12. 2. 2014 | Ladislav Vácha

Do boje jdou všechny mládežnické kategorie, důležitý víkend čeká mladší dorost

Mladí Rebelové po krátké přestávce pokračují ve svých soutěžích. Největší motivaci mají mladší dorostenci, kteří stále urputně bojují o udržení extraligové příslušnosti. Ve čtvrtek se představí na ledě brněnské Komety a v neděli přivítají pod hlavičkou derby Vysočiny od 10:00 Jihlavu. Starší dorost ve skupině o postup do baráže o extraligu zajíždí v pátek do Prostějova a v neděli se vypraví do Opavy. Juniorka se ve čtvrtek od 18:30 střetne v Kotlině s Pískem a na stejném místě v neděli zkříží od 16:45 hole s Třebíčí. Všechny domácí zápasy můžete sledovat prostřednictvím on-line přenosů.

Mladší dorost

HC Kometa Brno - HC Rebel Havlíčkův Brod

28. kolo, čtvrtek 13.2.2014 od 18:00

HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Dukla Jihlava

29. kolo, neděle 16.2.2014 od 10:00, on-line přenos

Situace u Rebelů
Svěřenci pod vedením trenérského tandemu Milan Kraučuk - Aleš Kraučuk protrhli svůj dlouhý bodový půst, při němž museli skousnout hned dvanáct porážek v řadě, a od té doby se jim daří skvěle. Sice vybouchli na ledě pražské Slavie, odkud si přivezli výprask 0:7, ale z předešlých čtyř kol hned třikrát slavili. V Kotlině přetlačili silný Liberec (3:2sn), v klíčovém záchranářském souboji doma udolali Mladou Boleslav (4:2) a cenný dvoubodový import si přivezli z Českých Budějovic. Jejich ztráta na předposlední Boleslav, a zároveň i záchranu v extralize, už činí jediný bodík. „Jsme velice šťastní, jdeme dál a samozřejmě nám roste sebevědomí, kluci chtějí pracovat a i když tam jsou nějaké chyby, tak obětavostí a nasazením se to vyrovnává,“ mnul si spokojeně ruce po posledním vítězství trenér Milan Kraučuk.

Představení soupeře - HC Kometa Brno
Mladíci z moravské metropole dlouhodobě patří k těm nejlepším, které je v České republice možno vidět. I když držitel mistrovského titulu z minulé sezony na začátku sezony za svými konkurenty z čela tabulky trochu zaostával, nyní už se sluní na prvním místě. V předchozích čtyřech kolech si vedl střídavě, získal přesně polovinu možných bodů. V předposledním utkání padl ve Žďáru nad Sázavou (1:2) a před svým publikem zdolal Jihlavu (4:3).

Představení soupeře - HC Dukla Jihlava
Dukla se řadí mezi nejpříjemnější překvapení probíhajícího soutěžního ročníku, v tabulce zcela zaslouženě drží 2. příčku. Fantasticky jí vyšel hlavně úvod soutěže, kdy z deseti zápasů prohrála jen dvakrát. V poslední době se jí však nevedlo podle představ, po třech triumfech vyšla doma naprázdno s Českými Budějovicemi (3:5) a chuť si nespravila ani v království Komety (3:4). Na Rebely a Kotlinu nemá vůbec dobré vzpomínky, naposledy se odtud vracela s nepořízenou po prohře 2:4.

Tabulka

                              Zápasy        Skóre      Body  
1. Kometa Brno                  27          94:69       53
2. Jihlava                      27          90:59       50
3. Liberec                      27         104:73       49
4. Hradec Králové               27          87:73       46
5. Žďár nad Sázavou             27          93:74       44
6. Pardubice                    27          84:79       41
7. Slavia Praha                 27          79:88       41
8. České Budějovice             27          74:93       33
9. Mladá Boleslav               27          57:91       23
10. Havlíčkův Brod              27          56:119      22 

Ve fantastické formě chytá brankář David Marek, v Budějovicích si připsal 57 zásahů.

Starší dorost

LHK Jestřábi Prostějov - HC Rebel Havlíčkův Brod

15. kolo (o postup), pátek 14.2.2014 od 18:00

HC Slezan Opava - HC Rebel Havlíčkův Brod

16. kolo (o postup), neděle 16.2.2014 od 14:00

Situace u Rebelů
Havlíčkův Brod si počíná od úvodního duelu sezony velmi dobře a dlouho to vypadalo, že by se po pádu z tuzemské nejvyšší soutěže mohl okamžitě vrátit zpět mezi elitu. V bojích o baráž ale několikrát zaváhal a jeho šance už je minimální. Přesto si trenéři pochvalují úroveň zápasů, které jejich svěřence hodně obohacují. V minulém kole starší dorostenci uťali sérii čtyř porážek bez bodového zisku a doma rozstříleli Přerov jednoznačně 7:2. V tabulce jim patří 3. místo, na postupovou první pozici ztrácejí propastných 12 bodů.

Představení soupeře – LHK Jestřábi Prostějov
Jestřábi za svými soupeři v bitvě o extraligovou baráž od začátku výrazně zaostávají, v současné době ztrácejí na předposlední Hodonín sedm bodů. V předcházejících vystoupeních si vedli střídavě, když překvapivě vyloupili nedaleký Přerov 5:2, jenže tříbodový import nepotvrdili a museli se sklonit před Opavou (venku 1:4). Havlíčkovu Brodu mají co oplácet, z Kotliny naposledy odjížděli s neúspěchem po výsledku 1:5.

Představení soupeře – HC Slezan Opava
Mladí hokejisté ze Slezska si jdou sebevědomě za svým cílem, který představuje postup do baráže o nejvyšší tuzemskou soutěž. Aktuálně v tabulce okupují 2. místo, z nějž se koukají na třetí Rebely z luxusního sedmibodového náskoku a na lídra z Třebíče, s nímž si to rozdají o první místo, ztrácejí 5 bodů. Proti mladíkům z Kotliny to umí, zatím vyhráli všechny tři vzájemné souboje, naposledy se radovali v Kotlině 5:1.

Tabulka

                              Zápasy        Skóre      Body  
1. Třebíč                       14          55:31       32
2. Opava                        14          60:40       27
3. Havlíčkův Brod               14          34:35       20
4. Přerov                       14          43:55       20
5. Hodonín                      14          39:44       17
6. Prostějov                    14          31:57       10  

Atraktivní soupeř přijel do Kotliny k přátelskému duelu - reprezentace Běloruska do 17 let.

Juniorka

HC Rebel Havlíčkův Brod - IHC Písek

11. kolo (o udržení), čtvrtek 13.2.2014 od 18:30, on-line přenos

HC Rebel Havlíčkův Brod - SK Horácká Slavia Třebíč

12. kolo (o udržení), neděle 16.2.2014 od 16:45, on-line přenos

Situace u Rebelů
Nejstarší mládežnická kategorie Rebelů už může hrát v naprosté pohodě, protože postup měla už několik měsíců zpět jistý. Definitivní pojistkou se stal krok Strakonic, které se rozhodly odhlásit ze soutěže, a jsou tak jistým sestupujícím. Havlíčkův Brod drží 3. pozici, z níž na druhý Kolín ztrácí 7 bodů a na čtvrtý Písek má k dobru jen tři body. Absolvoval hodně divoká minulá utkání, když doma utrpěl ostudnou desítku od Kozlů a vzápětí si notně vylepšil náladu triumfem 12:2 v Berouně. Jeho úzký kádr přivítal hodně důležitou posilu, z Hradce Králové se vrátil šikovný útočník Lukáš Žemlička.

Představení soupeře – IHC Písek
Také Jihočeši už hrají naprosto uvolněně, ale určitě by se moc rádi posunuli na 3. místo. Hokejisté od řeky Otavy si v předešlých dvou kolech počínali jako na houpačce. Nejdříve v Kolíně prohráli jen těsně 2:3 a poté na vlastním kluzišti vyzráli na silnou a aktuálně první Třebíč, jíž porazili 4:2. S Havlíčkovým Brodem mají nevyřízené účty, dvakrát mu podlehli (venku 3:4 a doma 1:3) a jen jednou si užili vítěznou euforii (v minulém střetnutí doma 4:1).

Představení soupeře – SK Horácká Slavia Třebíč
Do nadstavbové části vstoupily Bílé hvězdy doslova katastrofálně, když nezvládly všech pět úvodních kol. Potom se ale vybičovaly k neskutečné formě a porážky jim jsou takřka úplně zapovězené. Není proto divu, že se vyhřívají na čele tabulky skupiny o udržení. V poslední době byl nad jejich síly jen Písek, jenž uhájil své teritorium po výhře 4:2. Horáci naopak nadělili spoustu branek Berounu, kde zvítězili rozdílem několika tříd 14:1. Rebely nedávno doma přetlačili těsně 6:5.

Tabulka

                              Zápasy        Skóre      Body  
1. Třebíč                       28         160:79       59
2. Kolín                        27         112:82       45
3. Havlíčkův Brod               26         103:96       38
4. Písek                        27          90:104      35
5. Beroun                       28          35:86        0
6. Strakonice*                  18          64:251       6  

"*" - Strakonice se odhlásily ze soutěže

Juniorka vítá staronovou posilu, z Hradce Králové se vrátil útočník Lukáš Žemlička.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu