21. 2. 2014 | Eva Streichsbierová

Bude to pro mě vlastně dvojnásobné derby, hlásí s úsměvem Kacetl

HAVLÍČKŮV BROD – Nehodlal jen tak sedět a čekat, jak se oba kluby dohodnou, rozhodl se přičinit sám. Brankář Ondřej Kacetl si vyprosil na Hradci Králové, aby mohl nastoupit v play off za Havlíčkův Brod. „Ano, bylo to na můj popud a jsem strašně rád, že se to povedlo,“ svěřil se třiadvacetiletý gólman.

Na východě Čech sice dál trénuje, ale na zápasy bude v nejbližší době vyrážet do Kotliny. „Prioritou je pro mě samozřejmě chytat extraligu za Hradec, jenže vím, že bych se teď do zápasů nedostal a v Brodě jsem moc spokojený. Takhle to bude pro všechny lepší,“ přesvědčoval.

Horáckou Slavii si prý do čtvrtfinále prvoligového play off přál mnohem víc, než Havířov. „Už taky proto, že o Havířovu nic nevím, ani jednou jsem proti němu nechytal. Naopak proti Třebíči jsem nastoupil dvakrát,“ připomněl dva duely, v nichž Rebelové získali pět bodů ze šesti možných.

Navíc půjde o derby, a konkrétně v jeho případě dokonce téměř o dvojnásobné. Kacetl totiž začínal s hokejem ve Znojmě, což je další soupeř, kterého brala Horácká Slavia pokaždé víc emotivně. „Máte naprostou pravdu,“ usmíval se mladý brankář. „Ze Znojma mě prý taky přijede pár lidí podpořit. Už v sezoně jezdili, za což jsem jim moc vděčný. Udělám maximum, abychom s Brodem uspěli,“ slíbil.

Takže teď už jen stačí odložit holicí strojek a vyrazit do bitvy? „Jejda, no vidíte, my se vlastně na play off neholíme. Já na to úplně zapomněl. Možná by mi to ještě zítra uznali, ale asi jste mě zachránila,“ smál se. „Musím říct, že pod maskou vousy celkem škrábou, ale to nevadí. Doufám, že budeme zarostlí co nejdéle,“ ujišťoval.

Také soupeř měl mít původně v brance pomocníka z extraligy, ovšem Filipa Novotného nakonec Sparta Třebíči pro vyřazovací část neuvolnila. „Dozvěděl jsem se to ve čtvrtek, takže tahle štace pro mě končí,“ prozradil dvaadvacetiletý rodák z Jihlavy. „Pöpperle i Málek jsou teď zranění a já bych měl v úterý chytat v Brně, tak se trenéři bojí, abych se ještě nezranil i já,“ vysvětloval.

Jedničkou Horácké Slavie v sérii by tak měl být už uzdravený Martin Falter. „Jo, už jsem v pořádku,“ hlásil den před úvodním zápasem. „Noha je bez problémů, teď jsem chytal ve středu v Boleslavi, a přestože jsme prohráli, tak to nebyl špatný zápas. A pro mě je dobře, že jsem se mohl dostat do tempa, než vyrazit rovnou z voleje,“ měl jasno.

Oba úvodní víkendové čtvrtfinálové zápasy mezi domácími Rebely a Třebíčí začnou v havlíčkobrodské Kotlině v 17 hodin.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu