14. 3. 2014 | Richard Wagner, Ladislav Vácha

Mladšímu dorostu rozlučka s domácím prostředím nevyšla, Českým Budějovicím podlehl v penaltovém rozstřelu

Mladí Rebelové museli po čtvrteční porážce od pražské Slavie spolknout hodně hořkou pilulku, protože extraligu po probíhající sezoně opouštějí. S domácím ledem v Kotlině se chtěli rozloučit vítězstvím proti Českým Budějovicím a ke splnění toho cíle rázně vykročili, když se po trefě Slavomíra Kadlečka dostali do vedení. Soupeř ale bleskově srovnal krok a dokonal i obrat, jenže na 2:2 vyrovnal Pavel Hendrych. O vítězi nerozhodla základní hrací doba a rozuzlení nepřišlo ani v prodloužení, až v samostatných nájezdech vystřelil Jihočechům bonusový bod David Matějka.

Domácí celek se po úvodním otrkávání dostal do vedení. Nejprve neuspěl s nájezdem z pravého křídla Josef Pilný, jenž ani netrefil zařízení, následně se ale na levém kruhu utrhl Slavomír Kadleček, který chytře prohodil touš mezi Kotrlovy betony. Jihočeši ale dokázali rychle srovnat, když Martin Kašper našel zpoza brány Dominika Kaislera, jenž tvrdou ranou dostal zápas opět na začátek. Ve velkých šancích se pak ocitli Daniel Klusáček a David Matějka, kteří tak dovršili tlak Českobudějovických, ale ani jeden z nich si na připraveného Davida Marka nepřišel. Na druhé straně se na kruzích dostal do střely Pavel Hendrych, ale bravurní zákrok Jana Kotrly lapačkou mu zkazil radost. Hostům se následně povedlo otočit vývoj zápasu, když rychlou akci zakončil na pravém růžku brankoviště přesným přehozením Markova betonu David Matějka. Jenže Rebelové měli také nachystanou rychlou odpověď. Pavel Hendrych tečoval Kopicovo nahození mimo dosah maskovaného muže Jihočechů. V samotném závěru si připsal parádní dvojzákrok David Marek, který nejprve vymazal Daniela Dudáčka a následně zkazil radost i Jáchymu Kondelíkovi.

Hned na startu prostřední periody se dostal do šance zručný Viktor Michalička, který ale ztroskotal na Kotrlových betonech jako Titanic na ledovci. Domácí byli od počátku třetiny aktivnější a z toho vygradovala další tutovka, když Jiří Vlach našel najíždějícího Vojtěcha Veverku, který ale nedokázal svůj blafák dotáhnout do zdárného konce a klec minul. S přibývajícím časem ale úroveň hry pomalu klesala. Vše odstartovala nevyužitá přesilovka domácích, kterou pak následovalo několik nezdařilých pokusů Jihočechů, které nebyly moc razantní a David Marek je tak s velkým klidem pochytal. Rebely pak mohl poslat do vedení Patrik Hrabaň, ale z úhlu na pravém křídle trefil jen boční síťku. České Budějovice pak kontrovaly Martinem Remiášem, jenž ale našel jen náruč připraveného strážce havlíčkobrodské svatyně.

Na začátku třetího dějství nejprve vylekal Michal Bláha svou tvrdou ranou domácí oporu mezi tyčemi. David Marek ale zachoval nervy klidné a touš vyrazil. Domácí pak měli i kupu štěstí, když dorážka Olivera Pánka neskončila v brance, protože puk skákal natolik, že se nakonec střelci odkulil od hole. Rebely pak mohl dostat do vedení Jiří Vlach, ale před brankou se zaskvěl bravurní gólman Jan Kotrla, jenž vleže vyrazil puk mimo. Jihočeši obrátili karty znovu na svou stranu a cpali se před Marka, který nadvakrát zalehl puk před dorážejícím Davidem Matějkou. Českobudějovičtí se pak chytali za hlavu po ráně Jáchyma Kondelíka, kterou ještě škrtl domácí brankář, aby se pak touš odrazil od tyče mimo. V poslední minutě se pak nedokázal zrichtovat ke kloudnému zakončení před poloodkrytou kasou agilní David Matějka, a tak se šlo do prodloužení.

V něm toho moc zajímavého k vidění nebylo. David Michálek nejprve mířil nepřesně z pravého kruhu a na druhé straně se prezentoval šikovným pokusem David Klusáček, leč Marek včas nastavil svou vyrážečku. Na řadu tak přišly samostatné nájezdy. Za Jihočechy se parádním blafákem prosadil David Matějka a Jiří Vlach na druhé straně odpověděl zakončením mimo. Po neúspěšných pokusech Lukáše Matyse a Viktora Michaličky pak vzal puk Jáchym Kondelík, jenž tak rozhodl o tom, že bonusový bod poputuje do jižních Čech.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benák 0 0 0 0 0
Lukáš Beran 0 0 0 1 0
Mirek Březina 0 0 0 0 0
David Donda 0 0 0 0 0
Pavel Hendrych 1 0 1 1 0
Vojtěch Holenda 0 0 0 -1 0
Patrik Hrabaň 0 0 0 0 2
Slavomír Kadleček 1 0 1 -1 0
Jiří Kopic 0 1 1 2 0
Tomáš Lachman 0 0 0 -2 0
David Michálek 0 0 0 0 0
Viktor Michalička 0 0 0 1 0
Michal Němec 0 0 0 -1 0
Jan Petržílek 0 0 0 0 0
Josef Pilný 0 0 0 -1 2
Matěj Vála 0 1 1 1 0
Vojtěch Veverka 0 0 0 0 2
Jiří Vlach 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
David Marek 65 38 2 36 94,74 0 2

Ohlasy k utkání

36. kolo, pátek 14.3.2014 od 12:45
2:3
(2:2, 0:0, 0:0 - 0:0)
Havl. Brod - Č. Budějovice
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 6. Kadleček, 17. Hendrych (Kopic, Vála) – 7. Kaisler (Kašper), 16. Matějka (Švagr, Kašper), rozh. náj. Matějka. Rozhodčí: Tomáš Kukeně – Jan Blaha, Jakub Capouch. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 89. Střely na branku: 33:38. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3sn.

Sestavy

Havl. Brod

Marek (Hanák) – M. Němec, Benák, Vála, Kopic, Lachman, Hrabaň – Hendrych, Kadleček, Donda, Holenda, Petržílek, Beran "A", Vlach, Pilný, Veverka, Březina, Michálek "C", Michalička.

Č. Budějovice

Kotrla (D. Němec) – Švagr, Klusáček, Brabec, Dvořák, Kubeš, Dudáček, Jurka – Pánek "A", Matys, Remiáš "A", Bláha, Vochozka, Pospíšil, Kaisler, Matějka, Bahula "C", Kondelík, Kašper.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu