30. 3. 2014 | Richard Wagner

Ráda bych hrála v Americe, přeje si jediná dívka na Memoriálu Martina Čecha

Havlíčkův Brod - Noemi Neubauerová, tak zní jméno jediné zástupkyně něžného pohlaví na Memoriálu Martina Čecha. Hráčka, která je také členkou kádru české ženské reprezentace do patnácti let, přijela coby součást nakonec vítězného družstva Hvězdy Praha. Šikovná hokejistka, kterou od ostatních na ledě odlišuje dlouhý pramen vlasů, se na turnaji v Havlíčkově Brodě dočkala dvou kanadských bodů. A oba přišly proti brněnskému celku. V střetnutí proti Kometě brala nejprve pouze asistenci, s Warriorem se již radovala ze vstřeleného gólu.

V kabině Hvězdy Praha je se samými kluky. Vnímají ji hráči opačného pohlaví stejně jako jakéhokoliv jiného člena „chlapeckého“ mužstva? „Ani ne, jsme dobrá parta a kluci jsou fajn,“ pochvaluje si atmosféru v šatně Noemi. Běžnou praxí je, že děvčata mívají jinou kabinu. To však není možné v turnajových podmínkách, kdy jsou skoro všechny šatny zabrané, dodržet. „Jo, jsem s klukama, ale žádné problémy spolu v tomto ohledu nemáme,“ říká s úsměvem mladá hokejistka.

Kdybyste ji potkali na ulici, neřekli byste, že tato sympatická světlovlasá dívka hraje jeden z fyzicky nejtěžších sportů. Kromě hokeje však Noemi sbírala sportovní zkušenosti také na zeleném pažitu, když oblékala dres fotbalového Zlíchova. „Poslední dobou už moc fotbal nehraji, ale ráda jsem si šla zakopat,“ skoro nostalgicky vzpomíná na chvíle, kdy místo puku proháněla kulatý nesmysl.

O tom, že hokej byla pro studentku Gymnázia prof. Jana Patočky dobrá volba, svědčí i fakt, že sbírá nominace do různých výběrů. Kromě dívčí reprezentace do patnácti let také okusila letní turnaj v trikotu Avantgard Hockey. „Je to super zkušenost a pokaždé jsem ráda, když někam jedu, anebo když mě někam vyberou. Je super zahrát si v jiných podmínkách,“ kvituje Noemi nabídnuté šance.

Díky své šikovnosti také již třetím rokem působí v nejvyšší ženské soutěži, kde obléká dres Kladna. „Všechno je v pořádku. Jako kolektiv jsme v pohodě. Starším holkám stíhám, takže v pohodě,“ popisuje podmínky v nejvyšší tuzemské ženské lize. Noemi nemá problém ani s o dvě hlavy vyššími hráčkami. „Mně to ani nevadí, že jsou větší, já už jsem prostě taková, že se jich nebojím, takže v pohodě.“

V Havlíčkově Brodě pak v rámci Memoriálu Martina Čecha navlékla na svůj krk zlatou medaili. „Turnaj to byl velice těžký, museli jsme všichni hodně bruslit, ale vítězství je super,“ zhodnotila stručně turnaj v Kotlině. Který z mančaftů byl z pohledu Noemi tím nejtěžším? „Myslím si, že nejtěžší byla Zbraslav, s níž jsme nakonec remizovali,“ má jasno Neubauerová. Ta byla v tomto střetnutí dokonce vyhlášena nejlepší hráčkou zápasu.

Souboje na ostří nože o putovní pohár, připomínající tragicky zesnulou legendu a odchovance Rebelů, byly pro Hvězdu specifické v tom, že pražskému celku chybělo jen málo a místo v Havlíčkově Brodě bojoval ve Zlíně o titul mistra republiky. Brali to svěřenci trenéra Michaela Grima i jako takovou menší satisfakci? „Řekla bych, že jo. Chtěli jsme zde vyhrát, abychom ukázali, že taky umíme,“ říká se smíchem na rtech nadějná útočnice.

A jak vidí vůbec šikovná útočnice s ambicemi na pevné místo v základní sestavě české ženské reprezentace svou budoucnost? „Chtěla bych jít studovat do Ameriky a udržet se v zahraničí. Teď je pro mě ale prioritou hrát za mladší dorost,“ má o své kariéře jasno Noemi.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu