31. 3. 2014 | Richard Wagner

S turnajem jsme velice spokojení, shodují se trenéři obou vítězných mančaftů i hlavní organizátor

Havlíčkův Brod - Memoriál Martina Čecha je v Kotlině minulostí. Rebelové, jakožto pořadatelský tým, připravili vlastním fanouškům parádní zážitek, když dokráčeli až do finále. Zde sice neuspěli, i tak ale mohli odcházet z ledu s hlavami nahoře. Turnaj nabídl týmům kompletní ubytovací, stravovací a hlavně sportovní servis. „Velice bych chtěl v tomto ohledu poděkovat firmě Bovys, která nám poskytla dobré služby a hodně nám s turnajem pomohla,“ vyslal děkovná slova jednomu z hlavních sponzorů Memoriálu Martina Čecha Richard Cachnín.

PŘEHLED VÝSLEDKŮ, SOUPISKY A TABULKA ZDE

Memoriál Martina Čecha se fanouškům velice líbil. O tom svědčí i fakt, že si na každé střetnutí našlo cestu dosti příznivců, na finále jich bylo jako tradičně nejvíce. Spokojenost neskrýval ani hlavní organizátor Richard Cachnín. „Já jsem byl moc spokojený. Co se týče obsazení, tak se nám povedlo sehnat mančafty, které skončily ve svých skupinách na druhých místech. Akorát Zbraslav byla třetí a my jako pořadatelé pátí. V přeneseném smyslu by se to dalo nazvat takovým malým mistrovstvím republiky. Pardubice se do poslední chvíle praly se Slavií o první flek, Hvězda se zase mačkala se Spartou. Kometa Brno, to je bez komentáře. Ta dokonce posouvala některé kluky do dorostu, jen aby vyhrála svoji skupinu. Viděli jsme tedy opravdu špičku týmů z tohoto ročníku,“ připomenul kvalitní týmové obsazení bývalý hráč první formace Rebelů.

Pohledem trenéra vítězů, Michaela Grima

Hlavní kouč pražské Hvězdy dovedl svůj celek až do velkého finále, kde celkem jednoznačně sťal domácí Rebely. „Hodnotí se mi to velice dobře, protože jsme celý turnaj vyhráli. Bylo to dlouhé a rozhodně jsme podávali nejvyrovnanější výkony. Podle mě jsme si zasloužili vyhrát,“ zářil štěstím Grim. Podle něj za to mohlo i to, že například oproti brněnským mančaftům neměla družina z hlavního města žádnou lajnu, která by extra vyčnívala. „Určitě, to zlato je kolektivní výkon. Měli jsme tam nějaké osobnosti, které ten tým táhly, ale jinak jsou kvalitní všechny tři lajny,“ pochvaluje si kvalitní kádr.

Hvězda se dlouho usilovně snažila o celkové vítězství ve své skupině LSŽ a postup do závěrečných bojů o celkového mistra republiky. Bral Michael Grim tento úspěch jako určitou „záplatu“ na ligový nezdar? (úsměv) „Určitě. Je to pravda, protože, musím se přiznat, my jsme měli jednu z těch nejtěžších skupin. O tom svědčí i to, že Sparta, vítěz naší skupiny, nakonec vyhrála celé to republikové mistrovství bez ztráty jediného bodu. My jsme se Spartou hráli v sezoně velice vyrovnaná utkání. Jednou jsme ji porazili, dvakrát prohráli o gól a jednou o dvě branky. Beru to trošku jako satisfakci, přiznám se,“ zavzpomínal na nedávno skončenou ligu lodivod střídačky Hvězdy.

Kouč vítězného celku si pochvaloval i organizaci turnaje, konkrétně pak jeho obsazení. „Všechny týmy byly vyrovnané, což dokazují i výsledky a konečná tabulka, protože do poslední chvíle se nevědělo, kdo bude nakonec hrát ve finále. Soupeři byli opravdu kvalitní. Já si pamatuji, že před dvěma lety jsme hráli republikové mistrovství v Rondu, kde zvítězila Kometa, a my byli druzí. S Havlíčkovým Brodem jsme se setkali zase na neoficiálním mistrovství republiky v Karlových Varech, takže celky zde byly velice kvalitní a dokonale to splnilo ten účel, proč jsme se sem přihlásili,“ vysekl poklonu organizačnímu týmu Memoriálu Martina Čecha.

Když se řekne „hokej“, většina lidí si představí silné muže na bruslích, kteří střílejí góly a svádějí tvrdé souboje u mantinelů. V celku Hvězdy se ale našla i jedna dívka (rozhovor s ní si můžete přečíst zde). „V týmu máme Noemi Neubauerovou. Není to zrovna jednoduché, protože je to komplikovanější s věcmi jako je sprchování, anebo na takovýchto turnajích i šatnování, ale zase na druhou stranu – Noemi je šikovná holka a v ženském hokeji to může dotáhnout daleko. Já jí vždycky radím, že dokud může hrát s klukama, tak ať s nimi hraje, protože náš ženský hokej není zas tak kvalitní a dokud se může vyrovnávat s klukama, tak ať to dělá. Ať hraje a dostává konkurenci v tom klučičím hokeji, protože v tom ženském moc není,“ popsal nelehkosti, kterými si musí dívka hrající lední hokej projít.

Na Hvězdu jsme zkrátka neměli, přiznal sportovně kouč stříbrných Rebelů Milan Kraučuk

Rebelové vstoupili do turnaje jako první a také si připsali premiérové body, když zdolali 2:0 Zbraslav. Následně remizovali ve velmi napínavém zápase s Kometou 3:3 a v sobotu nadělili dva debakly - Warrioru 5:1 a Pardubicím 5:2. Neděli pak nastartovali remízou s Hvězdou, která s definitivní platností rozhodla o postupu domácích do finále. Zde se celek Milana a Aleš Kraučukových znovu postavil pražské Hvězdě, jež tentokrát nedala Rebelům šanci a po výsledku 5:0 zbylo na havlíčkobrodské hráče „pouze“ stříbro. „S umístěním jsem určitě spokojen, protože to je maximum pro tento tým. Zápasy jsme odehráli dobré, s kvalitními soupeři, ale ve finále jsme na Hvězdu zkrátka neměli. V první třetině to bylo horší, pak jsme to vyrovnali, ale jak říkám – Hvězda byla jasně lepší a po zásluze vyhrála,“ radoval se z úspěchu hlavní trenér Milan Kraučuk.

Radost neskrýval ani hlavní organizátor Richard Cachnín. „Brod je velké překvapení. Myslím si, že je na čem stavět. Ten ročník to prokázal již dva roky nazpátek, kdy hrál o mistra republiky. Je to dobrou prací trenérů. Ať těch, co je vedou teď, tak i těch, co je měli na starosti dříve. V těch klucích je potenciál, mají chuť pracovat. Ten ročník mě zajímá navíc také proto, že tam hraje můj syn. V určitých zápasech podali Rebelové nadstoprocentní výkon,“ nešetřil Cachnín slova chvály. Ta si zasloužil především bravurní brankář Dominik Arbelovský, jenž byl také dvakrát oceněn jako nejlepší hráč zápasu. „Držel nás ve všech utkáních, chytal spolehlivě a ta ocenění, co dostal, si zasloužil,“ vysekl poklonu brankáři lodivod střídačky Rebelů.

Havlíčkův Brod ve svých řadách představil i několik nových tváří. „Zkoušeli jsme hráče ze Žďáru nad Sázavou, s nímž se zřejmě rýsuje nějaká spolupráce. To byli kluci ročníku 2001, kteří měli oproti některým dalším tedy i věkový handicap. Co se ale týče bruslení, nasazení a chuti hrát, tak s tím jsme byli celkem spokojeni. Pokud by ta spolupráce tedy dopadla, tak by to bylo dobré. Na základě tohoto jsme, protože to byl turnaj „osmiček“, zkoušeli Žďár a nechali sedět naše sedmáky,“ zhodnotil výkony nováčků v sestavě Kraučuk, jenž tak také nastínil možný vývoj hráčského kádru vzhledem k příští sezoně.

Milan Kraučuk společně se svým synem Alešem vede i kádr mladšího dorostu. Nemohli jsme se tedy nezeptat, zda už ví, koho z osmáků bude v příští sezoně využívat k znovu vybojování extraligové příslušnosti. „V podstatě jsou to dvě lajny, asi deset nebo jedenáct hráčů. Uvidíme, co nám zde zůstane z ročníku 1999, což jsou hráči, jež by měli být tím nosným pilířem v mladším dorostu. Jsou tam hráči, co mají šanci se prosadit, a uvidíme, jak se nakonec chytí. Některé hráče jsme již letos vyzkoušeli,“ dává si již nyní pomalu do kupy obraz sestavy na následující sezonu Kraučuk.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu