27. 2. 2014 | Eva Streichsbierová

Byli jsme lepší a zase jsme prohráli. Strašně to bolí, smutnil Berger

HAVLÍČKŮV BROD – Skoro jako by to byla pohádka o štěstí a smůle, ve které ale zatím z pohledu havlíčkobrodských hokejistů chybí ten správný konec. Rebelové totiž znovu odehráli výborné čtvrtfinálové utkání, přesto se z výhry opět radoval jejich soupeř. Tentokrát po výsledku 3:2, který urval v prodloužení.

„Je to obrovské zklamání. Měli jsme tady dneska rozhodně vyhrát, byli jsme lepší,“ smutnil po zápase brodský gólman Ondřej Kacetl. „Máme v téhle sérii nehoráznou smůlu a oni až příliš velké štěstí,“ povzdechl si rodák ze Znojma.

To ostatně nepopírají ani samotní třebíčští hokejisté. „Musíme si narovinu říct, že dneska byl Brod lepší. Nato, že jim chybělo nějakých pět hráčů z extraligy, podali výborný výkon. Klobouk dolů,“ uznale pokyvoval hlavou útočník Jakub Čuřík.

Horácká Slavia šla do vedení znovu jako první, ale ve třetí třetině Rebelové skóre otočili. Nejprve se trefil po parádní přihrávce Petra Polodny Martin Ondráček a druhý gól přidal Jan Berger. I když puk si ve skutečnosti do vlastní branky nasměroval domácí Jan Křivohlávek.

„Ale on by to asi stejně byl gól, protože hned za ním stál Káďa (Jakub Kadlec – pozn. red.),“ byl přesvědčený Berger. „Snažíme se co nejvíc střílet, ale prostě nám to tam zatím moc nepadá. Byli lepší a zase jsme prohráli. Strašně to bolí. Nedá se nic dělat, musíme věřit, že to zlomíme ve čtvrtek,“ dodal.

Rebelové přišli o svůj jednogólový náskok pouhých pět vteřin před koncem a v prodloužení pak rozhodl o třetím vítězství Horácké Slavie Jakub Čuřík. „Natlačil jsem se tam, hodil puk na bránu a on tam spadl,“ zářil po zápase autor rozhodující trefy. „Euforii ale musíme krotit, Brod nám ukázal, že si na něj pořád musíme dávat veliký pozor. Přesto věřím, že to zítra doma ukončíme,“ doplnil.

Takový konec čtvrtého čtvrtfinálového duelu si ale havlíčkobrodští hokejisté připustit nehodlají. „V kabině je teď sice skleslá nálada, ale já myslím, že si nemáme co vyčítat, hráli jsme zase dobře. Prostě zítra je další zápas a my ho musíme zvládnout“ burcoval Kacetl.

Rebelové chtějí vrátit sérii zpátky do Kotliny, aby si ještě užili podporu fanoušků. „Chtěl bych poděkovat všem těm, kteří nás dnes přijeli podpořit, vážíme si toho. Bohužel jsem jich napočítal asi jenom 14,“ povzdechl si trenér brankářů Stanislav Neruda.

„Nechápu to. Odehráli jsme výborné zápasy, jenom nám zatím prostě chybělo štěstí. A když na nás v neděli fanoušci křičí, abychom bojovali a sráželi se a dřeli a většina pak ani nepřijede, přestože je to tady kousek, tak to nás hodně mrzí. Protože my bojujeme,“ vzkázal.

Dnešní zápas začne v Třebíči opět v 17:30 a Rebelové vědí, že pokud si chtějí zachovat naději na postup, musí bezpodmínečně vyhrát.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu