30. 1. 2014 | Eva Streichsbierová

Můj gól těsně před sirénou? Bylo to hlavně o štěstí, přesvědčoval Endál

HAVLÍČKŮV BROD – Byl to jeho první zápas v dresu Rebelů po více než dvouměsíční pauze. Svému mateřskému klubu přijel útočník Lukáš Endál pomoct z extraligových Pardubic a utkání s Litoměřicemi se mu náramně povedlo. Sedmadvacetiletý hokejista se pod výhru brodského týmu 3:1 podepsal dvěma góly.

„Lepší to asi být nemohlo,“ usmíval se po úspěšném duelu zkušený forvard. „Musím přiznat, že jsem měl trochu strach, přeci jenom je tady zase spousta nových hráčů, které jsem neznal. Ale naštěstí nám to vyšlo. Myslím, že jsme zápas docela zvládli,“ oddechl si Endál.

V tu chvíli se ke skupině novinářů, která jednoho z hrdinů utkání „vyslýchala“, přiblížil trenér gólmanů Stanislav Neruda a vložil se do hovoru: „Řekněte mu, že mohl dát ještě třetí gól, hned by pěkně platil tisícovku,“ pustil se naoko káravě do autora dvou úspěšných tref.

Poprvé mířil Endál přesně ve 12. minutě a podruhé pouhé čtyři setiny vteřiny před druhou sirénou. „Nikdy předtím jsem v takovémhle čase gól nedal,“ hásil. „O nějakou taktiku nebo záměr ale nešlo, bylo to hlavně o štěstí. Prostě jsem viděl, že oni už žádný brejk nestihnou, tak jsem si tam počkal, jestli Vagy (Martin Vágner – pozn. red.) ke mně ten puk dostane. A povedlo se,“ dodal.

Nakonec mohl slavit i potřetí, ovšem svoji velkou šanci v poslední třetině v gólovou radost přetavit nedokázal. „Rozhodně to nebylo tak, že bych ho dát nechtěl, ale dostal jsem hokejkou přes ruce a trochu mě to rozhodilo. Škoda, mohl jsem tady klukům něco zaplatit a zase jet zpátky do Pardubic,“ usmíval se.

Kdy se k brodskému týmu znovu připojí, prý zatím netuší. „Opravdu nevím,“ krčil rameny. „Každopádně i v Pardubicích jsem sledoval, jak se klukům daří a taky jsem se sem jezdil občas dívat. Letošní výsledky jsou překvapením, ale zároveň naprosto zasloužené. Celý tým bojuje. Myslím, že pro Brod je teď pohled na tabulku na čtvrté místo fantastický,“ měl jasno Endál.

Kacetl: Napadlo mě, že jsem snad až někde na střeše

Další hrdina středečního zápasu stál v brance. Ondřej Kacetl znovu předvedl parádní výkon a od čistého konta ho dělilo pouhých dvanáct minut. „Nevadí mi, že nemám nulu, já jsem hlavně spokojený, že jsme Litoměřice konečně porazili,“ připomněl předchozí nelichotivou vzájemnou bilanci Rebelů s tímto soupeřem.

Bezprostředně po obdržené brance měl ovšem jeho výraz ke spokojenosti daleko. „No jo, protože ten gól mi dal David Švagrovský,“ spustil Kacetl. „Trénuje s námi v Hradci, takže o mně ví všechno. Vždycky se štengrujeme, když proti sobě máme hrát. Já mu říkám, že na mě prostě nesmí střílet, ale neřídil se tím. Naštěstí jsme vyhráli, takže mi to opravdu až tak nevadí,“ přesvědčoval s úsměvem.

Nicméně v zápase mu ještě v jedné situace nebylo ani trochu do zpěvu. V samotném závěru vyrazil za pukem a litoměřický Čermák ho kousek od branky sestřelil, až mu spadla helma z hlavy. „Byla to pořádná rána. Pozdě jsem vyjel, takže to byla moje vina, ale on taky mohl uhnout. Trefil mě přímo do hlavy,“ popsal nepříjemnou situaci.

První pohled vypadal dost hororově, o to větší úleva přišla, když se Kacetl po chvilce zvedl a zamířil zpátky do branky. „Naštěstí to je v pohodě, ale zatočil jsem se pořádně. V první chvíli mě napadlo, že jsem možná až někde na střeše,“ smál se třiadvacetiletý gólman, který jezdí Rebelům vypomáhat z extraligového Hradce Králové.

Foto z vítězného zápasu s Litoměřicemi ZDE.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu