24. 4. 2014 | Ladislav Vácha

Havlíčkův Brod a Děčín hostily velký hokejový svátek, reprezentace více táhla na severu Čech

Česká hokejová reprezentace odstartovala sérii Euro Hockey Challenge na jedničku podtrženou. Svým severským soupeřům toho v přátelských zápasech moc nedovolila a může se pochlubit stoprocentní úspěšností. Výběr staronového trenéra Vladimíra Růžičky si nejdříve pohrál v Děčíně po výsledcích 4:0 a 2:0 s Dánskem, na což dokázal navázat i na zimním stadionu v Kotlině, kde vyprovodil z ledu Nory po přesvědčivých triumfech 6:2 a 5:1. Obě města prožila velký hokejový boom, ochozy se prohýbaly pod třítisícovými návštěvami. O něco větší přízni se Češi těšili u řeky Labe, kam si našlo cestu více fanoušků.

Čísla hovoří jasně, mezinárodní hokej byl pro fanoušky v obou městech obrovským lákadlem. V součtu za všechny čtyři přípravné duely se přišlo na Růžičkův soubor podívat celkem 12 810 diváků, což znamená, že v průměru jednomu utkání na tribunách přihlíželo 3 203 hokejových nadšenců. Vzhledem k tomu, že Havlíčkův Brod hraje 1. ligu a Děčín bojuje ještě o jedno patro níž, jedná se o skvělý počin. Nejvyšší návštěva sledovala na severu Čech druhý zápas s Dánskem, na zimním stadionu se tísnilo 3 810 fanoušků. Naopak nejmenší zájem byl o první bitvu s Norskem (2 658), v čemž nepochybně sehrálo významnou roli to, že štáb České televize obstarával z Kotliny přímý přenos. Zůstává otázkou, jak moc se na návštěvnosti podepsala výše vstupného, které bylo v Havlíčkově Brodě o něco vyšší.

V každém případě se ukázalo, že umístit přátelská klání české reprezentace na menší hokejové stánky bylo trefou do černého. Pohled na zaplněné tribuny, které se po celou dobu starají o bouřlivou atmosféru, musel být pro organizátory tou nejlepší možnou odměnou. A jak se nakonec ukázalo, nové prostředí svědčilo i samotným hráčům. „Atmosféra byla vynikající. Chtěl bych poděkovat fanouškům za super atmosféru, že nás hnali dopředu. My jsme se jim za to odvděčili dvěma vítězstvími,“ pochvaloval si po druhém utkání v Havlíčkově Brodě karlovarský obránce Michal Gulaši.

Havlíčkův Brod x Děčín

znak týmu znak týmu
2 658* diváků 1. zápas 3 328 diváků
3 014 diváků 2. zápas 3 810 diváků
2 836 diváků Průměrná návštěva 3 569 diváků
300 Kč Sezení 250 Kč
190 Kč Stání 130 Kč
130 Kč Děti do 140 cm** 200 Kč

Poznámky:

* – živě přenášeno Českou televizí
** – v Havlíčkově Brodě na stání, v Děčíně na sezení

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu