13. 2. 2014 | Richard Wagner, Simona Fischmeisterová

Výborně! Mladší dorost porazil lídra a opustil poslední pozici!

Brno - Parádní výsledek přivezla parta mladých Rebelů z moravské metropole! První celek soutěže, Kometa, sice vedla po dvou třetinách jasným výsledkem 4:1, ale to, co se dělo ve třetí třetině, se dá nazvat malým hokejovým zázrakem. Havlíčkův Brod totiž dokázal náskok soupeře stáhnout a minutu před sirénou srovnat. V samostatných nájezdech pak navíc zaúřadoval Viktor Michalička, který tak dovršil hattrick a poslal bonusový bod na konto borců z Vysočiny. Výborný výkon znovu předvedl David Marek. Díky tomu, že Mladá Boleslav doma podlehla Hradci Králové 2:7, se Rebelové o místo posouvají právě nad BK.

O jasně aktivnějším a silnějším týmu nebylo už od samého začátku tohoto duelu pochyb. Kometa byla dominantnější a dokázala zatáhnout hráče Rebelu na své území a pouštět ven velice ojediněle. Zasloužené branky se dočkala v osmnácté minutě, když Sebastian Šmída po přijmutí pasu za bránou klec obkroužil a kotouč zasunul k pravé Markově tyči.

O třiačtyřicet sekund později dodal na klidu domácích ještě Marek Škvrně, jenž dokázal ze skrumáže vyšťárat puk a zasunout jej do odkryté klece, jelikož hostující gólman už jen bezmocně ležel natažený na brankovišti. Nutno dodat, že celou akci započal Libor Zábranský, který Marka nastřelil dělovkou od modré čáry.

Prostřední dějství bylo chvíli ve znamení snížení hostů na 2:1. To se povedlo při přečíslení dva na jednoho, kdy Michálek přihrával doprava na Viktora Michaličku, jenž kotouč zametl do odkryté části brány.

Kometa se ale nenechala zastrašit a svůj nápor využila i ve druhé dvacetiminutovce. To když Jan Süss zametl ze skrumáže touš do brány a za Markem rozvlnil síť. Domácí Brod vůbec nešetřili. Minutu nato Hasoň poslal přihrávku z pravého křídla na volného Marka Škvrněho, který si zkušeně počkal a připravil kotouč na bekhend. Kolem levé tyčky zavěsil do horní části, a tak daroval svému týmu už třígólové vedení.

Ve třetí třetině však začala gólová smršť Rebelu. Celé to započalo chybou domácích, kteří špatně rozehráli a přihráli na hokejku Vojtěcha Veverky, který se v prostoru mezikruží otočil a švihem zavěsil. Šindelka se nestačil vzpamatovat a jen se bezmocně ohlédl za pukem.

Viktor Michalička si o deset minut později počkal u tyče na odražený puk, který napálil k bližší tyči. A dodal tak Rebelům velkou naději. V poslední minutě se Brod dočkal a Kometu poprvé v zápase dohnal. To když už byl zahnán do kouta a rozhodl se pro hru bez brankáře. Tento tah se domácím vyplatil, protože v šesti Šindelka vykopl střelu před sebe a David Michálek puk zametl do brány. Rebelové tak vytouženě vyrovnali, zatímco domácí ztratili třígólový náskok.

V prodloužení se nic moc nestalo, a tak byl čas na nájezdy. Ve čtvrté sérii se poprvé prosadil Viktor Michalička, který si již před tím jeden nájezd vyzkoušel, ale neproměnil. Napodruhé už svému týmu vystřelil extra bod.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benák 0 1 1 1 2
Lukáš Beran 0 2 2 2 0
Mirek Březina 0 0 0 -1 0
Pavel Hendrych 0 0 0 -1 0
Vojtěch Holenda 0 0 0 1 2
Patrik Hrabaň 0 0 0 0 0
Filip Chymo 0 0 0 -1 0
Slavomír Kadleček 0 0 0 0 0
David Michálek 1 2 3 0 0
Viktor Michalička 3 0 3 2 0
Michal Němec 0 0 0 -1 2
Jan Petržílek 0 0 0 1 0
Josef Pilný 0 0 0 0 0
Matěj Vála 0 0 0 0 0
Vojtěch Veverka 1 0 1 0 0
Jiří Vlach 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
David Marek 65 48 4 44 91,67 0 0

Ohlasy k utkání

28. kolo, čtvrtek 13.2.2014 od 18:00
4:5sn
(2:0, 2:1, 0:3 - 0:0)
Kometa - Havl. Brod
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 18. Šmída (Čejka), 20. Škvrně (Zábranský), 35. Süss (Šmída), 36. Škvrně (Hasoň, Čejka) – 32. Michalička (Michálek, Beran), 43. Veverka, 54. Michalička (Beran, Michálek), 60. Michálek (Benák), rozh. náj. Michalička. Rozhodčí: Radim Slavka - Tomáš Klein, Martin Maťašovský. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 96. Střely na branku: 48:34. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:5sn.

Sestavy

Kometa

Šindelka (na náj. Dostál) – Petrla, Jeřábek, Trnka, Zábranský, Kučera, Furch, Mikyska – Svoboda, Klenec, Král, Gajarský, Škvrně (C), Čejka, Matula, Knap, Šmída, Süss, Krejčí, Hasoň.

Havl. Brod

Marek (Hanák) – Hrabaň, Nepokoj, Němec, Benák, Vála, Lachman – Hendrych, Holenda, Petržílek, Vlach, Chymo, Kadleček, Beran, Pilný, Veverka, Březina, Michálek, Michalička.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu