27. 2. 2014 | Ladislav Vácha

Havlíčkobrodská mládež pokračuje ve svém programu, mladší dorost čekají další důležité bitvy

Mládežnické soutěže pokračují během následujícího víkendu a do boje vyjedou všechny tři nejstarší mládežnické kategorie Rebelů. Nejdůležitější bitvy čekají mladší dorost, jenž stále bojuje o udržení extraligové příslušnosti. Už dnes se představí v Pardubicích (17:15) a ve své východočeské misi bude pokračovat v neděli proti Hradci Králové (od 10:30). Starší dorost zajíždí v pátek do Přerova (15:00) a v neděli hostí v Kotlině poslední Prostějov (13:30). Juniorka v pátek vyzve na svém ledě Beroun (18:00) a v neděli zkříží se soupeřem hole na ledě Písku (16:00). Všechny domácí zápasy mladých Rebelů můžete sledovat na serveru onlajny.cz.

Mladší dorost

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Rebel Havlíčkův Brod

31. kolo, čtvrtek 27.2.2014 od 18:00

HC Rebel Havlíčkův Brod - Královští lvi Hradec Králové

32. kolo, neděle 2.3.2014 od 10:30, on-line přenos

Situace u Rebelů
Jediný extraligový celek z Kotliny minulou neděli odcestoval na led Žďáru nad Sázavou, kde si chtěl napravit renomé po minulé vysoké porážce a získat veledůležité body, které v boji o udržení tuzemské nejvyšší soutěže hodně potřebuje. Mladí Rebelové dlouho drželi se soupeřem krok, o výsledku rozhodlo až závěrečné dějství, na jehož začátku Plameny využily dvě přesilové hry a nakonec slavily v derby Vysočiny výhru 3:0. Havlíčkovu Brodu nepomohlo ani to, že měl střeleckou převahu. Vzhledem k tomu, že Mladá Boleslav doma získala bod se Slavií Praha (5:6pp), posunula se o skóre na předposlední místo právě před bojovníky z Kotliny.

Představení soupeře - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice
Mladíci z města perníku si v poslední době vedou jako na houpačce. Prožili sice vítěznou minisérii, z níž vytěžili maximální počet devíti bodů (doma Slavia 4:2, venku Mladá Boleslav 5:4 a venku České Budějovice 5:3), ale z minulých dvou kol vyšli naprázdno, když na svém ledě nestačili na brněnskou Kometu (1:4) a neuspěli ani v Jihlavě (0:4). Záchranu však mají dávno jistou, pohybují se v klidném středu tabulky na 6. místě. S Rebely dvakrát vyhráli a jednou prohráli.

Představení soupeře - Královští lvi Hradec Králové
V neděli Havlíčkův Brod hostí přetěžkého soupeře, jímž je neskutečně rozjetý Hradec Králové. Mladí lvi připomínají svými výkony z předešlých kol skvěle promazaný stroj, z minulých deseti kol jen jednou padli, navíc drží šňůru šesti tříbodových triumfů v řadě. Není tak divu, že v tabulce drží skvělou 3. pozici. Svého soupeře z Kotliny zatím pokaždé porazili za všechny tři body, naposledy se radovali v domácím prostředí po výsledku 4:2.

Tabulka

                              Zápasy        Skóre      Body  
1. Jihlava                      30         104:61       59
2. Liberec                      30         118:80       58
3. Hradec Králové               30         104:78       58
4. Kometa Brno                  30         102:79       57
5. Žďár nad Sázavou             30         101:80       50
6. Pardubice                    30          90:90       44
7. Slavia Praha                 30          88:102      43
8. České Budějovice             30          79:104      33
9. Mladá Boleslav               30          65:108      24 
10. Havlíčkův Brod              30          61:130      24

Už dnes zajíždí mladší dorost k důležité bitvě do Pardubic.

Starší dorost

HC ZUBR Přerov - HC Rebel Havlíčkův Brod

19. kolo (o postup), pátek 28.2.2014 od 15:00

HC Rebel Havlíčkův Brod - LHK Jestřábi Prostějov

20. kolo (o postup), neděle 2.3.2014 od 13:30, on-line přenos

Situace u Rebelů
Starší dorost už hraje několik zápasů v naprostém klidu, protože o postupujícím do baráže o extraligu, jímž je jejich krajský rival z Třebíče, je už dávno rozhodnuto. I přesto má soubor po vedením zkušeného trenérského tandemu Václav Adam - Jaroslav Benc stále o co hrát, ve hře je totiž posun na čtvrtou příčku tabulky, jíž aktuálně drží Hodonín, který parta z Kotliny v minulém utkání před svými fanoušky rozstřílela vysoko 6:0. Teoreticky se může Havlíčkův Brod posunout na 3. pozici, ale musel by oba zbývající zápasy vyhrát za plný bodový zisk, spoléhat na zaváhání Přerova a mít ve srovnání se Zubry lepší skóre.

Představení soupeře – HC ZUBR Přerov
Celek z Moravy už také není pod žádným velkým tlakem a může si závěrečná utkání sezony užívat. A v předchozích třech duelech to dělal opravdu naplno, vyválčil z nich plný počet devíti bodů, když si postupně vyšlápl na Hodonín (doma 8:1), Opavu (doma 3:2) a poslední Prostějov (venku 5:1). Zubři aktuálně okupují skvělou 3. pozici, ale mohou se posunout i na druhé místo před Opavu. S Rebely mají mírně pozitivní bilanci dvou výher a jedné porážky.

Představení soupeře – LHK Jestřábi Prostějov
Jestřábi už se nemusejí nikam extra hnát, protože už je dávno jisté, že ze dna tabulky už se nemohou v žádném případě odlepit. Přesto je jasné, že budou bojovat o co nejlepší výsledky a svou kůži rozhodně nedají lacino. V předešlých dvou zápasech se jim však vůbec nedařilo, když si odvezli vysokou porážku z Hodonína (8:1) a na svém ledě nestačili na Přerov (1:5). Prostějov má Havlíčkovu Brodu co oplácet, dvakrát se před ním musel sklonit a jen jednou mohl slavit.

Tabulka

                              Zápasy        Skóre      Body  
1. Třebíč                       19          75:39       43
2. Opava                        18          69:52       31
3. Přerov                       18          60:66       29
4. Hodonín                      19          58:62       26
5. Havlíčkův Brod               18          45:51       23
6. Prostějov                    18          39:76       13  

Starší dorost stále bojuje o co nejlepší umístění, může se posunout i před Zubry.

Juniorka

HC Rebel Havlíčkův Brod - Medvědi Beroun 1933

15. kolo (o udržení), pátek 28.2.2014 od 17:15, on-line přenos

IHC Písek - HC Rebel Havlíčkův Brod

16. kolo (o udržení), neděle 2.3.2014 od 16:00

Situace u Rebelů
Stejná situace jako u staršího dorostu panuje u juniorky. Mladí Rebelové mohou rovněž hrát v naprosté pohodě a užívat si poslední zápasy náročné sezony, jíž absolvovali v hodně úzkém kádru. Minulou neděli svedli důležitý souboj s Kolínem, který mohli v případě tříbodového triumfu na jeho ledě předskočit a dostat se na druhou příčku, jenže nakonec se domů do Kotliny vraceli jen s jedním bodem, když prohráli 3:4 až po samostatných nájezdech. Do konce však ještě zbývá dostatek zápasů a soubor pod taktovkou trenéra Milana Chalupy se může na vytoužené druhé místo ještě posunout.

Představení soupeře – Medvědi Beroun 1933
Mladí hokejisté od řeky Berounky prožívají hodně nepovedený soutěžní ročník, v němž musejí snášet nepříjemnou roli prvoligového otloukánka. Vítěznou radost po dlouhé době okusili až v minulém zápasu, kdy v domácím prostředí přivítali čtvrtý Písek. I když dvakrát museli dotahovat nejtěsnější ztrátu, nakonec dokázali soupeře z jihu Čech přetlačit 4:3 po samostatných nájezdech, a do tabulky si tak připsali první dva body. Na Havlíčkův Brod nemají Medvědi vůbec dobré vzpomínky, dvakrát mu podlehli, když inkasovali dvojciferný počet branek.

Představení soupeře – IHC Písek
Tým od řeky Otavy dlouho tlačil na třetí příčku Rebelů z těsného závěsu, jenže klíčový zápas v Kotlině, který byl nesmírně vyrovnaný a pro oko hokejového fanouška velmi atraktivní, nezvládli po výsledku 4:5 a od té doby začali ztrácet, dokonce i na kluzišti beznadějně posledního Berouna. Zatím to vypadá, že Jihočeši se ze své současné 4. pozice už nikam neposunou. Před sebou i za sebou mají výraznou bodovou propast. S Rebely v nadstavbové části dvakrát padli, jednou po samostatných nájezdech, a jednou si užili vítěznou radost.

Tabulka

                              Zápasy        Skóre      Body  
1. Třebíč                       29         162:83       59
2. Kolín                        28         116:85       47
3. Havlíčkův Brod               29         115:106      45
4. Písek                        29          96:112      36
5. Beroun                       29          67:253       2
6. Strakonice*                  18          35:86        6  

"*" - Strakonice se odhlásily ze soutěže

Juniorka se mohla posunout výhrou v Kolíně na 2. místo, ale nepodařilo se.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu