11. 3. 2014 | Ladislav Vácha

Byla to výborná zkušenost, pochvaluje si debut v áčku Tomáš Ludvík

Ve stále ještě probíhající sezoně toho stihl opravdu hodně. Za havlíčkobrodskou juniorku odehrál už 30 zápasů, ještě v neděli hrál finále krajského přeboru za rodnou Chotěboř, s níž po regionální bitvě se Světlou nad Sázavou vybojoval skvělé 2. místo, a v posledním utkání základní části 1. ligy si odbyl v Olomouci i premiéru za A-mužstvo Rebelů. Kvůli úzkému kádru juniorky má za sebou i neobvyklou zkušenost, když musel jako útočník nastoupit na pozici obránce. Řeč je o devatenáctiletém Tomášovi Ludvíkovi, který je velkým příslibem do budoucna. „Proti Strakonicím mi to ani moc nevadilo, ale pak přijel Hradec a já tam byl jak na kolotoči,“ okomentoval pobaveně své počínání v roli beka. (Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz)

Jak bys zhodnotil ze svého pohledu sezonu 2013/14?
Z mého pohledu beru sezonu možná trošku jako zklamání. I přes úzký kádr jsme si v létě s klukama stanovili cíl, že i tak chceme postoupit do první čtyřky, což se nakonec bohužel nepovedlo. Na druhou stranu, ostudu jsme neudělali, ale prakticky od Vánoc jsme sezonu jen dohrávali kvůli tomu, že záchranu jsme měli jistou, takže jsme se snažili ve zbytku sezony si hokej užít.

V juniorce vás trápil hodně úzký hráčský kádr. Vnímal jsi to spíše negativně kvůli větší únavě, nebo pozitivně kvůli většímu hernímu vytížení?
Ze začátku jsem to bral negativně. Letní příprava, která byla většinou v osmi lidech, nebyla tak kvalitní a zvyknout si na velký ice-time chvíli trvalo. Samozřejmě že když jsem si zvykl, bral jsem to pozitivně, protože jsme si zahráli opravdu dost a kvůli tomu se ten hokej hraje, takže mi to spíše nevadilo a bral jsem to pozitivně.

Myslíš si, že i přes malý počet hráčů bylo v silách týmu postoupit do první čtyřky tabulky?
Myslím, že jo. Hlavně to byl náš cíl a všichni jsme tam chtěli. Už jen proto jsme se měli kousnout a odehrát některé zápasy lépe. Co si vybavuji, tak s Táborem jsme určitě měli bodovat. Je to i trochu smůla.

I když jsi útočník, vyzkoušel sis i pozici obránce. Jaká to pro tebe byla zkušenost?
Na obránce jsem si zvykal hodně dlouho a popravdě říkám, že tenhle post nenávidím. (směje se) Proti Strakonicím mi to ani moc nevadilo, ale pak přijel Hradec a já tam byl jak na kolotoči. Opravdu beka hraji nerad, ale musel jsem to skousnout. Nedalo se nic dělat, bylo to hlavně pro tým.

Společně s Vítem Křesťanem a Martinem Křížem sis v posledním zápasu základní části odbyl premiéru na prvoligové scéně dospělých za havlíčkobrodské A-mužstvo. Viděl jsi výhodu v tom, že jsi debutoval se svými spoluhráči z juniorky?
Asi malou výhodu bych tam viděl, hlavně po té komunikační stránce. Přeci jen kdyby tam nebyli, asi bych byl víc zakřiknutý, takhle jsem si měl s kým povídat. Když jsem zjistil, že jedou i oni, tak jsem byl rád. Navíc byl i Čenda (brankář Čeněk Novák – pozn. red.), takže paráda.

Tomáš Ludvík při svém prvoligovém debutu za A-tým Rebelů na ledě Olomouce. (Foto 1)

Jak sis svůj velký den užíval a nezhořkl ti hodně kvůli vysoké porážce?
Když jsem se v pondělí dozvěděl, že mám být v úterý na tréninku a ve středu že půjdu do zápasu v Olomouci, tak ve mně hrklo. Byl jsem překvapený, ale i rád. Bohužel, ten zápas skončil tak, jak skončil. Mrzí mě, že jsem klukům moc nepomohl, protože u většiny gólů byla naše lajna. Tak to ale někdy je. Každopádně jsem byl strašně rád, že jsem za A-tým hrál, byla to výborná zkušenost. Vážím si toho a děkuji trenérům za šanci.

Nedávno jsi nastupoval i v krajském přeboru za rodnou Chotěboř. Jak ses vůbec k této příležitosti dostal?
Z Chotěboře pocházím, a když jsem se dozvěděl, že Lukáš Žemlička tam má vyřízený start z Hradce Králové, napadlo mě, že bych to zkusil taky. Řekl jsem to v Chotěboři Martinu Kubátovi, ten se za pomoci vedení domluvil zde v Havlíčkově Brodě a společně to zařídili.

Jak moc ti pomáhá, že s tebou v Chotěboři nastupoval i tvůj bývalý spoluhráč z mládežnických kategorií Lukáš Žemlička?
Jsem za to rád, že tam byl Žemla se mnou. Hrál jsem s ním na začátku sezony v Brodě a hraje se mi s ním dobře, takže si nemůžu stěžovat.

Víš už teď, jestli příští soutěžní ročník zahájíš u Rebelů?
Tohle zatím neřeším, je na to asi ještě chvíli čas. Uvidíme, jak to se mnou bude. Nemůžu na to teď přesně odpovědět.

Tomáš Ludvík (uprostřed) si zahrál i za A-mužstvo rodné Chotěboře.

Jaké cíle si kladeš do další sezony?
Do další sezony bych asi jeden cíl měl. Nezáleží to moc na mně, ale byl bych rád, kdybych mohl absolvovat třeba letní přípravu s A-mužstvem. Alespoň nějaký ten trénink být s nimi, protože jejich příprava se bude asi dost lišit od té naší. Myslím si, že mi dá mnohem víc. Alespoň to odvozuji z toho, co říkali kluci o letní přípravě trenéra Mičky, kdy se asi slušně zapotili. (směje se)

Foto 1: Hana Vítková, hc-olomouc.cz

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu