27. 4. 2014 | Richard Wagner

Czech Selects 2002: Rebelové mají největší počet zástupců, jako bonus i trenéry

Havlíčkův Brod/Bolzano - České mládežnické výběry už uvítaly ve svých řadách nejednoho Broďáka, a nejinak je tomu i v případě výběru ročníku 2002, který se od pondělka bude účastnit turnaje v italském Bolzanu. Kádr skýtá hned osmnáct jmen, čtyři z nich tvořily opory havlíčkobrodským šestým třídám. Hlavním trenérem byl pro tento celek těch nejlepších mladíků z celé republiky jmenován pan Miroslav Barus, sportovní manažer Rebelů. Ten si za svého asistenta vybral dalšího Broďáka - Petra Beránka.

Czech Selects: O co jde?

Program Czech Selects má za svůj cíl nashromáždit ty doopravdy nejlepší hráče v určité věkové kategorii. To ale není vše. Hráče se snaží připravit pomocí společných tréninků a zápasů na vrchol sezóny, kterým je turnaj World Selects Invitational (WSI). Czech Selects patří pod program Selects Hockey, který úspěšně funguje v Severní Americe, Švédsku, Finsku, Norsku a na Slovensku. Své řady však stále rozšiřuje a začíná se rozjíždět také ve Švýcarsku, Itálii a Německu.

Turnaj v Bolzanu = neoficiální světový šampionát

Součástí snad každého většího světového turnaje je uvítací ceremoniál, jenž nechybí ani na WSI. Bolzano navíc uvidí velice atraktivní zápas All-star týmů, kde proti sobě nastoupí a své síly si vzájemně poměří ti nejlepší hráči turnaje. Na turnaji se nesmí opomenout ani individuality, a tak budou po zásluze oceněni nejlepší brankář, útočník, obránce či nejproduktivnější hráč celého šampionátu. Turnaj WSI je velice prestižní záležitostí a vzhledem ke kvalitě zúčastněných mančaftů se mu říká neoficiální mistrovství světa v dané věkové kategorii. Pro samotné hráče a trenéry je to pak velice dobrá zkušenost a zároveň i jakési měřítko kvality, protože se zde může porovnat, jak moc dobře je na tom daná země v porovnání s ostatními účastníky.

Účastníci turnaje:

East Coast Selects O (Kanada, USA), Czech Selects (ČR), West Coast Selects (Kanada, USA), ProHockey (Kanada, USA), Ak Bars (Kazaň, Rusko)

Finland Selects (Finsko), CSKA (Moskva, Rusko), East Coast Selects Q (Kanada, USA), Sweden Selects (Švédsko), Slovakia Selects (Slovensko)

Western Canada (Kanada), Austria Selects (Rakousko), Dynamo (Moskva, Rusko), Latvia Selects (Lotyšsko)

Kazakhstan Selects (Kazachstán), Germany Selects (Německo), Ural Selects (Rusko), Blues Selects (Finsko)

Rebelové v Bolzanu - produktivní dříči

Zaměříme-li se na havlíčkobrodský útočný trojlístek a obranného tvrďáka, kteří se společně v pondělí vypraví reprezentovat svoji zem, uvidíme, že si trenéři nevybrali vůbec špatně. Útočné trio Kopic - Pártl - Fiala sbíralo body jako na běžícím pásu a společně jich nastřádalo více jak 160 (!), což znamená, že všichni tři hráči měli v průměru více jak dva body na zápas. Rovněž Dominik Vacík patřil k produktivním tahounům. Své bodové konto si nejproduktivnější bek šestých tříd rozšířil jak v šestkách, tak i v o rok mladší a dokonce i v o rok starší kategorii. Všichni čtyři tedy měli během sezony dosti momentů, kterými mohli oslovit pro finální výběr do reprezentace Czech Selects.

Nominace Czech Selects 2002:

Brankáři
Nick Malík (HC Vítkovice Steel), Filip Rozehnal (MBK Vyškov)

Obránci
Ondřej Navrátil (MBK Vyškov), Dominik Vacík (HC Rebel Havlíčkův Brod), Dominik Vaněk (HC Lvi Břeclav), Matěj Mikulík (HC Kometa Group), Jan Cikhart (HC Hvězda Praha), Adam Starý (HC Bílí Tygři Liberec), Vlastimil Kvasnička (HC Škoda Plzeň)

Útočníci
Dan Fiala (HC Rebel Havlíčkův Brod), Tomáš Hanák (HC Lužnice), Jakub Kaňka (HC Slavie Praha), Marek Kopic (HC Rebel Havlíčkův Brod), Tomáš Krchňák (HC Bílí Tygři Liberec), Kryštof Lang (HC Lužnice), Richard Orsech (HCM Warrior Brno), Filip Pártl (HC Rebel Havlíčkův Brod), Pavel Matěj (SHK Hodonín).

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu