7. 2. 2014 | Richard Wagner, Ladislav Vácha

Starší dorostenci svedli s Běloruskem atraktivní a vyrovnanou bitvu, nakonec těsně prohráli

Zvláštního hosta přivítal starší dorost v pátek večer, do Kotliny dorazil soupeř až z dalekého Běloruska. Mladí Rebelové svedli s jeho reprezentací do sedmnácti let napínavou bitvu, při níž se fanoušci museli bavit. K vidění byla poutavá podívaná se vším, co k hokeji patří. Partě pod taktovkou trenérského dua Adam - Benc vypomohlo i trio hráčů z juniorky, obránce Tomáš Ludvík a útočníci David Krajhanzl s Ondřejem Hlídkem. V zápasu plném zvratů byli nakonec úspěšnější mladíci z východní Evropy, kteří vyhráli těsně 5:4. (Foto: Milan Sochor)

Starší dorost HC Rebel - Bělorusko U17 4:5 (1:2, 3:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 1. Abbrent (Kraučuk), 22. Přibyl (Polák, Bancíř), 35. Kraučuk (Jelínek, Abbrent), 35. Málek (Polák, Přibyl) – 5. Šikuc (Savinav), 6. Zajčik (Chomko, Žukouski), 30. Žukouski (Chomko, Zajčik), 42. Zajčik (Žukouski), 46. Žukouski. Rozhodčí: Tomáš Kukeně – Jan Kubát, Vít Stehlík. Vyloučení: 9:7. Využití: 3:4. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3, 4:5.

Starší dorost HC Rebel: Adam (30. – 33. a od 35. Kekula) – Vacek, Mendl (C), Ludvík, Kopic, Bancíř, Bušek – Kraučuk, Jelínek, Abbrent, Cejpek, Polák, Málek, Přibyl, Hlídek, Krajhanzl.

Bělorusko U17: Merzlou (od 30. Šuchto) – Kuncevič, Holubau, Dubouski, Klepča, Barišau, Šikuc, Pašik, Hrišin, Kolos – Varašilau, Salnik, Savinau, Kovalskij, Chomko, Savin, Poznjak, Žukouski, Zajčik, Kucir, Faravontau (C).

Bleskový nástup domácích utlumily přesilovky

Rebelové měli do zápasu parádní nástup a po půlminutě hry se dostali do vedení. Jakub Kraučuk přejel přes modrou čáru a vypálil, Aliaksei Merzlou vyrazil puk nešťastně před sebe, kde jej doklepl za čáru Jakub Abbrent. Bělorusko se pak dostalo do šance, ale Jaraslau Salnik na Adamův beton nevyzrál. Bělorusové ale dostali následně výhodu přesilovky, kterou zužitkoval Artur Savinau, který z brankoviště přehodil beton domácího gólmana. Hostující mančaft pak využil další početní výhodu, když Denis Zajčik dostal kotouč na brankoviště a tvrdou ranou do protipohybu brankáře se nemýlil. Havlíčkobrodští pak nezužitkovali dvojnásobnou početní výhodu, i když šance se našly. Maskovaný muž Běloruska se ale pokořit nenechal. Hra pak pokračovala ve vyrovnaném tempu, ale reprezentační výběr Bělorusů ukazoval svou dominanci. Maskovaný muž borců z Kotliny ale bravurně držel svůj celek nad vodou. Dobrý zákrok musel ukázat na druhé straně Aliaksei Merzlou, jenž vychytal ránu Jana Vacka od modré čáry a následně zneškodnil průnik Davida Krajhanzla.

Dvojnásobná přesilovka přinesla domácím barvám vedení

Domácí celek začal znovu lépe a využil přesilovku. Martin Polák dostal puk na pravý kruh, kde jej k zadní tyči umístil Michal Přibyl. S hosty pak mohlo být ještě hůře. Tomáš Ludvík nejprve parádně zasáhl na modré čáře a do šance se pak dostal Jakub Abbrent, jenž byl ale vytlačen z ideální střelecké pozice. Mládežnická reprezentace Běloruska se pak ale dokázala prosadit v přesilové hře a vrátila tak vedení na své hole. Illia Žukouski se dostal na brankovišti ke kotouči, který prostrčil pod ležícím Adamem do sítě. Následně došlo ke změně brankářů na obou stranách. Do klece Rebelů se postavil Vít Kekula, na druhou stranu zas Jegor Šuchto.

Domácí náhradník se ale mezi tyčemi moc neohřál a po třech minutách pobytu na ledě se stěhoval zpět na střídačku, jelikož si musel upravit výstroj. Rebelové ale dostali výhodu dvojnásobné početní výhody, kterou beze zbytku využili. Nejprve přivítal běloruského náhradníka mezi tyčemi utěšenou ranou Jakub Kraučuk a hned po buly strhl vedení na stranu Havlíčkova Brodu Patrik Málek. Po této trefě se Kekula znovu vrátil do klece a hned musel čelit šanci, svým betonem však zasáhl včas. Na brankovišti pak dostal puk v přesilovce Artsem Chomko, na skvělého brankáře domácích si ale nepřišel. Ten se přesunul včas a podržel kotouč mezi betony.

Bělorusko předvedlo velký obrat

Zcela odlišně od předchozích period začala třetí třetina. Gólově se prosadili Bělorusové. Denis Zajčik zakončil pohlednou akci svého celku tak, jak se sluší a patří. Vít Kekula neměl nárok. Neuplynulo ani pět minut a hosté se radovali znovu. Illia Žukouski se na levém kruhu opřel do touše a ta zapadla až za domácího muže s maskou. Oba celky pak hrály vyrovnaný hokej, ale Bělorusové se drželi častěji před domácí kasou. Vít Kekula ale odolal všem pokusům soupeře. To samé platilo i o Jegoru Šuchtovovi na druhé straně, jenž se musel mít na pozoru hlavně v přesilovkách soupeře. Díky tomu tak skončilo utkání těsnou výhrou reprezentačního výběru Běloruska, který se musel v Kotlině o pomyslné body do slova a do písmene porvat.

Ohlasy trenéra

Václav Adam (starší dorost HC Rebel): Z naší strany to určitě bylo povedené a bojovné utkání. Při hře 5 na 5 padly jen dva góly, to znamená, že náš první a jejich poslední gól, jinak všechny v přesilovkách. Pro nás to byla hrozně velká zkušenost, s běloruským týmem se nepotkáte každý den. Jedině takový zápas může kluky posunout výš. Sice jsme prohráli, ale po trenérské stránce to byl pro nás přínos. Tým si zaslouží pochvalu za bojovnost a přístup k utkání.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu