán Dušan Mendl (na obrázku).

V pátek zavítala do Kotliny Opava, která si šla za triumfem již od úvodních minut. „Nastoupili jsme hodně laxně a příště už si nesmíme dovolit prohrávat takto první třetinu, musíme ji vyhrát,“ lamentoval nad nepovedenou úvodní dvacetiminutovkou Patrik Málek. V nedělním derby s Třebíčí si parta okolo Václava Adama vzala z předchozího střetnutí ponaučení a v zahajovací periodě dokonce vedli, kámen úrazu se však ukázal později. „ Zápas se nám nedařil od druhé třetiny, kde jsme dostali tři branky a už se nám to nepodařilo dotáhnout,“ smutnil kapitán Dušan Mendl. Právě prostřední část byla plná trestů pro Rebely. „ Určitě jim pomohly naše oslabení, protože v nich dvakrát skórovali a to rozhodlo,“ měl jasno o příčině porážky řízný obránce Mendl.

Proti Slezanu nastupovali havlíčkobrodští starší dorostenci po delší pauze, kdy kvůli Zimním olympijským hrám dětí a mládeže celý týden téměř neviděli led. „Tím to asi také určitě bude. Měli jsme jeden trénink ve Světlé a led tam byl takový nic moc, takže jsme tam toho ani moc nenatrénovali,“ objasnil tréninkové patálie Málek. Ten byl také jediným Rebelem, který pokořil opavského brankáře Jana Drndu. „ Byl jsem rád, že to tam spadlo. Gólman si to tam trochu nešťastně srazil, ale byl to gól. Jsem za něj moc rád, protože to byl můj první po návratu na led,“ popsal svůj moment slávy.

Proti Třebíči byl zase jediným úspěšným střelcem Dušan Mendl. „Gól jsem dal po dlouhé době, takže jsem rád, že jsem jej dal. Zápas to byl ale jinak špatný,“ popsal své pocity brankového štěstí smíchané se smutkem z porážky kapitán staršího dorostu. Zápas s Horáckou Slavií byl ale oproti střetnutí se slezským týmem celkem klidný. Páteční utkání ale nabídlo na svém konci několik ostřejších potyček. „Vznikalo to spíše na jejich straně. Oni se chtěli rvát a už u nich v Opavě chtěli vyprovokovat něco vážnějšího,“ okomentoval vzájemné šarvátky Patrik Málek.

Hokejisté tak ani v jednom střetnutí své kouče nepotěšili. Ti po nich chtěli jediné: „Hlavně, abychom to ubojovali a vyhráli,“prozradil Málek, co jim trenéři říkali v kabině. To se ale splnit nepodařilo a výsledkem jsou porážky ve dvou klíčových zápasech se soupeři z vrchu tabulky. „Musíme zlepšit koncovku a taky zapracovat na obraně. Nic ale nevzdáváme a budeme dál bojovat o účast v baráži,“ radí a zároveň jako správný kapitán burcuje Dušan Mendl.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu