2. 5. 2014 | Ladislav Vácha

Chtěl bych se v Brodě probojovat do áčka, hlásí navrátilec David Vala

První hokejové krůčky dělal v Kotlině a za místní Rebely nastupoval i v nejvyšších dorosteneckých soutěžích. V ročníku 2012/13 bojoval se starším dorostem o extraligovou záchranu, jenže bez pozitivního výsledku. V minulé sezoně poprvé změnil dres a vydal se do juniorky sousední Jihlavy. Znovu se nevyhnul nepříjemné baráži, ale tentokrát v ní uspěl. Osmnáctiletý obránce David Vala se vrátil zpět na místo činu a s A-týmem Havlíčkova Brodu se připravuje na další hokejové bitvy. „Dostal jsem od pana Cachnína nabídku, že bych mohl letní přípravu strávit s A-týmem Brodu,“ objasnil okolnosti svého příchodu nesmlouvavý hokejista. (Foto velké: Martin Kocourek, hc-kometa.cz, foto malé: hcdukla.cz)

Jak bys zhodnotil ze svého pohledu uplynulou sezonu?
Sezonu bych hodnotil pozitivně. Dostal jsem velkou příležitost zahrát si extraligu juniorů v Jihlavě a myslím si, že mi to dost pomohlo.

Jaký byl pro tebe přechod do nového prostředí? Pomohlo ti, že sis za Duklu zahrál po boku spoluhráčů, kteří s tebou dříve nastupovali i v Havlíčkově Brodě?
Přechod do Dukly byl pro mě jednoduchý právě proto, že spoustu kluků jsem tam znal a s některými jsem hrál ve výběrech Vysočiny. Určitě mi to hodně pomohlo. Znal jsem i asistenta trenéra pana Jungvirta.

S jihlavskou juniorkou jste se nakonec dokázali mezi extraligovou konkurencí udržet, když jste zvládli baráž. Ty už jsi jednou o udržení v nejvyšší soutěži hrál, ale v předminulé sezoně to se starším dorostem Rebelů nakonec nevyšlo. Pomohla ti tato zkušenost?
Tabulka byla tak vyrovnaná, že do baráže mohlo spadnout klidně více týmů. Rozdíly byly jen pár bodů. Bohužel, po reprezentační pauze na nás padla výsledková krize, z které jsme se už nedostali a hráli jsme o záchranu. Baráž je o psychice, kterou jsem zvládal docela dobře.

Jak jsi trávil krátké volno, které ti začalo v průběhu dubna?
Po delší sezoně jsem měl nakonec týdenní pauzu. Věnuji se také fotbalu, který hraji za dorost Habrů.

David Vala v dresu juniorky Jihlavy stihl za 37 zápasů vstřelit 2 góly. (Foto 1)

V současné době se na nový soutěžní ročník připravuješ s A-týmem Rebelů. Co stálo za tvým návratem do Kotliny?
Dostal jsem od pana Cachnína nabídku, že bych mohl letní přípravu strávit s A-týmem Brodu. Neváhal jsem a tuto nabídku jsem přijal.

Jaké jsou tvé dojmy z prvních dnů letní přípravy?
Dojmy jsou dobré. Letní příprava mi nevadí a zatím probíhá jako každý rok. První tréninky byly jedny z lehčích.

Víš už teď, kde začneš novou sezonu?
Ještě nevím, kde začnu novou sezonu, ale mým cílem je probojovat se do A-týmu v Brodě.

Jaké cíle, ať už osobní či týmové, si kladeš do dalšího soutěžního ročníku?
Jak už jsem řekl, chtěl bych se probojovat v Brodě do áčka. Mým osobním cílem je zlepšovat se, jak nejlépe to půjde.

David Vala (vlevo) a Roman Maliník při úvodním tréninku A-týmu Rebelů. (Foto 2)

Foto 1: Josef Plechatý, hcdukla.cz
Foto 2: Eva Streichsbierová, 5plus2.cz

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu