15. 2. 2014 | R.Wagner, M.Voltr, L.Vácha

Je důležité dostat před play-off herní pohodu, tvrdí po zápase v Brodě mladoboleslavský Látal

Havlíčkův Brod - Mladá Boleslav si včera odvezla z Kotliny tři body, k nimž přispěl velkou měrou dvougólový Martin Látal, který nejprve v první třetině otevřel skóre a následně zvýšil v prostřední části na 2:0. Velkou zásluhu na tom, že Látalovy góly pak nepřišly vniveč a domácí nesrovnali při svém maratonu z posledních minut na 3:3, měl i bravurně chytající Roman Will. „Poprvé nás to znejistilo ještě předtím, když tam Roman Will výborně chytil tři nebo čtyři čisté góly. Je to škoda, že jsme mu nepomohli k nule,“ vysekl poklonu svému brankáři, jenž se musel činit zejména proti několika dorážkám z bezprostřední blízkosti. S mladoboleslavským útočníkem jsme si popovídali nejen o zápase, ale i o blížícím se play-off.

TOP foto: hokejkv.cz

Jak byste zhodnotil zápas? Po čtyřech utkáních jste vyhráli v základní hrací době.
Je to fajn. Je důležité dostat před play-off herní pohodu a tento vítězný zápas nám k tomu jen pomůže.

Vám se povedlo dát dvě branky. Jak byste je popsal ze svého pohledu?
Obě dvě padly po výborných přihrávkách. První mi namazal před prázdnou bránu Tomáš Nouza. Při té druhé valil Tomáš Demel jeden na jednoho, natáhl na sebe hráče i gólmana a opět mi to dal před prázdnou bránu. Byla to dobrá práce od spoluhráčů.

Ve druhé třetině jste byli dlouho pod tlakem Rebelů. Říkali vám trenéři, co s tím udělat?
Ani ne. Tady je dost zkušených hráčů, takže každý už ví. Navíc my jsme svým způsobem v pohodě a budeme hrát play-off, na které se připravujeme. Je to všechno jen v našich hlavách.

V závěru první třetiny došlo k tomu, že byl dvakrát střídaný brankář a do hry se tak dostal Patrik Ašenbrenner. Víte, co bylo Romanovi?
Vůbec nevím. Já se soustředím na vlastní hru a tohle bylo něco, co jde mimo mě, takže nevím.

Na konci jste dostali dvě branky. Znejistilo vás to, nebo jste věděli, že soupeř už má málo času na to, aby s výsledkem ještě něco udělal?
Poprvé nás to znejistilo ještě předtím, když tam Roman Will výborně chytil tři čtyři čisté góly. Ke konci jsme se o výsledek dost báli, ale my jsme měli víc zjednodušit hru a spíš než dopředu hrát dozadu a pohlídat si to. Pro Romana je to škoda, že jsme mu nepomohli k nule.

Jak jste se popasovali s absencemi v sestavě?
Samozřejmě, takoví hráči typu David Výborný či Lukáš Pabiška se velmi těžko nahrazují. O to víc jsme se museli semknout a bojovat. Do hry jsme nasadili jiné hráče, kteří hráli dobře.

Máte nějaké zprávy o tom, jak to se zraněnými vypadá?
Lukáš Pabiška by měl nastoupit již teď ve středu na poslední utkání sezony a o Davidu Výborném zatím vůbec nevím.

Blíží se play-off, dostat byste měli Benátky nad Jizerou. Jak se na tuto sérii těšíte?
Proti Benátkám jsem hrál jen jednou. Je to takové hokejové mužstvo. Hrají spíš hokej, než že by to řezali. Je jasné, že to bude super pro fanoušky a mně to také vyhovuje více, když se hraje hokejově, takže se na to těším.

A asi se těšíte i kvůli atmosféře?
Play-off je super a já jsem překvapený, kolik chodí v Boleslavi lidí na hokej, takže se na to moc těším.

Co bude potřeba před play-off zlepšit na herním projevu mužstva? Přeci jen tu sestavu celkem lepíte.
Je to hlavně o hlavě. Musíme k tomu přistoupit jinak než teď. Doteď jsme hráli celkem v klidu, ale my musíme přepnout a říci si, že už o něco jde, protože chceme postoupit do extraligy. Hrát zodpovědněji, dodržovat to, co si stanovíme, a střílet góly. Na to tady ale máme dost kvalitních hráčů.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu